• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    TRANCEWARP, ELIJEN: Tak jsem to dneska zkousel a prepnuti A/C na manual funguje. Recirkulace zustala zapnuta celou jizdu a Tesla zobrazi i hlasku:

W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Citroen e-C4: Elektromobilní časovaná bomba🔋

Před časem jsme na Youtube točili video k elektrické verzi Citroenu C4 (coby ojetině) a ve výsledku jsme došli k tomu, že mimo záruku bychom měli problém daný model auta někomu doporučit kvůli systémové závadě třífázové palubní nabíječky. Když ta umře, autem si už nezajezdíte. Pokud navíc uplynula záruka (po uplynutí 5 let, anebo pouhých 60 tisíc km), tak vás to pak vyjde velmi draho.

Ta nabíječka, která umírá v e-C4, je také v hromadě dalších aut koncernu Stellantis (peugeot, opel...). Aukční servery jsou plné jen rozbitých nabíječek, jenže často jsou rozbité způsobem, který znemožňuje jejich snadnou opravu. Takže zbývá nákup nového originálního dílů. Ten třeba na LKQ mají za 105 000 Kč s DPH. V autorizáku ve výsledku naúčtují 132 000 Kč i s prací (a nevím proč také novým plastovým deklem nad nabíječkou za 10 tisíc 🫢).

To blbé je, že to konkrétní auto, na které je tato kalkulace, je z roku 2023 (byli jsme požádání, zda nedokážeme nějak pomoct). Tedy roky od začátku produkce a problém tedy ani u takto nových vozů asi není vyřešený (part number nabíječky je ostatně za celou dobu stále stejný). Bavíme se o dva roky starém autě. Jako hodně bych se kroutil ty peníze do opravy dát, když pak možná za dva roky bude zas rozbitý.

Otázkou také je, jak rychle bude vůbec díl dostupný. Na internetu jsou docela smutné zkušenosti majitelů, kteří na nový modul palubní nabíječky čekali několik měsíců.
    RSZ
    RSZ --- ---
    JYRKA: :)))
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    RSZ: No, jak bych ti to řekl…
    RSZ
    RSZ --- ---
    NIGHTHUNTER: a pořád je s tou manželkou, to je úspěch a gratulujeme :)
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JYRKA: tak aspoň jsme se dozvěděli, že nemáš rád rádio Blaník, a že dceři bylo 20 let :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DOCKINEZ: hele, žádnou to nemá. Jen že jsem měl jakobyodborný auto kecy už před 21 lety.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Netuším, jakou souvislost to má s EV, ale jinak strop čtení!

Manželka po mě ještě chvilku chtěla, abych koupil hatchback. Její názor jsem ale zařadil do kategorie psychóz pozdního těhotenství a zvolil sedan s motorem 1.8 litru.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Objevil jsem moji 21 let starou recenzi... Jestli máte taky nostalgickou, tak tady: https://www.autorevue.cz/nissan-almera-sedan-18-acenta-zkusenosti-ctenare_2
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    LAUNCHER: Vim o britskym uciteli v CZ co byl nadsenej ze stavky ucitelu, oblik se na to, nabral dlazebni kostky a Molotovy a pak byl vyslovene zklamanej, ze tady stavka znamena, ze se prvni hodinu neuci…
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: Uff. Diky za ❤️CZ❤️. Tak v UK pry takhle:

More than a quarter of Brits have had their car vandalised
    https://www.motor1.com/news/238298/quarter-brits-car-vandalised/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Nastesti tohle se netyka CZ a neni to udrzitelne ani v USA (GL poplatit skody tem chycenym exotum, vcetne pravnich nakladu), ale primarne asi Francie? Myslim ze ta je slavna zapalovanim aut pri kazde druhe demosce. Jestli se pletu, budu rad za opravu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FEDAJKIN: Nesnasim vsechno kolem Putina a poslal jsem nesmysl na UA. Nikdy by me ani nenapadlo ponicit v CZ stojici auto s RU SPZ. I kdyby to bylo auto Putinovo fanouska. Proste takhle to u pricetnych lidi nefunguje z velmi zasadnich duvodu. Nejake moje eticke predstavy mi nedavaji bianko sek na soudce a kata vuci lidem (nebo jejich autum) okolo.

V opacnem pripade si rovnou vsichni muzeme jit dneska v noci zapalit vsechna auta v CZ. Ja protoze me stvou RU, RU me protoze ja jsem jim zapalil auto a proc cekat na muj soud, vegetarian masozroutovi, masozrout vegetarianovi atd atd atd.

Mrzi me teda hlavne, ze tohle musim nekam psat a neni to zcela jasny a automaticky na zaklade vhodneho predmetu na ZS. Neco jako "proc system funguje a co se stane, pokud do nej zacnete hazet cihly". Hlavne ze se tam syn uci v druhe tride upati a uboci kopce, dik.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JYRKA: uz se tesim, az nejake EV nebude out of budget :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PEPAZZ: Už to končí, protože s novou administrativou se toho chytla FBI a jako u všech hate crimes, je to jen pár bláznivých no-lifers, který stačí pochytat. Teď jen budou muset vymyslet kam s nima, jestli do vězení, nebo do blázince. Zase jako u jiných hate crimes, IMHO.

Protože jsou nejméně 3 z nich trans, tak mě na tom nejvíc mrzí, že se to obrátí proti trans lidem, kteří jsou v pohodě 🙄

Přijde mi, že někteří lidé mají asi příliš mnoho volného času a že jim jebe...

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: presne tak o Muskovi si můžes myslet co chceš ale neni to důvod ničit zakazníkům tesly jejich majetek
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    TRANCEWARP: kup si na alíku logo audi a nalep si to na kufr :) tak to delaj v usa :)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Videli jste? Pseudo pokus napodobit tu namalovanou zed.
    https://x.com/boolusilan/status/1901892814377750828
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    FEDAJKIN: Ja myslel, ze jsi to myslel ironicky 🤣
    Sentry jde nastavit, ze bude aktivni porad a jen nebude aktivni na definovanych mistech, tak je to bez starosti, jen to zere procenta.
    Urcite nejaka samolepka neodradi kretena co ti chce znicit tvuj majetek.
    Ten protest muzes delat jinym zpusobem, ale ne nicenim ciziho majetku.
    Je spoustu majitelu Tesel co nesouhlasi s Muskem, ale pres to si poridili Teslu, protoze je to jejich pravo a muzou svoje penize utratit za co chteji.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: nevies kde to v brne bolo? ja ked jazdim autom tak parkujem v komarove :) ale planujem ruzovy celopolep, tak snad by to mohlo zabrat akoze som dost gay... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam