• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    GOR: mám Mustang Mach, ale asi nerozumím. Co se týká pálení do zrcátek, tak to nedělají - je vidět, jak se segmenty patřící k autu přede mnou ztlumí.
    GOR
    GOR --- ---
    JYRKA: Zatim jsem vypozoroval, ze matrixy maj tu chybu, ze sice vystinej siluetu auta, ale do zpetnejch zrcatek dal palej. Je to na palici, kdyz je takovej provoz, ze se clovek ani nemuze nechat predjet.

JYRKA: mas na mysli ty modry problesky, co delaly levnejsi Renaulty s LEDkama nebo neco jinyho?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: upřímně bych hrozně rád někdy v noci potkal někoho se stejným autem v protisměru. Já vůbec nevím, jak moje matrix LED fungují a jestli nezpůsobují ta barevná kolečka. Zatím na mě nikdo neblikal, ale to nemusí nic znamenat.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Ano, mírná šeroslepost je přesně můj případ.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Aha, tak pokud jsi to vztáhl na sebe, tak se omlouvám za nejednoznačnost - nebylo to tak myšleno.

Každopádně pokud bych měl rozbíjet hubu každému, kdo mě oslní bílými světlomety, asi bych nedělal nic jiného.

A tak si vždy jenom povzdychnu něco o tom “jak tohle mohlo projít homologací?”, snažím se z očí dostat barevná kolečka a jedu co nejbezpečněji dál.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DOCKINEZ: pre seroslepych a po laserovej operacii su tie nove svetlomety strasna morda, mne sa casto v noci zda ze vsetci jazdia so zaplymi dalkovymi ale to su normalne svetla ale maju asi tak milion lumenov :)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: Tvoje posledni veta byla, cituji: DOCKINEZ "To je asi poněkud nedospělé, nemyslíš?" Myslim ze takovi by nemeli vubec mit RP + myslim ze to co jsem psal hned v tom prvnim postu, ale deje se to bohuzel, zvlast tady v Kocourkove.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Nikde nepíšu, že tomu fandíš. A bez ohledu na to nechápu potřebu na silnici komukoliv rozbíjet ústa.

Nemám k tomu co dodat dalšího.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Tak se bez i projet kolem baraku, kdyz si to nepamatujes. Za jizdy ve dne (pokud mas svetla na automatiku) tam ta ikonka neni dokud nebliknes dalkovejma.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOCKINEZ: To čtěte jen první větu, nebo jak tohle vzniká?

Jak si můžeš z "pokud jsi hulvát neznalý legislativy" odnest, že něčemu takovému fandím? Prosím o konkrétní odpověď.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Nicméně pls opatrně s těma mlhovkama děcka, díky.

// Jestli tam někdo ikonku světla vlevo nahoře nemá i ve dne, pls poucte mě, tohle je můj TMYP.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LAUNCHER: Hm, té snaze o vychovávání fyzickým násilím nerozumím - za mě každopádně lepší být vidět než nebýt, tj. když je mlha, mlhovky zapínám. A ocením, když totéž udělají i druzí.

Ale když už jsi nakousl, že někoho mlhovky oslňují (mě třeba vůbec, ale každý máme jiné oči), tak já zas nedávám současnou módu řezavě bílých světlometů. Oslňuje mě to, když dotyční jedou proti mně, ještě horší to je, když se mně takový dobrák přilepí na kufr a pálí mi oslňující bílý světlo do zpětného zrcátka.

Dost mi vadí, že mě dotyční oslepují a tím i ohrožují.

Ale rozbíjet jim ústa?

To je asi poněkud nedospělé, nemyslíš?
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: A chci zpět svých 5 minut, než jsem došel do garáže a vyfotil ti to, ty ikonko co tam ve dne není.

ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Co to meles? :D
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    JYRKA: Treba mam moc starou Teslu (2021). Vim, ze se svetla nejak vylepsovala. Nicmene za husteho snezeni bez prednich mlhovek nebylo videt ani na 2 metry.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Ne. Bezpečně dojedu vozidlo před mnou, zapojím se do kolony, neoslnuji, nepredjizdim, nevymýšlím. Jezdíš vůbec autem?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Ve dne ikonky svetel nejsou, takze musis bliknout dalkovejma (wtf). Pak v menu kliknes na ikonku dalkovek, ta se aktivuje, ale dalkovky se nerozsvitej nebo se po schovani menu vypnou, protoze mas automaticke sviceni (wtf?!!)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ELIJEN: jsou sice k ničemu, ale zato nemáš možnost si ty přední mlhovky dokoupit. Příklad: Tesla Higland nebo Mustang Mach.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Pouze pokud: "účastníci provozu na pozemních komunikacích dostatečně zřetelně nerozeznají jiná vozidla, osoby, zvířata nebo předměty na pozemní komunikaci, například od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu“.

Jinak riskujes, že pokud jsi hulvát neznalý legislativy nejen ty, ale i pan za tebou, tak ti dá přes pusu, až ho koukání do tvých mlhovek přestane v té koloně bavit.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    LAUNCHER: Zadni musis, kdyz je mlha. I ve dne. Nevim, co je na tom vyjimecneho. Predni matrixy jsou v mlze nebo za silneho snezeni k nicemu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELIJEN: Jen mlha nestaci, to uz musi byt, viz ten link. A i tak ze zakone zadni musis (za velmi konkretnich podminek), predni muzes. Predni - matrixy existuji, nevim jestli se da sehnat nova T co je nema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam