• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Psal jsem mu už před týdnem i přes kontaktní formulář, nikdo nereaguje. Za tyhle prachy by to jinak prodal hned.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    FAEKAL: Pořád je tam možnost písemného kontaktu. Chápu, že pokud je to podvod, telefon tam dávat nechceš, a to ani předplacenou kartu.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DIM_: Tím pádem je to jak píšeš 100%
    DIM_
    DIM_ --- ---
    FAEKAL: Ja tam napisu, abysme se presvedcili.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Snižuje to výkupní ceny v bazarech
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    Tak moment, to ale není tenhle případ. To auto má český SPZ a je vyfocený v Praze nad hlavákem. Jediná vada na inzerátu je, že volané číslo neexistuje. Prapodivně levný auta ze zahraničí vypadají jinak. Snaží se tam vylákat z lidí prachy prostřednictvím zálohy a pak se neozvou. Stále nechápu a nikdo mi nevysvětlil grow, kdo by podváděl v inzerátu s neexistujícím kontaktem.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIM_: Aha, OK. Já jsem hroznej kolenovrt, takže ode mě by neviděl ani halíř, ale umím si představit, že na někoho nažhavenýho na „super kauf“ to zabrat může.

Díky za vysvětlení.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DOCKINEZ: Zkus ho kontaktovat, ze chces prohlidku. Rekne ti pohadku ve stylu "ted to auto nemam v CR", ale na moje naklady ti ho necham privezt, abys ho mohl videt". A pak se znova ozve ve stylu "se to zaseklo na blabla, musis jen zaplatit 1500", aby se to odblokovalo na hranicich apod. A pak uz se nikdy nikdo neozve.
    Urcite existuje par variaci, ale vsadim boty, ze tohle je jedna z nich.

Jeste jeden krasnej red flag - kdyz se vlastnik ozve, ze je doktor/chirurg/pravnik... vzdy neco vznesenyho, i kdyz ses ho vubec neptal.

Nikdo z nas to auto nazivo nikdy neuvidi. Vsechno muze sedet. Treba VIN.. ale ty si na to auto v zivote nesahnes.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: toy ota chce hlavně novou corrolu s hydrogen pohonem, prootže to je ten fjůůčr
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nějaký info pro nás neznalé, proč si myslíš, že je to podvod a jak by takový podvod realizoval? Nikdo mu přece nepošle žádný peníze předem, aniž by konkrétní vozidlo nechal důkladně zkontrolovat, ni?

(To neber jako pruzení, v oblasti podvodů jsem pole neorané, tak nemám přehled. A zároveň jsme na diskusním serveru, tak mě prosté tvrzení „je to podvod“ debatně neuspokojuje.)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    TOMBRIDER: OK. Dal jsem si tu praci a nasel to na bazosi.
    "Volane cislo neexistuje". Je to podvod na sto honu.
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    DIM_: Ten inzerát je na několika mistech. Na bazosi je i telefon.
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    TOMBRIDER: Na ten jsem před pár dny taky narazil. Nějak mi uniká smysl tohodle inzerátu. To mu jako někdo poslal prachy, číslo zrušil a inzerát nechal? Wtf
    DIM_
    DIM_ --- ---
    TOMBRIDER: Nevidim, kdes nasel to cislo. Je to fake inzerat.
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    JYRKA: Impresivní taky je, že se pořád drží té roadmapy, kterou zveřejnili už asi dva roky zpátky. Už brzy uvidíme, jestli jim to tak skutečně vychází, nebo se toho drží jenom "na papíře" :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Naděje umírá poslední... Toyota slibuje výrobu baterie s pevným elektrolytem už napřesrok. Snad je to pravda, parametry jsou impresivní:
    Toyota's solid-state EV battery dreams might actually come true
    https://electrek.co/2025/10/30/toyotas-solid-state-ev-battery-dreams-might-actually-come-true/
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Muzete mu zkusit zavolat :)

+420722383433
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DOCKINEZ: To je obvious podvod:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DIM_: 120 AH za 320k

BMW i3 i3S 120Ah | Sauto.cz
    https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/i3/209365425