• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATASHARELATED - spříznění na cestě
    rozbalit záhlaví
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: no, tak to jsme teda opravdu nemyslela konkretne na tebe, spatne sis to vylozil.
    jinak diky za odpoved. a duvod takoveho postoje?
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Jo a k Tvy otazce proti cemu teda jsem: jsem proti vzniku vztahu mezi dospelym a ditetem, kdy se dospely stava opatrovnikem a vychovatelem ditete, pokud nemaji zadny pribuzensky vztah, a ten dospely zije v homosexualnim partnerskym svazku.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOGIN: jen bych rád dodal, že srovnávat s minulostí není zase tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát.

    1/ životní úroveň byla na přelomu 19. a 20. století mnohem nižší, než je tomu dnes.. lidé se nedožívali tak vysokého věku a tím pádem ani partnerství, resp. manželství netrvalo tak dlouho, aby se často museli řešit problémy krize.
    2/ řada lidí jednoduše na to, aby založila rodinu, neměla patřičný příjem a sociální status. spousta lidí tak žila "single", byť se některé z důvodů přeci jen lišili od důvodů dnešních "singles".
    3/ manželé spolu v rámci nefunkčních rodin i nadále žili, protože neexistovala instituce rozvodu v takové podobě jako dnes. původně existoval pouze rozvod se svolením církve, ovšem i v případě udělení této výsady platila i nadále kupř. nevěra. manželé tedy sice mohli žít odděleně, ale nesměli znovu založit rodinu.

    možná jsem ještě nějaký ten důvod opomněl. nicméně z výše uvedeného je snad jasné, kterak ošemetné může být ono srovnávání a vzpomínání na staré dobré "zlaté časy". ;)
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: Co to konkretne znamena reagovat jako svickova baba? Jinak pokud jsi narazela na me, tak ja nejsem v zadnem pripade prijemny, a intligentni jsem mozna byval kdysi davno na skole, tolerantni nejsem v zadnym pripade, a slovni spojeni "nazorove otevreny" je natolik vagni (a vetsinou se navic preklada jako "souhlasi s mym SPRAVNYM nazorem"), ze ho vubec nebudu brat v potaz, takze si fakt nedelej starosti.

    Jestli sis nevsimla, mluvil jsem o (ted to budu opisovat, aby nedoslo k nejakymu omylu) tedy o zacatku vztahu mezi dospelym a ditetem, kdy se dospely stava opatrovnikem a vychovatelem ditete. Zde muze dojit k pripadu
    a) kdy dospely a dite maji nejaky pribuzensky vztah
    b) nemaji zadny pribuzensky vztah
    vyjadril jsem nazor, ze pokud nastane pripad a), vznika vyse zmineny vztah za jinych podminek a jeho vznik je podminen jinymi kriterii, nez v pripade b).
    Nevim, zda je to pravda, nebo ne, opravte me, pokud se mylim.

    Mluvil jsem o tom proto, ze KRULDA psal o "adoptovanych" detech lesbickym parem, ve kterem je ovsem jedna s tech zen biologickou matkou deti. Ja si myslim, ze tyhle pripady se dost lisej - zejmena z pohledu toho ditete. Ale to je muj netolerantni neotevreny nazor, apokud s nim nekdo nesouhlasi, ze srdce mu to preju a netrvam na tom, aby svy nazory jakkoliv menil.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: aha takze jsi(ve svetle fakt, ktera dodala BASPE ):o))pro osvojeni a proti adopci nebo naopak?
    imho jsou pravnicka hlediska v nedohlednu, zatim neni ani chut o tom premyslet mezi beznyma lidma, smahem rikaj ne, hotovo.

    Ja zjistuju ze jsme v debatach naa tohle tema desne emotivni. nejspis proto, ze tyhle temata probiram kolem dokola a nekolik let a vzdycky mam pocit ze to uz neni mlzny, ze se prece nemuze najit nekdo dalsi kdo je( jen!z meho pohledu) totalne mimo misu a rika jak obtisk furt to stejny co ti predtim...ze lidi, ktere povazuju za prijemne a inteligentni a tolerantni a nazorove otevrene zacinaji pri rozebirani techto temat reagovat jako svickove baby...proste uz mi kolkrat ujedou nervy.

    timto se za ne omlouvam. za ty nervy teda.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    BILYHAVRAN:
    Já jsem si myslela, že jsem to někde četla. Tuším to bylo před časem tématem v Respektu, Mf, LN nebo jiných novinách, co čtu.
    BASPE
    BASPE --- ---
    PLAVEVA: Osvojeni a adopce jsou dva vyrazy pro jedno.
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    PLAVEVA: No tady sla rec o tom zacatku nebo vzniku toho vztahu nebo jak to nazvat spravne z nejakyho pravnickyho hlediska. Proto jsem to odlisoval.
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    JOGIN:
    Bane. Dnes máme lákadla, ale v době totality zase nebylo - lapidárně řečeno - co dělat, kde se realizovat, kde experimentovat. Nevěra byla tehdy skoro společenským úzusem, lidé se brali mladí a kvůli bytům a po pár letech se rozváděli.
    Netvrdila bych, že jsme horší než naši rodiče a oni než jejich rodiče.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: v prbni linii urcite, ve druhe(teta stryc) bych si tipla ze ne. mno a jak se jmenuje takovy to jak si chlapik vezme zenskou a jeji decka taky uzna za svoje? i kdyz treba jim neda sve jmeno?
    imho adopce je takovy zastresujici vyrza..pokud je to osvojeni, nezrusitelne osvojeni I. a II. stupne nebo vim ja co (to sou treba taky deti nezrusitelne osvojene a pritom se nejemnuji jako rodice, sem zjistila, pro men prekvapeni)...stejne mam dojem ze debata a jadro problemu ktery jsme probirali bylo v necem jinem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam