• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Jaké hezké jméno toho webu, žánop.

    Mimochodem, kvůli kráse se zastavuju a civím a doluju notýsky poměrně často, ale upřímně myslím, že koncert v metru by mě taky nachytal na švestkách.
    Myší díry mezistaničních průchodů upřímně nenávidím a snažím se jim uniknout, jak jen to jde.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Včera byl v TV výborný blok o Palachovi a navazujících událostech. Dívali jste se? Člověka obcházela hrůza. Dokument PALACHŮV TÝDEN je případně k vidění na webu: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/20856226629-palachuv-tyden/
    456
    456 --- ---
    Škodlivost obsahu filmu mi připadá dost relativní. Tedy např. - Co je škodlivější pro vývoj dítěte, film kde je sex nebo film který obsahuje, že krást, když to děláš chytře je zábavné a beztrestné ?
    SETEC
    SETEC --- ---
    ARIAEL: NAt ale radeji cte nez chodi do kina ... leda ze by sli nekam jinam :))
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SNOP: Kdyz jdes do kina, na urcite filmy, a pokladni te podezriva, ze je ti mene nez 16/18, tak si vyzada obcansky prukaz. Neco jineho jsou filmy v TV, kdy je to informativni pro rodice/samotne deti&mladistve.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Poměrně zajímavě a šířeji k tématu zde: http://www.cinepur.cz/article.php?article=1339
    A o nových regulacích povšechně zde: http://www.novinky.cz/clanek/147752-ikonka-pro-sex-i-drogy-cesko-pripravuje-novy-system-pristupnosti-filmu.html

    Zjevně se o tom vede diskuse.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SNOP: Ja ti muzu pujcit Natashu:)
    SNOP
    SNOP --- ---
    A to neni jenom informativni pro rodice? To musim nekde zkusit... pujci mi nekdo 10leteho potomka?
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Inu, jak bys to zjistil - nám je už přístupné vše. Něco, pravda, k naší škodě.
    http://www.palacecinemas.cz/ - viz kolonka Příst.
    SNOP
    SNOP --- ---
    NATASHA: To existuje? To myslim, ze jsme zazili naposledy za komousu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NATASHA: Nedávno mne v této souvislosti pobavila automatická cenzura všech televizních stanic u spotů o neukázněných řidičích, resp. důsledcích jejich neukázněnosti. Pak se do toho vložila ještě i RRTV, která měla opět strach - ó, jak šlechetné - o nevhodné působení těchto spotů na dítka naší společnosti. Každý racionálně smýšlející člověk, který si uvědomí, co média běžně vysílají/publikují bez ohledu na to, zda se k tomu děti dostat mohou či nikoliv (nemluvě o násilí ve videohrách, komiksech apod.), si pomyslí něco o obrovském másle na hlavě, pobaveně se zasměje a pak nad tím máchne rukou..
    Mohu jen doufat, že nám ten úsměv jednou na těch ústech nezamrzne.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Uznávám, že mé příklady nejsou tak docela stejné.
    Tak co například omezení vstupu na filmy obsahující sex nebo násilí osobám mladším X let.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    SNOP: Aspoň s tím homosexuálním stykem by si dnes polepšil.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Aktuální článek k aktuálnímu tématu: Cenzura internetu: hrozba nebo spása roku 2009
    SNOP
    SNOP --- ---
    A zopakuji s Wildem: All the things I really like to do are either illegal, immoral or fattening.
    SNOP
    SNOP --- ---
    No to si nejsem vubec jist, zda tyto veci lze smesovat. Radar na silnici mi nezabranuje jet vyssi rychlosti, pouze to postihuje. Coz jsem pro. Analogicke by bylo, kdyby vodafone logoval, kdo sel na stranky s tim obsahem a okamzite to posilal PCR. Analogicke opatreni Vodafone by bylo, kdyby automobil sam rozpoznal, ze se nachazi v obci, a zakazal by ridici jet vice nez 50 km/h.
    U zbrani asi zadna analogie neexistuje, protoze zbran neni nic o sobe nelegalniho.

    Jinymi slovy, myslim, ze nikdy neslo o to takovym vecem zabranit, pouze je ucinne postihovat (opet pripomenu, ze ani Trestni zakonik neni formulovan jako "je zakazano vrazdit", ale jako "kdo zavrazdi, pujde sedet"). Muzes rict, ze vlastnim smyslem trestu je prevence, a tedy pokud by slo predchazet vrazde treba cipem jako v Southparku, bylo by to lepsim naplnenim ducha zakonu, nicmene tady se s tebou neshodnu.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    Radary na silnicích také zabraňují a (relativně) účinně postihují překračování rychlosti. Pro držení zbraně je nutný zbrojní pas a registrace.
    Naše svoboda je v tomto smyslu omezována ve prospěch - jak to nazvat - společenského bezpečí poměrně běžně.
    Jistě by bylo ideální, kdyby každý byl natolik vyspělý, aby se zcela samozřejmě omezoval ve věcech, které zásadně narušují svobodu a bezpečí ostatních, sám.
    Zdá se ale, že lidstvo ve svém celku tak daleko ještě nedošlo; proto se zdokonalují techniky, jak takovému chování (zneužívání, násilí, ohrožování druhých...) zabránit.

    Problém bych spatřovala v tom, kde nakreslit hranici - přepisování starých knih, které zobrazují z dnešního pohledu nepřijatelné obsahy, například, to je už absurdizace. Tzv. politická korektnost ve své absolutní podobě také přesahuje to, čemu by se asi mohlo říkat "zdravý rozum".
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    o tom byl projev jednoho kněze ve filmu Mechanický pomeranč, jakmile člověk ztratí možnost volby, pojmy dobro a zlo ztratí svůj smysl, zbyde totalita
    SNOP
    SNOP --- ---
    Tentol nazor zastava napr. i Lem, kdyz tvrdi, ze jednou budou zakony spolecnosti na stejne urovni jako zakony fyzikalni, ze proste NEPUJDE vrazdit a krast.
    Ja oproti tomu se domnivam, ze velka cast toho, cemu rikame lidskost, spociva v tom, ze MAME MOZNOST rozhodnout se pro zlo, a tuto moznost opakovane odmitame.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam