• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    BOBASH: dnes jsem zahlídl článek (myslím bloomberg) že se Elon vyjádřil že jeho požívání ketaminu je v zájmu investorů :D
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DZODZO: Po tomhle dycky následují ještě privátní cally s top investory, pochopil jsem z toho, že to Musk řekl na tom privátním.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    FEDAJKIN: cally su verejne dostupne uz par rokov, mozes si pohladat zo zaznamu https://ir.tesla.com/#quarterly-disclosure
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BOBASH: To dává smysl, ten call byl předpokládám neveřejný, takže Novinky musí citovat insidera z toho Autocaru, namísto přímo Muska. Díky.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    FEDAJKIN: Podle Autocaru to Musk skutečně slíbil v nějakým callu s investorama nebo tak něčem. A taky tvrdí, že věří tomu, že jich za dobu výroby toho modelu vyrobí 700 milionů.

    Což je jen asi 12x tolik než "nejprodávanější auto světa" Toyota Corolla, která ovšem ve skutečnosti žádný nejprodávanější auto není, protože to bylo postupně asi 20 různejch aut. Oproti Brouku, kterej byl nejprodávanějším autem který zůstalo pořád tím původním autem, je to 35x víc.

    Obávám se, že Elonovi z toho ketaminu začíná trochu hrabat.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    TOFI: "Automobilka Tesla slibuje elektromobil s cenou do 25 tisíc eur (zaokrouhleně 630 tisíc korun) už na příští rok. "

    A v další odstavci přiznaj, že to je spekulace Autocaru.Čili Tesla na příští rok nic neslibuje. Nebo i něco uniká?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ke konci pohádky a bruselské bomby jsem udělal rozbor toho psycho článku. Spoiler alert: má to vycucané z prdele. Ale kolik toho má vycucaného vás překvapí!

    Blíží se konec elektromobility?
    https://youtu.be/6PzIL3fl6R4
    TOFI
    TOFI --- ---
    Tesla Model 2 má dorazit příští rok s cenou okolo 630 tisíc - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-tesla-model-2-ma-dorazit-pristi-rok-s-cenou-okolo-630-tisic-40464445
    TOFI
    TOFI --- ---
    RAJCHE: tak tady mas odpoved
    Konec elektromobility? Ne, 4. března pomyslná bomba v Bruselu nevybuchla - Seznam Médium
    https://medium.seznam.cz/clanek/miloslav-vlacel-jak-to-prislo-ze-4-brezna-v-bruselu-na-schuzi-evropskeho-parlamentu-nevybuchla-bomba-51742#
    DOMI982
    DOMI982 --- ---
    SITH: Kamiq má o 90 l menší kufr než bude mít Epiq.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    SITH: Kufr to má 490 litrů, Karoq má 521 litrů, to není zas takovej rozdíl. Já s dítětem a kočárkem funguju s Jaguarem X-type, kterej má 445 litrů.

    Jinak větší alternativa bude Elroq.
    SITH
    SITH --- ---
    Mě to přijde furt malý. Jako podobný kamiqu, který si kupují jen důchodci před smrtí nebo bába aby vozila dědka do nemocnice. Nikoho jinyho v tom nikdy nevidím. Kufr nic. Až se udělá tohle s větším kufrem, tak to koupím hned. Takový větší karoq s tím že holt se většinou poveze i rakev na střeše.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: 3-4 rocne decka by som z kocarku uz pomaly vysadil, az z nich nevyrastu hnilosi co by sa vsade iba vozili, potom ich budes musiet vozit aj 500m do skolky a do skoly, aby nemrncali ze ich bolia nozicky :)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    KUTAS: Zadokolka to není, je to na MEB (A0) stejně jako VW ID.2 a to je čistá předokolka. Zadokolky budou v základu všechno větší, od Elroqu vejš.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Náhodou jsem docela dobrej Pepiq pro Epiq... teda samo bych bral ojetej a ideálně s dojezdem ke 400km, aby to dojelo do Ovy, pak takový ty věci co se tady probírají a pochopil jsem, že jsou správně (zadokolka apod.), ale to si asi moc vymýšlim a na druhý auto do domácnosti je to zbytečně moc.
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    DZODZO: V prodeji to bude 2026, to z kočárku nestihne pořádně vyrůst ani to aktuální roční, případný další možná ani nestihne bejt.

    A je to Škodovka, ne Elon, takže 2026 znamená opravdu 2026 a ne "někdy v první polovině tohoto století".
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    BOBASH: nez to bude v predaji tak ti deti z kocarku vyrastu
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    BOBASH: To třeba jo, ale zmiňované video od Marquese, které dle linkovaného článku torpédovalo akcie Fiskeru, Ocean pasuje do role "nejhoršího auta" primárně z důvodu nedodělaného SW, přičemž řada problémů je shodných s ID 3 v době vydání, takže když by se mu svého času dostalo do rukou ID.3, mohlo to dopadnout obdobně. Nezávisle na tom, že ID.3 třeba jinak bylo super.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PEPAZZ: tobě se to nechce googlovat, mě taky ne.. viděl jsem jednu 2020 která neměla recall na baterii, tedy asi už měla LG Chem.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    DOCKINEZ: Epiq, protože jsi to koupí běžný Pepiq :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam