• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Já teda s Google Maps problém měl jen výjimečně. Kde jezdíš, že ti nestačí? Na nějaký offroad si to dáš na CarPlay/Android Auto a pohoda, ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Tak začal bych tím, že je velmi obtížné plánovat výlety na mapě, kde ty body zájmu nejsou vůbec zaznamenané :-) Až bude google používat OSM a nějaký přehlednější typ zobrazení...

Vždycky mě dostává jak někde na cestách někomu vysvětluju cestu a pak koukne do svých google map a tam prázdno a často i vrstevnicový podklad je naprosto neodpovídající.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nestaci mat len takovu alebo makovu navigaci, na tu user experience je dolezite ako je to integrovane s inymi funkciami auta (napr. nabijacky alebo to planovanie vyletov) a aku to ma odezvu, lebo napr. navigacia v ID.7 mi prisla ako z minuleho tisicrocia
    CUKI
    CUKI --- ---
    KORKMAZ: Já chápu že to nějak funguje, ale google je na navigaci fakt mor. Je smutné, že české auto musí používat tuto zaostalou navigaci.Je fakt že tenhle tank se z asfaltu stejně nikam daleko nedostane, ale i tak je to mrzení.

A vlastně zjištění, že jediné co mi to auto může nabídnou je překlopení mobilu do toho displeje. Zobrazení stavu baterie a dojezdu. Tam je pěkné to přepočítání trasy dle terénu. To je fakt dobrý. Ale v tohle je IMHO podklad Mapy.cz mnohem lepší.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CUKI: Pokud vím, tak apka potřebuje google maps na zobrazení polohy auta a nabíječek. Funguje to ale velmi dobře.

Mapy.cz si můžeš pustit přes android auto. Ale vestavěná navigace je tentokrát opravdu dobrá.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Pod tim mostem mě minulej rok přepadli rusky mluvící mafiáni v černý Audi. Třeba tam čekali na něj :-)

BTW ta appka má pár zajímavejch věcí, ale nevím jestli je chci s kýmkoli sdílet a mít v autě GPS posílající cokoli kamkoli. Asi jsem paranoidní.

Druhá věc je že mapy google tedy fakt nepoužívám. Co to umí s mapy.cz?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    DIM_: Jako jo :)
    Jen vysvetluju duvod, na zakaznicky pohled je tu nekdo jiny
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BOBASH: Elektriky appkou odemknout nesly, spalovaky jo.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    BOBASH: Asi máš pravdu ... nechápu, že dělají refresh a nedaj tam něco tak základního.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    JYRKA: :D To je docela vtipny. Z pohledu zakaznika.

A: Ty nejis olivy?
    B: To neni, ze je nejim. Ony jsou dobry, ale ja nedavam je do pusy, protoze mi nechutnaj.
    A: Takze je nejis..?
    B: Muzu je jist, ale neumim to.
    A: ... takze ... nejis?
    B: Jedl bych, kdyby chutnaly jinak.
    A: ...
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    ELIJEN: Auto šlo vždycky odemknout appkou, ale nešlo nastartovat. Klíč v telefonu pokud vím JEŠTĚ nemají. Nebo už jo?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ELIJEN: to nesouvisí s Appkou, ale s autem.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    DZODZO: Konečně jde auto odemknout appkou a neni vůbec potřeba klíč?
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Standard je hlavně pro flotily a veřejné instituce; pro běžné zákazníky se ta úspora nevyplatí. Tesla zřejmě nabídne množstevní slevy při větších objednávkách.
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    Hlavne za mě teda slevnění TMY/TM3 o 100k není slibovanej low cost model.
    Kdyby to padlo "o třetinu", tak ok, ale 100k jsou drobny a uz jsme v minulosti viděli prodejní akce, kdy neosekanej model spadl o 100k níž.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ELIJEN: otazka jakej s tim budou mit úspěch no, to ze se ro nelíbí tobě ještě nic neznamená, vis jak. Uvidime jestli to nedopadne jako levna verze CT, kterou nikdo nechce. ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ELIJEN: ten jejich model 3 std je o moc lepší deal
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ELIJEN: Tesla model Dacia
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Dalsi fsd zkušenosti z real provozu

https://x.com/BLKMDL3/status/1975700151957381608?s=19
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    ELIJEN: Ještě nemá matrixy, subwoofer a špunt ve frunku.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PEPAZZ: Nemá: HEPA, FM Radio, panoramatickou střechu, ventilované sedačky, motorizované nastavení zrcátek, volantu a sklapění sedaček, zadní display, autosteer, ambientní světla a má menší dojezd a hnusná kola. Asi bych si těch cca 100k připlatil. U jiných automobilek by to byl balíček za 500k :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam