• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    HANZS
    HANZS --- ---
    Jinak asi ještě neproběhlo, že SsangYong Torres EVX dává na svou LFP baterii záruku 10 let respektive 1 000 000 km!
    To docela ujde :))
    Jsem docela zvědavý, kdy se LFP začnou více objevovat v evropských autech....
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    RUDOLF: Pokud nemáš možnost nabíjet (Solary nejsou podmínkou) doma nebo v práci (a to jsem pochopil že ne), tak si PHEV neporizuj.
    Jinak já tankuji tak jednou za měsíc, někdy i méně. Ale 90% tras je okolo komína a nabíjím doma i v práci.
    MAGE
    MAGE --- ---
    MEDWYN: Jn asi na to taky kaslu a vemu qashqai e-power =/
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    MAGE: Hm, tyvole. Mimo jine jiz zminene, co ten design? Se vzhledli v Hyundai Bayon nebo co? To je jak kdyby neznali svou cilovku. Skoda... miluju koncernovy auta a rad bych jezdil za tak 4 roky elektrickou Skodovkou, ale trosku smysl by to muselo celý davat. Zatim si nechavam 5 let stary benzinovy Karoq (rodina s malym ditetem) a budu sledovat trh.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    KUTAS: asi jsem neco blbe pochopil, podle tohoto rok a pul stareho prohlaseni planujou do 2026 tri BEV
    Bezprostřední budoucnost mobility je elektrická!
    https://www.skoda-auto.cz/novinky/novinky-detail/2023-04-12-bezprostredni-budoucnost-mobility-je-elektricka-rika-o-elektromobilite-ondrej-vetchy-ve-spolupraci-se-skoda-auto

Epiq ma bejt predstaven 2025, v prodeji 2026, ne za sest let

Takze se omlouvam za sireni paniky
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    IV0: Max 150 km/h tempomat, 140 autopilot, 150 FSD. Muzu potvrdit z meho Y.

https://www.tesla.com/ownersmanual/2012_2020_models/en_us/GUID-50331432-B914-400D-B93D-556EAD66FD0B.html

KUTAS
    KUTAS --- ---
    JIMIQ: neříkala ŠKODA, že 2026 budou mít celé portfolio BEV? To ten plán posunuli?
    IV0
    IV0 --- ---
    Na jakou maximální rychlost lze nastavit tempomat u TM3? Díky
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    No myslim ze timhle predstavenim a hlavne nacenenim vidime v realnem case sebevrazdu VW / Skodovky / .... Jako predstava ze za neco co je na pul cesty mezi segmentem B a C da clovek to co za Tesla Model 3 je uplne mimo realitu.

NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    JIMIQ: Pokud s prvním sedanem přijdou za devět let, tak už škodovka, potažmo celý VW nebude existovat
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Právě mě tyhle cross over auta do města přijdou zbytečné a vzhledem k tomu, že je to upgrade 2. auta do domácnosti - Fábie, tak by mi nějaký rozumný sedan s dojezdem 400km přišel ideální. Samozřejmě i náležité levné, ale nechci úplně nákupní tašku.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    MAGE: epiq bude elektrickej kamiq jako elroq je karoq
    zatím pokud vím škodovka představila elektrický hatchback/sedan ale plánujou něco
    jenže jelikož epiq má být za 6 (!) let tak tohle tak za 9 nejdřív
    a tou dobou už fabie budou stát 550 v základu protože inflace
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    W_NOICE78: tak za 15k jeste s lepsim sw
    VW is Selling ID.3 in China for €15k with BETTER Software
    https://www.youtube.com/watch?v=-yavuCuliUk
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    RUDOLF: koukl bych na plug share(app) co mas v okolí za nabíječky. Podle toho bych se rozhodoval. 500K bez DPH (pokud bys bral na firmu)je nejakych 24.000 eur s daní (20tis EUR netto/export) za tyhle prachy uz se da koupit ledacos, polstar, tesla, mg4 etc..
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: ale porad zacina na 30K EUR v Cine je tak o 10K levnejsi
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    KUTAS: Kdyby to aspoň byly SUV (s důrazem na ono „U“, tedy užitkovost). Ale spíš jde nablejskanej městskej crossover, do kterýho aby ses bál pustit psa nebo děcka, protože by mohly poškrábat koženku na sedačkách :)

Nic proti tomu, ale dokud máme čokle a než dítě začne brát rozum, tak potřebuju něco plebejštějšího (ve smyslu odolnějšího).

Ale jsem optimista, časem se určitě vynoří i něco pro cílovku jako jsem já.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KUTAS: ted zlevnilo id3 v nemecku ,snad se to postupne odrazi i na cenách jetých kusů
    MAGE
    MAGE --- ---
    KUTAS: to bude asi ten epiq
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já pořád čekám na nějakej normální levnej osobák alá Fabia s dojezdem třeba 400km. Klidně od Škodovku. Dočkám se někdy? Nebo to bude pořád o těch SUV?

A jako Tesla mě láká čím dál méně.
    MAGE
    MAGE --- ---
    hmm tak to celkem posrali plna palba first edition 77,0 kWh bez 4x4 za 1 339 000 Kč
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam