• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    K_A_R_K_U_L_K_APsychosomatika, celostní medicína
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    badiane: kdyztak posta, jsem tu ted zridka...mas deti?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MLADEE: Nějaké odkazy najdeš třeba v klubu Ájurvéda.

Pořád nemocný ale můžeš být z úplně jiných věcí než ze stravy, zejména z citových a vztahových problémů a ze stresu. To by taky stálo za to prozkoumat. Pokud jsi v nějaké situaci, kterou nevíš jak řešit, může pomoct homeopatie (opravdu ;)...pošoupne tě ven z vyjetých kolejí a novým směrem).

Otázka je taky, co je pro tebe jíst zdravě... Na imunitu je dobré vynechat bílý cukr, bílou mouku, omezit mléčné výrobky, nejíst příliš průmyslově zpracované věci (konzervy, polotovary, fastfood), jíst čerstvě připravené jídlo z kvalitních surovin. Obecně je dobré jíst pravidelně a v klidu....

A další už je fakt lepší řešit podle typu. Každopádně JEN o stravě to nejspíš nebude. Hodně štěstí :)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    BADIANE: Mno, výklad se pak liší jen tím, jestli si to neseš z prenatálu (minulýho života), nebo jestli "v tom máš prsty ty" - abych pravdu řekla, tak dispoziční problémy mi kolikrát daly menší práci než naučené - problém od problému individuální, možno probrat osobně:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Anémie:
    Dle Hrabici: málo radosti ze života, povinnostmi, dominantními partnery či na dítě hodně náročnými rodiči utlumená chuť žít, malá psychická odolnost, nerozhodnost při řešení živ. zádrhelů i hodně nedorozumění v okolí.
    ....máte tendenci si hned začít stěžovat místo abyste se čelem postavili k řešení před Vás postavené výzvy. Naučte se vidět obyčejné krásy života (příroda)... svůj osud nesrovnávejte s jinými... kdo nevidí lidskou dobrotu a nevnímá slunce svit, ten nemůže dostatek červených krvinek nikdy mít...

Dahlke':
    příliš málo barvy a intenzity v životě, nedostatek vitality, pocit slabosti, člověk nemá radost ze života, zdráhá se přijmout účast na životní energii, která mu přísluší, malý zájem o život, nemoc jako alibi pro pasivitu, psychická lenost, ze života se ztratí barva...

A Novotný píše spíš o infarktech:)
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ZIVA: jestli o tom neco vis, muzes mi k tomu neco napsat?
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    ZIVA: jde o vypestovanou. (ale zajimal by me vyklad obou)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    dost zalezi jestli jde o genetickou dispozici nebo vypestovanou deficienci
    BADIANE
    BADIANE --- ---
    Mel by tu nekdo nejaky podrobnejsi vyklad autoimunnich poruch z hlediska psychosomatiky? Idealne konkretne kdyby slo o autoimunni hemolytickou anemii (telo nici sve vlastni cervene krvinky).
    Vagne mam predstavu ze to bude neco o nedostatecne lasce k sobe samemu, ale chtela bych neco podrobnejsiho.
    MLADEE
    MLADEE --- ---
    hoj, muze mi nekdo poradit dobreho odbornika na celostni medicinu v praze, ktery me prohledne a stanovi mi individualni stravovaci plan? snazim se jist zdrave, ale i presto jsem v posledni dobe porad nemocny... tak by me zajimal pohled odbornika na to, co mam a nemam jist s ohledem na muj somatotyp atd... diky!
    GAF
    GAF --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GAF: celá ta stránka je prdel imho ;)...něčí recese,pokus jestli se najde někdo,kdo je fakt tak moc,že jim dá ty peníze za ty bleble ;)
    viz. tato ukázka:

Start meditating with these magic words for at least 30 minutes a day to begin with and increase your meditatiing time to 2 hours a day as soon as possible. Repeat them in the exact order that they are.

It is better to have some diet coke in your bloodstream (if possible) before starting the meditation exercise. You may drink as much as you desire of diet coke in the 20 oz and 1 liter sizes and at McDonald's (with caffeine) in the plastic bottles only. The double-quarter-pounder/with cheese meal at McDonald's is the other part this diet. Try to eat at least one meal a day for a while to get started. Go back to my web site periodically to see if you can start to feel the magic (The energy from my writings) after reading a few paragraphs.

It is OK to drink from the cups when eating at McDonald. I highly recommend that you eat at McDonalds when ever possible. All McDonalds are constructed on properties that are protected by 5th Dimenstional high energy/spiritual portals.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    LILY: koukam na to, přijde mi to podobný, jako ta joga, alespoň principielně. :-)

Nakonec sem zkusil magnesium rozpustný ve vodě a pomohlo to
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    Zájemcům můžu poslat deník z mýho pětideňáku, ale vedle např. www.pust.cz je to fakt nuda:)
    ANIQUE
    ANIQUE --- ---
    GAF: Já si na to konto dala pětideňák, z toho 4 dny bez vody a naprostá spokojenost:)
    Dlouho jsem nemohla přibrat a po půstu se mi konečně daří... Plány do budoucna jsou asi takový, že pomalu poputuju do půstů hloub a chtěla bych zkusit na pránu přejít - už jen z toho důvodu abych viděla, jestli to je blbost nebo ne:D Jo a mám to teda taky zadarmo a ušetřím spoustu peněz u toho:D

SESTRENICE_HADA: V tom videu se řeší i tato otázka.
    LILY
    LILY --- ---
    HONZAL: craniosacrální biodynamika
    GAF
    GAF --- ---
    SESTRENICE_HADA: co jsem tak pochopil, tak to jde defakto jenom lidem, co se na to v klidu můžou připravit. A zkus se na něco v klidu připravit, když celej život živoříš a navíc se sousedi pořád střílej pomalu za půl groše nebo skývu chleba natožpak kvůli špatnýmu názoru.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    sem nejdřív četl "magnetismem :-)

to mi moc nezabírá (ten hořčík), možná bude stačit zvýšit dávkování
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    tiky resim magnesiem
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    1KA: v očích, mrkání...ale jen někdy a vůbec sem nenašel spojitost. Hlavně to je spíš chronický od puberty, někdy to zmizí a někdy se to vrátí.
    1KA
    1KA --- ---
    HONZAL: ja mela tik v oku rok, potom sam s pomoci vyreseni problemu presel, postupne se zmirnoval. Bylo toho na me moc a resila sem zalezitost tak dlouho, az se zmenila ve fyzicky jev. Kde ho mas? Relaxace pomaha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam