• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    Mě taky hrozně štve ten hluk ale teda i smrad. U školky jsem v zimě zažil i 4 auta, které maminky nechali běžet aby jim pak nebyla zima.
    A že auta smrdí, si třeba pěkně uvědomím, když jedu Bedřichovem a předjíždí mě kolona aut (a to jsou většinou dražší a novější auta...)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DOCKINEZ:
    jednou me malem prejel na lesni ceste dobytek na ctyrkolce. tak me nadadlo, tady by se dalo krasne susit pradlo.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NANUQ: Hele, já uznávám, že na světě nejsem sám, tak holt přes den musím strpět i věci, který mě vytáčej – třeba když někoho napadne v blízkým nákupáku uspořádat celodenní festival a od rána do večera ti řve do oken hip hop.

Ale po 22. hodině už bych vážně chtěl mít klid.

Já mám taky některý hlučný koníčky (kapela, střelba) a neotravuju s nima okolí, tím méně pak noci.

(humory)I když možná kdybych pěstoval noční zážitkovou střelbu z balkonu, možná by to brzy vyřešilo problém řvoucích motorek(/humory)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIM_: hm tesly toto nemaju, preto ked sa pohybujem niekde na parkovisku, tak idem velmi pomaly, lebo viem, ze ma chodci nemusia pocut

najlepsie ked jazdim sam, to mam vyhulenu hudbu na max, takze ludia uz zdialky vedia ze prisli kolotoce
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DOCKINEZ: já musim říct, že mě vytáčí i ten blbej smrad... jak jsem ještě loni vodil mladýho do školky (jsme vyloženě vesnice za Prahou, takže žádný centrum) a prostě už jen přejít blbej přechod bylo dejchání smradu, protože ranní provoz a křižovatka, kde se auta rozjížděly. Nebo, když jsme šli blíž ke školce jednosměrkou a předjelo nás nějaké mamataxi...
    Mně přijde, že prostě po nástupu BEV si toho víc všímám a to jsem teda zatím pořád ve skupině těch co smrděj taky.
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    DOCKINEZ: Jen chci říct, že mě to taky strašně sere a mám pocit, že je toho čím dál víc.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DZODZO: Ale jako samozrejme. Treba i3 divne bzucej pri rozjezdu a jak zrychlujes, tak se to tlumi a kolem cca 25 uz je to vyply. Docela me to sere, ale prej to je ochrana chodcu :)

Nicmene, zvuk se scita, takze elektro dela rachot jak jede, ale spalovak dela rachot jak jede + mu vrci motor.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DZODZO: Zrovna kdyz uspavas dite, tak je to obracene:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DZODZO: Tu pos***ou motorku jsem včera slyšel ještě několik minut poté, co minula náš barák. Jo, musela bejt už x kilometrů daleko a stejně byla v nočním tichu zřetelně slyšet.

Počítám, že zvuk pneu bych neslyšel za prvním rohem.

Ale to je fuk, netřeba se točit na detailech.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DIM_: z dlhodobeho pohladu ne, mame kancly v brne u vystavista s oknami do ulice a aj cez tie zavrete okna stale pocujem sumenie aut, hrkotanie saliny pripadne hukanie sanitiek, ze tu niekto obcas zatrubi na debila co blokuje vjazd do garaze mi nevadi az tak ako ten konstantny hluk "na pozadi"
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DZODZO: "Hluk" pneu a turovani/strileni z vyfuku jsou uplne jiny veci tyjo.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    to by museli obmedzit rychlost na 30, lebo pri 50 uz mas hluk zo samotnych pneumatik, tu su nejake cisla

Cities Aren't Loud: Cars Are Loud
    https://www.youtube.com/watch?v=CTV-wwszGw8
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, před pár dny tu byla debata o smradu. Já se přiznám, že kromě ranního čouzení puch z aut už nevnímám (nebo se to oproti 80'/90' fakt zlepšilo).

Ale co mě vytáčí na ultimum je hluk. Uspíš dítě, otevřeš okno, aby trochu do pokoje luftovalo, a za chvíli můžeš uspávat znovu, protože někoho napadlo ukázat celýmu nočnímu sídlišti, jakej je velkej chlapák, když dokáže pořádně vytočit mašinu (střílení do výfuku included).

A takhle je to doslova každou noc.

Tak doufám, že to s přechodem na BEV přestane. A že kromě čistých center budeme mít města i tichá a bude tu zavedeno něco jako „hlukový radary“, který výše uvedený incidenty budou zjišťovat a pokutovat automaticky. Protože PČR na to kašle zvysoka.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    Nový Cayenne
    The 2026 Porsche Cayenne Electric makes 1139 HP 🤯
    https://youtube.com/shorts/aws7i7VJbKU?si=-FsOOIL88iPSnUF2
    MISO
    MISO --- ---
    BMW iX3 vs 1000 km challenge

1,000 km challenge: Can the BMW iX3 complete it on a single charge? ⚡🏁
    https://www.youtube.com/watch?v=u0WZ1ZBQp2E
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    DOCKINEZ: na tak male auticko je ta spotreba (este k tomu WLTP) celkom velka, cakal by som nieco okolo 12-13
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jsem úchyl, líbí se mi to moc (zvenčí).

Elektromobil do půl milionu? Nový BYD Dolphin Surf je dlouhý jako fabia | Auto.cz
    https://www.auto.cz/elektromobil-do-pul-milionu-novy-byd-dolphin-surf-je-dlouhy-jako-fabia-158965
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PEPAZZ: Už se nějaký Teslák vyjádřil, že ty podmínky dělala "big legacy automoto" a kvůli tomu u nás stejně nebude moct fungovat FSD?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Docela pěkně probranej průřez infotaimentu v Tesle

Co vše si nastavíte v Tesle na tom obřím tabletu? 🤔 Jako doma na iPadu 👏
    https://www.youtube.com/watch?v=JRbXBODJ9Gc&pp=ygUTa2Fyb3RrYSBpbmZvdGFpbWVudA==
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Taky v kuloárech koluje informace o tom že v CZ je schválen rámec pro level 3 autonomii od 1.1.2026 ale podrobnosti neznám ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam