• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: vzdyt jsi sam psal ze vsechno co je na MEB platforme je spatny. Jedine to BMW by mohlo ohrozit Teslu, ale nevim jestli bych chtel jezdit v aute kterou zalozil clen NSDAP. 🤷🏻‍♂️
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: veřejně nic ohlášené není, pokud vím. To, co si můžu přečíst na intranetu Škodovky a Cariadu, tak jednak zveřejnit nesmím a jednak se to ještě může 100x změnit.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    JYRKA: Kdy? Asi nejsou jeste ohlasene modely, ze?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78: Elroq, ID4, ID7 z koncernu, jen namátkou, k tomu Ford Explorer a Capri. Pak BMW iX1, 4 a i4, Mercedes EQA a EQB, Renault Scenic - to jsou všechno velmi konkurenční auta.
    Všechna z nich mají páčky na blinkry, fungují jim stěrače a adaptivní tempomaty. Mají k tomu síť servisů a nemusíš čekat měsíce na opravu. Že mají některé parametry horší než Tesly, nejsou zjevně pro všechny rozhodující.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    STETKINS:
    ale to můj problém není, ze ty argumenty pro tebe nemají žádnou váhu a jak jsem zmínil kup si co chceš.
    Chtěl jsem jen vedet jaký jsou ty alternativy a jaká je přímá konkutence TMY. Zatím jsem se to nedozvěděl.
    Hodně lidí hejtuje Teslu a nikdy v ni nesedela a nebo ani nikdy na ní mít nebude a ten lynč se ještě umocňuje tím jak se Musk sere do politiky přitom jsou tu jiný automobilky, který maji dost pohnutou minulost.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUTAS: Rivian bude. Pak taky bude nová platforma SSP, která by měla být fakt moderní. Jestli to bude znamenat jednu společnou platformu, nebo dvě, fakt nevím. K tomu něco dělá Audi, něco čínský VW, něco další země...
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    W_NOICE78: jasny. Nehazim to sem jako hate na Testlu. Ale spis pro zajimavost. A jak pise HERR_FLICK - udavaji 700km dojezd a ujede 536.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HERR_FLICK: jasne, jen v headlinu maji Tesla a ze ID.7 skoncil s horsim vysledkem uz neresi.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    W_NOICE78: Já bych si teslu nekoupil a ano, jeden z důvodů je, abych tím zprostředkovaně nepodpořil Muska. Nicméně rozhodně není jediný.
    Ale hlavně důvod prostě je, že pro mě prostě Tesla není - je spousta parametrů, podle kterých vybírám auto a evidentně to dělá opravdu hodně lidí. Páč jinak bychom asi všichni jezdili v dacia duster? :-D
    Ano, utratím více peněz za auto s menším dojezdem a spotřebou, ale vzhledem k tomu, že to auto má dojezd více než dostatečný a rozdíl v efektivitě je pod moji rozlišovací schopnost, tak ty argumenty/parametry nemají žádnou váhu...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    W_NOICE78: ten test nebyl na vzdálenost dojezdu, ale na rozdíl mezi udávanými a reálnými hodnotami
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    W_NOICE78: tak to je stejný jako jsou lidi, kteří se snaží nekupovat věci co pochází od firem Babiše... nebo naopak lidi co se snaží kupovat české věci atd.
    Aneb já tomu docela dobře rozumím, ale je pravda, že ještě BEV nekupuju a pořád doufám, že se skupina VW zmátoří a kompletně vymění software a přestoupí na Rivian, nějak to vyladí.

JYRKA: tohle je docela solidní úspěch Škodovky... překvapuje mě trochu to Volvo EX30, to nevypadá na moc velké auto za cenu 850k+ to je vlastně stejně jako TMY. Zároveň bych čekal, že se víc budou prodávat nějaké KIA, obecně tomu žebříčku vládnou "evropská auta".
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    DOCKINEZ: to ja taky ne, ale závistivý lidi kolem sebe mám.
    Jinak at si každý za svoje peníze koupí co chce, jen je úlet, že si někdo koupí něco horšího nebo dražsího jen proto, že to není od Muska.
    Nalepit si nalepku I bought this car before elon went crazy, mi prijde taky demence.
    Tesla ma dost velky podil na tom, že už konečně nejezdíme s nějakými fosiliemi.
    Uvidíme v Q2/3 2025 jak na tom bude Tesla.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    LAUNCHER: zjevně žijeme v různých bublinách. Já jsem v bublině městských liberálů, kde je podpora myšlenek Trumpa a Muska hodně řídká - a s tím je spojené také nákupní chování. V této bublině se často vyskytují nákupní aplikace typu Bez Andreje, nejezdí se do Maďarska a na Slovensko a taky se hledá, co koupit jiného, než Teslu. Naštěstí jsou alternativy.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: Podle českého "překladu"...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    BANANABOY: podle organizátoru TM3 největší zklamání, ale má druhý nejlepší dojezd 🙈
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Krutý norský test elektroaut má pokračování: Dojezd Tesly 3 nikdo netipnul správně - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/elektromobilita/kruty-norsky-test-elektroaut-ma-pokracovani-tesla-model-3-do/r~6c3ad5b0e49811efa1910cc47ab5f122/
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Neumím si představit, že bych si kupoval auto, abych někoho nasral.

Ale je fakt, že já neznám ani nikoho, na koho bych mohl (nebo chtěl) udělat dojem novým autem, tak třeba jenom nemám tu správnou bublinu :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    W_NOICE78: TMY Juniper a Elroq za me super volby. Cina az bude mit lepsi servis taktez.

Co se Elona tyka, mimo Nyx echo chambers a v ramci mych echo chambers (ceho je vic netusim a neresim):

1) Vzhledem k tomu ze delam energetiku kde se EV resi
    2) Vzhledem k tomu kolik lidi v energetice fakt nemusi nektere EU uredniky, ktere po nich roky slapaji nehlede na to jak moc to rozbijou, diskuze nemozna, nasledky nezajimaj
    3) Vzhledem k tomu, ze tu mame TMY Juniper, na ktery se velmi cekalo
    4) Vlastne vzhledem k preferencim pro-Trump stran po cele EU s vyjimkou asi DE a Danska

Tak obcas se me na to opravdu realni lide s realnymi penezi na nakup EV ptaji. Ze si chteji koupit konkretne Teslu, aby podporili XYZ bolistku.

Rikam porad to same, prosim budte pricetni, je to docela hodne penez a na typicky na 4+ let.

TLDR; Co mi prijde super, tak 90% lidi co si kupuji EV a ptaji se me na EV tohle neresi, tzn pluralita nazoru je i v 2025 mozna obema smery, nejmene v te me echo chamber.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    JYRKA: Tak to by me zajimalo, co si maji podle tebe koupit? I pres tu ideologii je porad refresh Y best value for money.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam