• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    IKSIK: Bude to fungovat, čím blíž je baterka úplnému nabití, tím klesá její schopnost přijímat energii, takže jakmile je baterka nad 90% rekuperace má omezený výkon. Zajeď si s 90% SOC na rychlonabíječku a uvidíš kolik toho baterka zvládne...bude to pár kw, stejný princip je při rekuperaci.

To stejné u studené baterky, není schopna přijímat tolik proudu, proto nedovolí (tolik) brzdit motorem.

Některé auta umožňují uživateli rekuperaci vypnout, nebo alespoň snížit, některé ne. Nevím co máš přesně za vůz, proto jsem psal univerzální radu, která funguje u všech.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    NIKDAS: Tomu moc nerozumím. To mám nabít na 100% abych vyřadil rekuperaci? Než to rozjedu na tu svižnější jízdu tak tam mám 99% a už to nebude fungovat, ne? Vypnout rekuperaci umím vyřazením pohonu na neutrál.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Snad jsem na to přišel. Zadní kotouče se dají obrzdit nouzovým brzděním. Při jízdě se zatáhne za (P) a drží. Ono to pak zabrzdí sice všema brzdama, ale bez rekuperace. A sice to zabrzdí docela razantně, ale pořád s adhezí bez ABS. Bál jsem se, aby mě to nehodilo do smyku. A je to tak akorát na suchý asfalt.

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NJAL: Jako že EV nemají brzdy, ložiska, tlumiče a tak?
    NJAL
    NJAL --- ---
    TOMBRIDER: Teda s temi rozpravkami, jak jsou EV jednodussi a proto maj lepsi udrzbu, bych cekal, ze na sekacovym EV budu resit jen baterii a ne take "vsechno, co se hejbe." :-)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    FINSON: napis co hledáš a neco najdeme za lepší doufejme cenu nez u energy cars--> pošta
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    FINSON
    FINSON --- ---
    TOMBRIDER: Ah, OK, pro stromy jsem neviděl les 😁
    Díky!
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    FINSON: Řekl bych že to je naprosto adekvátní cena za model S s nájezdem 300k km.
    Počítej s tím že tam bude častý servis téměř všeho. V 300k km se pomalu mění všechno co se hejbe.
    Takže bezva kauf, pokud máš prostor a čas si to dělat sám.
    Kasička, pokud to budeš tahat do servisu..
    FINSON
    FINSON --- ---
    Prosímvás, jenom hypoteticky - v čem může být tady zakopaný pes, že za to chtějí jenom 350k? Dá se čekat problém s baterií, nebo to může být "jenom" věkem a nájezdem? Jaký to může podle vás vyžadovat servis?

Tesla Model S - EnergyCars.cz
    https://www.energycars.cz/vuz/tesla-model-s/
    ADAM
    ADAM --- ---
    KORKMAZ: Dostal. Ale jen 230v a zabere moc místa. Sháním nějakou menší, prenosnejsi. Bez té krabice uprostřed to je ideální, s ní se to nedá rozumě smotat.
    (ne, že bych v dodavce neměl místo, ale spíš mi jde tak nějak o princip)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    ADAM: Ty jsi k tomu nedostal 230V nabíječku? Já kupoval nový tři VW EV a ke všemu jsem dostal jak 230V tak i celkem dlouhej mennekes, k něčemu ještě nějaký krabice a čističe na kabely, ale to je spíš ke vzteku, takže to jezdí pod podlážkou jako klubko hadů.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PEPAZZ: Možná nějaký neplátce DPH, ale jinak je to za cenu nové bez DPH.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: akorat si rikám, je vubec sance ze to nekdo za tyhle penize koupí, kdyz nova je za 900.tis Kč ?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DZODZO: 135.000km :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PEPAZZ: 135 km? ci 135000? :)))
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Volkswagen ID.4 77 kWh Business - Electric - Automatic - 204 hp - 170.952 km za 420kKč s dph ...

PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    model 3 RWD LFP 60kWh 135 najeto, 01/2024 za 750 s dph.. nechtel by nekdo?

ADAM
    ADAM --- ---
    W_NOICE78: To je přesně ono. Bez toho boxu se to dá mnohem líp smotat. (asi rovný, nekroucený se mi ve skladnosti zda lepší). Cena od 200eur, to se dá. Divím se, že ty verze s krabičkou uprostřed někdo kupuje...
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    ADAM: Mrkni na slovinský Metron, konkrétně řadu PC03, ideálně ve spiral (krouceném) provedení. Mají veškerou elektroniku integrovanou přímo v té Typ 2 hlavici, takže na kabelu nepřekáží žádná cihla. Je to sice dražší (kolem 8–10 tisíc Kč), ale máš tam evropskou certifikaci a hlavně teplotní čidla v zástrčce, což je pro bezpečné domácí nabíjení zásadní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam