• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    mBank: http://www.mbank.cz/ - Internetové bankovnictví: https://online.mbank.cz/

Pokud máte konkrétní problémy, které potřebujete řešit, můžete se obrátit na správce klubu (nyx pošta; id: ADAMM), který byl zaměstnancem a nějaký ten kontakt tam ještě má.

Co je mBank: česká organizační složka polské banky mBank vlastněné ze 70% německou Commerzbank (2. největší banka v Německu). mBank vznikla v Polsku v roce 2001, v ČR od listopadu 2007.

rozbalit záhlaví
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak jsem tam zavolal, a je to tak. U eMax zrusili poplatek za prevod na mKonto. Poplatek zustal jen u eMax Plus a mSporeni.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: nikdo nevi? se mi nechce kvuli tomu nekam volat nebo chodit.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Dival jsem se ted do sazebniku mBank, a vypada to, ze pro eMax zrusili ten sileny poplatek za prevod 29kc, a ze zustal jen u eMax Plus. Je to tak? Muzu z eMaxu na mKonto a zpet prevadet jak chci?

Spořicí účet eMax
    Spořicí účet eMax je zdarma (zřízení, vedení, zrušení), včetně domácího platebního styku (příchozí a odchozí platby).
    Spořicí účet eMax Plus a mSpoření
    Spořicí účet eMax Plus a mSpoření je zdarma (zřízení, vedení, zrušení).
    Příchozí platby jsou zdarma, jedna odchozí vnitrobankovní platba v měsíci je zdarma, každá další vnitrobankovní a všechny mezib
    ankovní platby jsou za 29 Kč (mezi-
    bankovní platby nelze realizovat z mSpoření).
    Pro majitele účtu mKonto pro děti jsou veškeré odchozí platby ze spořicího účtu eMax Plus zdarma.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PISTA1: Zkus to. Ja mel bussines a normalni a pod normalnim mkonto a emax. Rusil jsem jen emax. Na vyber bylo cokoliv. Ale zda te to necha zrusit uplne vsechno netusim...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOC256: a jde zrušit i hlavní účet?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak uz se to objevilo a potvrzeni.

Tak asi zjistili, ze nejvetsi prinos pro usetreni nakladu na pobockach bude moznost ruseni produktu pres internet. Za to palec hore!!!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Velké plus, že jdou produkty vypovídat přes internet. Kvůli eMaxu jsem už byl dvakrát na pobočce kde jsem něco vyplňoval a stejně se nic nestalo. Tak po X letech třetí pokus přes internet.
    Zatím jsem zaseklý na tom, že jsem měl přejít do modulu zprávy a tam to potvrdit. jen tam nic k potvrzení nemám :) Tak třeba to je BETA :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PABLLO:
    Tak za mě palec hore. V podstate to same, jen to trochu odtučnili...

A teda dneska jsem si všim, že mají novou appku na mobil. Konečně mě nenasrala dříve, než jsem se do ní přihlásil. A jako trochu se v ní ztrácím, ale vypadá dobře. I našlápnuto blíže k uživateli...

Dokud ale nebudou mít konkurenceschopné produkty tak budu využívat jen pro business (z lenosti).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SEOMAN: Definuj nejlepší. Pokud chceš základní služby (vedení, převody, platební karta) zdarma bez nutnosti splňovat podmíky, tak vybírej z Fio, Creditas, Equa, Hello, Air. Ani s jednou se vyloženě nespálíš, každá má k uváděnému něco navíc.

Na opačném konci jsou banky, které jsou sice zdarma, ale je nutno splňovat nějaké podmínky. Odměnou je slušné cestovní pojištění nebo třeba Priority Pass karty pro vstupy do salonků Příkladem budiž - Erste Premier nebo ČSOB Premium.

No a pak je celá škála bank mezi tím. A pak různé nebankovní služby jako doplňky k tomu, co banky neumí nebo umí nevýhodně. Rozhodně je z čeho vybírat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SEOMAN:
    Mysleno:
    Ma pro tebe prioritu vybirat zadarmo z bankomatu?
    Ma pro tebe prioritu vybirat zadarmo z bankomatu cizich bank?
    Ma pro tebe prioritu slusne internetove bankovnictvi?
    Ma pro tebe prioritu uver, kreditka, hypoteka, ...?

Dle toho si pak vybrat konkretni banku...
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    KOC256: Tak ono se vyplati v cesku mit asi 2 banky ( pro pripad, ze se stane neco jako Zuno)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SEOMAN:
    Zalezi na to...

Ja treba z mBanky zmigroval na Air/Bank a spokojenost
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    Jaka je ted nejlepsi banka... ?
    Mbank uz to nebude ....
    Diky :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak trvalo to hodinu a 25 minut, nez se to objevilo na ucte.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: a jeste k tomu na stvrzence je napsano "VYBER".
    ATAN
    ATAN --- ---
    Pouzil jsem dneska poprve vkladomat mBank a uz je to hodina a zadne penize na ucte. To neni okamzite, jako jinde (napr. CSOB)?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CAIDEL: ona je tam spousta drobnosti, kde mBank ma polstiny, tam KB nepochopitelne czenglish lopatacky anglicky preklady, ze se clovek vzdy nasmeje. :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JUANITA: Kupodivu s tebou vcelku souhlasím.

Pravda je, že mě to zároveň motivovalo, abych se podíval na to nové KB bankovnictví (moc často tam nelezu, tak jsem ho ještě neviděl) - a na letmé prolétnutí a proklikání je to rozhodně krok směrem vpřed, takže teď už bych možná nové KB mírně favorizoval oproti stávající mBank (ale jen na základně zběžného pohledu).
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    PABLLO: shodou okolnosti mam mB i KB, a (sam se divim, co ted napisu) mi stran UX prijde po pravidelnem dennim uzivani obou jako vitez to od mBank.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PABLLO: optimisto :)
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    KOC256: Horší než teď to snad už ani nejde. Uvidíme. Nedávno internetové bankovnicí změnila i KB.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VITI: Jo! Internetové bankovnictví Unicredit je uživatelsky asi tak stejně příjemné jako nákup kuponu na tramvajenku přes stránky DPP. Snad se tím mBank fakt inspirovat nebude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam