• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board.
    3) Bez ICE prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    LELI
    LELI --- ---
    SPEEDY: jj, bud osobni zkusenost, nebo pratele s fotografiemi palubaku/aplikaci
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    LELI: Ta Praha - Olomouc je z vlastni zkusenosti?
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    DZODZO: Tak Stellantis to bude dělat ve Španělsku. Jen teda nakoupí dílů od Leapmotoru a bude z toho montovat ... Leapmotor. Vlasoza chvíli ty evropské automobilky už nebudou ani potřeba.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ti z toho narobia, tak mozu nakupovat hotove cinske sunty, doma to rozlozit na zakladne materialy a poskladat z toho ine auta, ked to zvladne Bogdan zo Sosnowca u seba v garazi, tak preco by to nezvladli vybavene fabriky :)

Můžeme to celé zavřít, naříkají zoufalé automobilky. Čína drží všechny v šachu - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-muzeme-to-cele-zavrit-narikaji-zoufale-automobilky-cina-drzi-vsechny-v-sachu-40544917
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    HERR_FLICK: Viděl jsem i3 (zamaskovanou) naživo v provozu v Mnichově a vypadá to na první pohled skvěle. Detaily samozřejmě nebyly vidět, ale byly vidět proporce a ty jsou naprosto ryzí žraločí BMW.

I ta iX3 se mi z dálky docela líbila, uvidím dneska večer, jak bude vypadat naživo.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LELI: Hele na to, že tam šefdesignera pořád dělá ten kripl von Hooydonk, by Neue Neue Klasse v intencích BMW MOHLA bejt celkem takovej malej zázrak. Snad tuhle šanci nepromarněj a nevemou jméno Neue Klasse nadarmo. Obávám se, že to druhé bude skutečnost.

Mělo to navázat na celkem zlatou éru designu BMW, která vyvrcholila s E9. Pro mě třeba osobně cokoliv po tomhle už je downgrade.

Jestli teda udržej nastavenej styl a zas to nezesere, jako skoro vše, na co sáhl.
    Zatím to vypadá, že to bude další bachratá krabice a naprosto promrhanej potenciál udělat ladnýho žraloka(.

WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    TOFI: to je krásný auto!
    DIM_
    DIM_ --- ---
    LELI, KORKMAZ, TOFI: To jsem masivne zklamanej, ze nova i3 neni nasledovnik i3 :/ Ale konkurent Tesly 3.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Nová dačka hipster má být údajně za cenu kolem 400k

Dacia chystá nejlevnější elektromobil v Evropě | e15.cz
    https://www.e15.cz/magazin/dacia-chysta-nejlevnejsi-elektromobil-v-evrope-hipster-nema-klic-ani-obrazovky-1428166
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    LELI: Mně se líbí ten zadní externí nárazník bez laku, klasika 70/80's. Ale ty bílý okna jsou děs
    LELI
    LELI --- ---
    TOFI: doba kdy bmw delalo hezky auta uz davno skoncila, tohle bvypada jak by to nekdo v rusku svaril ze trech aut.

Nevim jak se technicky posunuli, bmw i4m50e dojede cca do olomouce z prahy asi s 20 procent baterkou, kdyz jedes 130 max, stejnou cestu ujede tm3 hl lr awd taky se zustatkem 20 procent, ale muzes jet jako blazen vetsinu cesty 170 a byt tam za 2 hodiny. :-) predpisove by to dojelo do opavy (130 km dalsich) a tam by mela taky tech 20 procent. Baterku ma o trochu vetsi to bmw.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Nové BMW i3 bude v 98 procentech případů zpomalovat rekuperací | ČeskéNoviny.cz
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2736595

Prvním plně elektrickým sedanem německé prémiové automobilky z Mnichova se stane příští rok model BMW i3. Značka již začala odtajňovat první informace o tomto pro ni klíčovém typu.

Například je zřejmé, že vůz využije shodnou platformu jako iX3, které právě nyní vstupuje do prodeje.

To například znamená, že v podlaze bude zabudována baterie s kapacitou 108 kWh, která zajistí dojezd 800 kilometrů. V nabídce bude varianta s pohonem všech kol.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    FAEKAL: ✋🏼
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    já mám obdobný dotaz ohledně VW ID.4

najde se majitel v Pardubicích, Hradci nebo okolí, se kterým se mohu pobavit o výbavě a zkušenostech?

díky
    NTR23
    NTR23 --- ---
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Zvažuji nákup BMW i3. Ještě jsem v tom nikdy nejel, ale čím víc to studuji, tím se mi to víc líbí. Najde se tu nějaký majitel?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DZODZO: v zakone 56/2001 je porad 50 g/km CO2 a to i po zmenach ucinnych po 1.1.2026.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    hybridy uz po novom snad nedostavaju EL znacku ci?

Plug-in hybridy znečišťují téměř stejně jako benzinová auta, uvádí analýza - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-plug-in-hybridy-znecistuji-temer-stejne-jako-benzinova-auta-uvadi-analyza-40544244
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PEPAZZ: Až místo "scientists" budou psát "engineers", tak to do 10 let bude hotové :D

Graphene EV baterie kdy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam