• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    JYRKA: Jako kamion...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DZODZO: na dálnici to není, mám pocit, že píšou o maximálce 90 km/h
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    tato neaerodynamicka dacia je asi planovana iba do mesta, neviem si predstavit tu spotrebu na dialnici :)

Dacia představila odvážný koncept lidového elektromobilu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-dacia-predstavila-odvazny-koncept-lidoveho-elektromobilu-40542434
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    PEPAZZ: 810 km CLTC je okolo 680km WLTP
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Este ci to bude mat dobre jazdne vlastnosti, v tom videu co som postol si typek u cinanov stazoval na podvozok
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Updated Zeekr 001 with 900V platform interior unveiled, October 11 launch
    https://carnewschina.com/2025/10/04/updated-zeekr-001-with-900v-platform-interior-unveiled-october-11-launch/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    vnitřek
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    zeekr 001 refresh: 900V, 680 kW, 12C charging , až 810 km of CLTC
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    dobre porovnanie cina vs skoda vs tesla vs kia, kazde ma to svoje plus a minus

I drove these new electric cars (and a Petrol V8) until they died
    https://www.youtube.com/watch?v=VHbUEz0j73M
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to bude ale dane aj to vacsou velkostou baterky
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: nakonci je křivka

Nabíjecí křivka nových článků LG 5M u akumulátoru Tesla Y 2025 (Juniper) AWD +srovnání s LG 5L
    https://youtube.com/watch?v=dVD-ojCM_lA&pp=ygUFTGcgNW0=
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: dle odhadu by mela m3p mit o nejakych 30-40 kw vic s touhle baterkou.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    W_NOICE78: o kus lepsi nez 5L elektrogeek uz to meril , koukni
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: To bude stejný u všech moderních aut, kde máš tunu senzorů, airbagů a jiné elektroniky. I kdybys měl všechny díly, tak se to nevyplatí opravovat (pokud to nedokážeš sám).
    FINSON
    FINSON --- ---
    DIRTJUMPER: Nepůjdu, rozhodl jsem se ještě vyčkávat. Počkám, až se vysype stávající rodinný ICE a pak zalovím nějaké BEV jako hlavní auto s odpovídajícím budgetem (tzn. klidně i za 400k 😆). Teď jsem řešil, jestli má smysl nějaký elektrický trakač převážně na poskakování kolem domu - a zjistil jsem, že to zatím moc smysl nemá.

CUKI: Aha, já loni seděl v benzínové Astře v automatu a ta mi přišla naprosto v pohodě...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: jakou to má nabíjecí křivku?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Je ale (pokud přežil motor) tím, že na to nejsou díly, což je prostě u většiny elektromobilů dost problém. Kdyby se to prodávalo v milionech jako ICE, tak to za 14dní vidíš jezdit na silnici Podobně jako mnoho Ochcávek, které jsou svařené z více kusů a ani to stávající majitel neví :-D
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: To je jasná totálka, ne? Koupit jedině na díly.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tady je pošrábanej Spring: https://auto.bazos.cz/inzerat/208722017/elektromovil-dacia-spring-2025-mesic-stara-2000-najeto.php
    :-D

Ty plechy vem čert s tím by se klidně popral (kdyby byl za ucházející cenu), ale to je kolo, těhlice pravděpodobně i nápravnice a pokud to odnesla jen poloosa a ne motor tak je to skoro kouzlo. To se bude hodně blbě shánět na auto co se tu v ICE nedělá :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    FINSON: Já bych měl problém obecně se značkou Opel a Corsa dvojnásob. v ICE verzi to bylo asi nejhorší auto ve kterém jsem kdy jel. Což bych od auta za mega nečekal. není to jen v tom, že to bylo v matu. Nové auto bylo plné neduhu, kastle odspodu rezla i měsíc starého auta! Jedny dveře nešli zamknout. Jeden stěrač fungoval velice divně (senzor deště), to auto žralo jak Zil. Vevnitř to bylo menší než blbej starej Yaris. Furt to pípalo. Sedačka u řidiče byla nějaká uvolněná, vydávala dost divné zvuky,...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam