• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAMMmBank
    NELDE
    NELDE --- ---
    Už máte někdo mSpořící účet Plus? 4% bez limitu...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RATTKIN: tak pokud tuhle akci dokonáš a nebude to číslo někoho z tvých známých nebo někoho, koho při té akci využiješ, můžeš z toho udělat kauzu jak prase. Já si furt myslím, že dojít až k tomu, abys měl v telefonu cizí simku s čílem dle tvého výběru, bude hodně těžké.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RATTKIN: jako jo, nicméně až tu simku budeš chtít zprovoznit (a nebudeš majitel toho čísla), tak nepotřebuješ vědět ještě něco? a u pokud ne; oběť si nejspíš dost rychle všimne, že ji přestane fungovat mobil a pospíší si k operátorovi a bude dělat virvál
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PRAASHEK: vyzkoušeno v praxi. jediný dotaz je "K jakýmu číslu tu simku chcete?" a platit budete kartou nebo hotově
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ADAMM: a jediná možnost je stáhnout si "výpis". To je fakt dost napiču.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Možná nic nového, ale koukám, že historie ve vyhledávání je omezená na max 5 let. Sucks totálně, tohleto :/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: pokud vím, tak SIM toolkit nebyl nikdy prolomen a do tehdejších hloupých telefonů nebylo možné se (bez jejich fyzického držení) dostat. Naopak kompromitace dnešních smartphonů je, bohužel, celkem běžná a soutěží o úspěch se sociálním inženýrstvím. Stačí si stáhnout nějakou nabořenou aplikaci a je vymalováno. Proto já stále na autorizace používám starý, hloupý mobil
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RATTKIN: "stačí zajít na pobočku že si ztratil SIM a dají ti novou. Občanku nikdy nekontrolují, ale dá se vyrobit"

a to povídal místní řezník nebo co to je za info?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PATRIKCHRZ: sim toolkit je prastará java.
    Pokud umíš získat kontrolu nad cizím smartphone tak tě zaměstnaji u NSA a dostaneš hodně peněz! To totiž vůbec není jednoduché.
    SMS získáš snadno bez programování, stačí zajít na pobočku že si ztratil SIM a dají ti novou. Občanku nikdy nekontrolují, ale dá se vyrobit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Zato opsat 5 slov je superbezpečné (-;
    Když v mobilní aplikaci vyžadují při platbě pin, proč ho nechtějí při platbě kartou?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: reálně je větší šance kompromitace chytrého mobilu, než odchyt konkrétní SMS konkrétního uživatele. A i utěch SMS exituje řešení, které se už využívalo - SMS Toolkit. Pravděpodobně nezbezpečnější verze vzdálené správy účtu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: sms není šifrovaná a dá se snadno zachytit.... ale pravý důvod je že je to DYKTÁT BRUSELU!!!!!!!!
    KOKES
    KOKES --- ---
    C8400: Aby tě podle stylu poznali kdekoliv na internetu ař se to přeprodá
    NELDE
    NELDE --- ---
    C8400: To je jen opruz, abychom přešli na mobilní aplikaci!
    C8400
    C8400 --- ---
    C8400: Tak ted uz nejde libovolne prejet prsty po klavesnici a jsem nuceny pri platbe online kartou opisovat radu slov jako nejaka cvicena opice. Fakt uz z toho nemuzu.

Porad moc nechapu, proc SMS nestaci (2FA - kartu mam/vim jeji cislo, SIM kartu/telefon mam-povrdila SMS) Ta takzvana behavioralni biometrie mi prijde jako treti faktor, 3FA, ne?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    ADAMIRA: Ne, mBank v tom nefigurovala (tam bych vlastně zase vůbec nečekal možnost standardně, když je to insta).

ADAMM: Dík, to bude ono. Ta platba co nešla dát okamžitě je skutečně ČNB. Hned jsem o něco chytřejší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tam mám v ruce Kreditku Travel (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Přesně tak, běžně platím z IB okamžitě - pokud to příchozí banka umí.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CAIDEL: no typicky třeba na ČNB nemůžeš poslat okamžitou platbu.
    ale mě to teda v normálním webovým rozhraní na počítači nabízí standardní / okamžitá.

když to nenabízí, tak je to buď kvůli bance (jako ta ČNB výše, nebo třeba stavební spořitelny) nebo kvůli výšce částky (u různých bank je to různé - jakmile je to přes limit, tak ta možnost okamžité platby zmizí). ale standardně to tam normálně je.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAIDEL: Spis jestli to nebylo na mBank účet, tam pak mas jenom jednu možnost (v rámci banky) a mohlo to zmást (přemýšlím nahlas) :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam