• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LAUNCHERElektromobily 🏞️ 🛣️ 🏎️ 🚗 🚐 🚙 🚌 🚒 🚛 🔌
    Vitejte v boardu Elektromobily!

Prosim dodrzujme stejna rules*, jako napriklad v obdobnych subreddits na Redditu.

1) Zadne vulgarity. Zadne drama.
    2) Toto je SFW board (pouze obsah vhodny pri praci).
    3) Pokud mozno bez ICE (aut se spalovacim motorem) prosim, na to jsou na Nyxu vhodnejsi boardy.
    4) Toto neni vhodny board pro napr. vase culture wars proti EV.
    5) Board je urceny primarne pro majitele EV a zajemce o nakup EV. Omladina "az mi bude 18+" tez vitana, fandim vam. Chapu nutkani napsat nam, ze si to nikdy nekoupite, nebo jeste nekoupite, ale prosim vyuzijte jine boards. Uvazujte, jak by to tu vypadalo, kdyby nam sem tohle napsal kazdy z uzivatelu Nyxu.
    6) Idealne drzme diskuzi v pratelskem duchu.
    7) Mit nazor na CN automobilky, Elona Muska, temnou minulost nekterych DE a IT automobilek, Henryho Forda I atd, muzete. Ale prosim snazte se neprekrocit bod #6, nebo dokonce bod #1. Pro tyto ucely prosim vyhledejte boardy vhodne pro ostrou socialni nebo politickou kritiku.
    8) Při vkládání linků je nutné vždy přidat vlastní input (shrnutí, komentář, oponentura/souhlas apod.), stačí v pár větách zdůvodnit proč je sem odkaz umístěn.

Diky za pochopeni 🤦‍♂️ Pozor, druhé varování může být za 7 dnů RO i hůře.

Prejeme prijemnou zabavu 🚗🔋 a hlavne bezpecne kilometry za volantem / s autopilotem.

* Work in progress
    rozbalit záhlaví
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: ja vim že EV, nejsem tu prvně :) to jsou fakt masakr spotřeby no to zaroven brzdí když jedeš nebo co to sakra dělá? :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JYRKA: Za tenhle post jsem moc rád. Takže tu nejsem ten s nejhorší spotřebou 😅

PEPAZZ: To není fér! Z kopce a na laně se to nepočítá! 😊
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: To neni sranda, v zime na dalnici se pod 35 nedostanu. Myslim elektrickeho Mustanga, samozrejme
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NIKDAS: Chudák auto 😃

Mmch neříkej dvakrát, F-E se už i nabíjejí, cca 10% kapacity.

How does PIT BOOST work? | FORMULA E PIT BOOST EXPLAINED
    https://youtu.be/YERkqtoOawQ?is=rUsjTl9WZ9qHYyhp
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    JYRKA: voe :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    NIKDAS: ani to nabíjení by nemusela být nuda, kdyby tam všude tekl kapalný dusík z chlazení a občas se z boxů fatálně zajiskřilo:)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    NIKDAS
    NIKDAS --- ---
    LAUNCHER: Já to pochopil tak, že bys těch 7h nonstop jezdil-nabíjel-jezdil-nabíjel-jezdil...

Jinak teda fakt dobrej napad udělat Le Mans 24 pro BEV.
    Na jednu stranu by to nabijeni bylo asi vcelku nuda, na druhou stranu by bylo fakt zajimavy, jak inovatorsky chladi pri nabijeni atd...
    Plus samozrejme bonus v podobě patentů, co kvůli tomu závodu vynalezli :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    PEPAZZ: Jo, i Mustang jezdi pod 20 :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    RSZ: souhlas včera jsem po 30km videl spotřebu pod 10kw/h i na trojce... nasledne se usidlila kolem 138wh/km což přes zimu neexistovalo
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Formula E - primárně kvůli váze. Teď se navyšovalo, btw.

SU7 - Velikost baterie to má na pravě JEDEN DOKONČENÝ rekordní průjezd Nürburgringem. Cca 60 kWh spotřeba na rekordní kolo, baterie 90 kWh.

Takže nechápu, o čem se chceš bavit v kontextu výdrže v řádu hodin v závodním tempu. Ale nemusím rozumět všemu.
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    DOCKINEZ: pripadne zabicka twingo :)

u nas v praci jsou uz od ledna dovoleny novy sluzebaky jen EVs, par lidi to porad spatne nese, ale drtiva mensina
    RSZ
    RSZ --- ---
    po 90km citigem, jaro je znát

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Zajímavý. V mým okolí pár lidí EV má, okolí se spíš zajímá, chce si to zkusit řídit, pohoda. Kdo nerad Elona, ten... nemá auto od Elona :) A tím to hasne.

A případný škarohlídy přesvědčí ňuňu Renaultek 5 <3
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Co jsme si koupili tu R4, tak mi ty debaty s lidma připadaj jako když jsem se někde zmínil, že jsem vegan. Je to jak přes kopírák. Hned se naježej, že je jako chci obracet na nějakou víru a že jim to cpu. Pak mi začnou cpát ty kecy, co rozšířil Filip Turek. Když jim je vyvrátím, tak začnou přemejšlet, kde by to nabíjeli a jestli by s tím dojeli k rodičům do ....nevim.... Kroměříže a jak by se rodiče tvářili, kdyby jim šoupli auto do zásuvky a celá vesnice by se jim smála. Takže už se novým autem radši nikde moc nechlubím. :-)

Ale je teda fakt, že bydlet ještě v paneláku, tak bych asi pořád jel svůj osvědčenej scénář kupování málo jetejch ale hodně starejch Japonců a oprav svépomocí na ulici, přestavba na LPG atd.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Možné dovést : poptejte zde nebo přes formulář https://voltnaprani.cz/#dovoz
    Model: Volkswagen ID.4 77 kWh Life - Electric - Automatic - 204 hp - 127.141 km SOH 92%
    První registrace: 31/08/2021
    Cena 475.000 s DPH

IKSIK
    IKSIK --- ---
    ALESH: To je jak přesvědčovat mojí 80+ mamču po tom, co během roku spálila druhou spojku, že by pro ni byl lepší automat. To jsem pak sám uznal, že by se s tím nenaučila a akorát by to stálo na ulici před panelákem. Takže jí stojí na ulici před panelákem manuální auto a paradoxně je potřeba častěji nabít baterku než tankovat benzín. :-D
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALESH: To ano. Vnitrne prislusnici EV vlajky casto bagatelizuji ze EV nejsou vhodne jeste uplne pro kazdeho a kazdy use-case.
    Na druhou stranu jsou vhodne pro IMO 75% lidi kdy auto vlastni fyzicka osoba v situaci ze porovnavame nove auto stredni tridy a vejs. Ale verejny diskurz je porad jakoze fakt je to zlo a 3 temeliny, horici garaze apod. Takze je pravda o hodne bliz zastancum EV.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    LAUNCHER: no nejde ani tak o dojazd ako o samotny tepelny management tej baterie, lebo zatial este neexistuje ziadna EV sutaz na sposob LeMans, kde by EV jazdilo 24 hodin v kuse, to by podla mna zatial tie baterky pri takych vykonoch nezvladli a museli by sa miesto nabijania asi rovno menit cele moduly, aj tie E-formule su kratke zavody prave kvoli tomuto
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DZODZO: Ano a ne. Přehřívá se to v tom co měli na Nur méně než Tesly (baterie i brzy), ale tyhle hodiny jsou nesmysl, ta baterie dojde mnohem dříve.

Problém spíš je, že spousta lidí v CN je zklamanych, že navzdory proklamacím je to auto v top produkční cfg dost jiné, než to co jelo po Nur. Řeší se třeba falešné průduchy na produkční verzi.

Na jednu stranu se tomu nejde úplně divit, jezdit 10 let se závodním autem nechceš. Průduchy leckde jsou super na rekord na okruhu, ale pak Ti do toho blbě zateče IRL.

Na druhou stranu je proto tlustá čára mezi rekordy produkčních aut a závodními auty. Takže to produkční auto bude fajn až ho doladí (má to dost problémů a občas i hoří, ach jo), ale ten rekord je spíš povedený publicity stunt, který nejde brát úplně vážně. Ale pořád je to brutal rychle auto.
    ALESH
    ALESH --- ---
    PETER_PAN: je to tak. Tahle kolegyne to alespon priznava: “Me uz nikdo nepredela” (je ji 60+)
    Nicmene jak je videt i tady, tak prislusnost k vlajce je neco, co se projevuje i uvnitr ev komunity )
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    včera jsem na živo viděl Dacii Spring a to je fakt auto pro dva ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam