• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DZODZO: *pocitac (sry mobil)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    JYRKA: pozrel som to bjornovo video a teda u stellantisu to vypada ze ten pojem "picitac na koleckach" vzali moc doslova a vydali ho s nevyladenym software
    MESTREY_
    MESTREY_ --- ---
    JYRKA: Rozumim jejich frustraci, i ja jako zakaznik jsem frustrovany. Ale muj pocit z pouzivani jejich sw je ten, ze proste nedodali dobry produkt ani v tech zakladnich vecech, ktere ma delat (mysleno pohledem EV).
    A nejsou schopni ani ochotni ho nejak vylepsit ani drobnostma, jako treba dog/camp mode.
    Ano, sw 4.x a 5.x pry uz funguje lepe ale z toho, co jsem cetl, nemam pocit, ze by to blo dano lepsi kvalitou programovani ale tim, ze to jede na rychlejsim hw a ten toho hodne schova.
    V novem setupu jim zustanou v kompetenci presne ty veci, v kterych selhali, napr. cloud.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    A zajímavý článek, v němčině, ale přeložit si to umíte, že jo? O Cariadu jiným pohledem:
    CARIAD: Die Story hinter VWs Software-Tochter | Der Autopreneur
    https://www.autopreneur.de/p/cariad-volkswagen-rivian-probleme-transformation
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Supercharger Jamne u Jihlavy vypada tak trochu ako afterthought a hle ono je to sponzorovane z EU :)))
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    vaculik o tm3

Martin Vaculík a první regulérní test Tesly Model 3: Konečně trocha lidskosti!
    https://www.youtube.com/watch?v=blTMTFm5A8E
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pár vřelých slov o Citroenu e-C3 :)
    https://x.com/diagon_swarm/status/1927781285109370974
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    DOCKINEZ: Zjistil jsem, že pěkný testy maji na německem adacu. Takový množství informací jsem zatím v žádném testu neviděl. Přišel jsem na ně díky testu R5
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, jaký český aj zahraniční weby pravidelně sledujete? Se přiznám, že si zatím vystačím s autíčkářem a garaz.cz, ale ocenil bych širší záběr. Jde mi hlavně o recenze formou souvislejšího textu, ideálně bez fanboyství (a hejterství, to dá rozum).

Je mi jasný, že recenze je vždy subjektivní žánr, takže půjde i o to, jak komu sedne styl danýho recenzenta. To je v pořádku.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    pěkný EV skutr za super prachy
    ELS Moto ES1 PRO - Nejlepší eskútr poměr cena/výkon?
    https://www.youtube.com/watch?v=DNR1s0n4b_M&ab_channel=fDrive.cz
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    VLASTIS: Mám první generaci s motorem Renaultu a s baterkou 40kWh.. Takže už na hranici záruky. Ujelo toho poměrně málo - cca 20 tisíc. Baterka je ale na 91%. Důvodem nejspíš bude, že dlouho stálo s plně nabitou. I když je to otázka, protože ta ztráta kapacity může být způsobena i stárnutím chemie..

Každopádně díky za nabídku, ale asi ji nevyužiji. I když je přímo neopravuju, už jsem měl několikrát dole baterku atd.

Jsem zvědav, kdy a zda se ozvou ložiska, nebo spiralovy kompresor tepelného čerpadla
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    JYRKA: Já také
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    SMRGL: Mám zoe necelý rok, v zimě se přes 200 nedostanu. Na dálnici také ne. Mimo dálnice je těch 300 s lehkou nohou. Kdybys něco potřeboval, tak se ptej
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    JYRKA: "Ať si zdrazujou jak chtěj, na mě si nepřijdou, vždycky vezmu za dvěstě" :D
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MAGE: Nakupujou 20 let stejně drahej benzín. Rozumím jim 😂
    MAGE
    MAGE --- ---
    DZODZO: a pritom ten samej typ lidi co pastikujou je zvyklej furt jezdit s hladovym okem a kdyz uz jedou tankovat tak max. za petibabu...
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    no to je to fosilne myslenie, kde predpokladaju, ze musis nabit "plnu nadrz", ale velmi rychlo som zistil, ze na denne dojizdanie mi staci dobijat 9-10% baterie co je asi tak 6-7kWh, co nabijem doma na pomalej nabijacke za pol hodiny a na superchargeri sa nestihnem ani vycurat :)
    SMRGL
    SMRGL --- ---
    DZODZO: Jojo, je to pěkný auticko..

Ale ta diskuze našich spolumimoňů je dokonalá. Prý malý dojezd 🤦... Tvl, koupil jsem teď Zoe s dojezdem kolem 300 v létě a v zimě počítám pod 200 a stačí na každodenní ježdění úplně v pohodě.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    takto to mal ten musk spravit, aby cielil na masovku :)

Bezosův levný elektromobil je trefou do černého, objednávky se jen hrnou - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-bezosuv-levny-elektromobil-je-trefou-do-cerneho-objednavky-se-jen-hrnou-40522823
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: zalezi kdy tam jedeš, ted jak to rozšířili mi to plne neprijde kdyz jezdím kolem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam