• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASCOtaxikarstvi & taxisluzby - jezdite taxikem? - kontakty - za kolik, s kym, od kud kam, rady * tipy * varovani . . .

jezdíte taxi ? - kontakty, informace - za kolik, s kým, odkud kam . . .

Kdo, kde a za kolik: :-) PS: asi ideální v případě kontaktu přihlásit se pod heslem "Nyx" :-)
    Praha:

MATES_ : tel: +420 603 284 596 Obvykle: Po-Ct+Ne 17/19 - 00/01, PA 19 - 05/07, SO 15/16-05/06 Cena: 30/19/6 - Seat Leon, červený 08

NYEMI : zrusila auto tak nekdy priste.. :-)

NOSPAM : tel: +420 731 669 212 Kladno a prilehle okoli mozno pres den (na letisti behem 15. minut) jinak Praha 20:00-6:00 Cena: 19/40/6 - Zluty Superb2

VASCO : tel: nejezdi nejcasteji Zizkov a Modrany, Obvykle: Po-Ct+Ne 18 - 00, Pa+So 18 - 06 Cena: 30/15/0 Nezvedá-li nemůže mluvit. Nedostupný = nejezdi - červený MB Vito (6 pasazeru + ridic, konferencni stolek), cargo taxi po predchozi domluve mozna
    rozbalit záhlaví
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: 20Km po dalnici te ale stoji 400 :-) pokud nikde nestojis a necekas.
    Speedcars, Modry andel a Nejlevnejsi jezdi za 19/Km coz i s nastupkou dela ty tve 400,-
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    HIMLHERGOT: S tim souhlasim, treba by to motivovalo lidi brat si taxiky na dalkovy jizdy, ale priznejme si - to si svyho casu vazime tak malo? Protoze cista cena bude nas zaplacenej cas.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    prislo by mi v porádku, kdyby 20 km po dálnici stálo 400 a ne 900
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NYEMI: souhlasim, ale taky mam auto, taky s nim dost casto jezdim (cca 40 000 ročně) a že bych se dostával za servisna tokový sumy, to bohudík...
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    MATES_: tak 3kc za kilometr je cca 8litrů benzínu na 100km? a to je v dnesni době vysoká spotřeba (pokud nejezdíš jako prase, což zrovna neplatí o pár taxikách, který sem měl tu možnost v posledních třech dnech potkat na silnici..). O tom, že by stačilo zaplatit benzín sem nepsal, tos asi vyčet někde jinde.. že by olej, gumy, servis stál 180 000 - 240 000 za rok?

Netvrdim, že jezděj z radosti, jen si tam NOSPAM napočital 2x cenu za benzin a 2x cenu za opravy jako by nic.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uprimne, vsechny tyhle teoreticky pocty jsou strasne krasny, obcas daj za pravdu jedny strane, obcas druhy, podle toho, jak si kdo co pocita, protoze nemame stejny auta, ani zamestnavatele, ze.
    Z vlastni zkusenosti a z toho, jak jsou na tom kolegove z my benzinky si troufam tvrdit, ze tazikarenim clovek nezbohatne.
    Zakaznici se mne casto ptaji "Vy jste tak fajn, a mate ferovou cenu - reknete mi, proc ti taxikari tak kradou?" A ja jim jen zhruba vypocitam, co priblizne rekl mates a nospam. Plus pocatecni investice, ktery bez auta nejsou maly. A lidi jsou hodne prekvapeny, protoze si to neuvedomujou.
    Takze si myslim, ze problem neni v cene za taxika, spis v nasich platech. Vsechno kolem je drazsi a drazsi, ale lidi ocekavaji ceny jako pred deseti lety. Ale to asi vsichni vime a je to na jinou politickou diskuzi.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    HIMLHERGOT: Samozřejmě .. však taxikáři jezděj jenom z radosti že můžou jezdit. Takže vlastně stačí když mu zaplatíš benzín. Opotřebení auta, dálnicční známka, silniční daň, daň z příjmu, sociální pojištění, zdravotní pojištění, servis auta, olej, gumy .. to všechno je přece zbytečné.
    Btw jak můžeš vědět kolik komu žere auto? Podle čeho to odhaduješ?
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    sorry, jestli sem použil jinej rod,:))) měl sem nutkavej pocit, ze ste zensky, tak nevim a tezko zjistim:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: navíc mě opravdu fascinuje, ze letenka na vzdálenost cca 1500km (nebo kolika) je levnější než 20km taxikem:)
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: tak to auto zere max 3,- za km (spis 2), k tomu 2-3 koruny amortizace...
    dvakrát si započítala pohoné hmoty
    15-20k za auto mesícne? To je za opravy?? To máte zlatý zrcátka?? A neni to ta amortizace, co ste zapocitali uz víše?
    To že se odněkud vrací mě jako zákazníka nezajímá.. já taky jezdim do práce a z práce a nikoho nezajímá, že nedělám 8hodin, ale devět a půl..
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NOSPAM: Souhlas.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: Jestli to chces brat takhle, tak realna cena (bez platu ridice) je 5Kc (auto + palivo).
    K tomu musis brat ze na to letiste pro tebe to audo dojede a taky ze od tveho domu musi jet nekam kde ma sanci na dalsiho zakaznika..

Takze ve finale to je trebas 50Km ktere "na tebe" pouzije :-)

a nezapominej ze profese sice temer bez vzdelani, ale i ten trouba co krouti volantem ma sve potreby jako najem, jidlo.. :-) a beres-li ze za PHM mesicne vysype kolem 20K za auto musis pocitat taky 15-20K a k tomu drat dalsich 5-6K tak musi vyjezdit min. 70K aby nebyl o chlebu a o vode.

Myslim ze 20,- / Km je vice nez slusna cena pro obe strany.
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    NOSPAM: reálná cena cca 4Kc x 20km (pul hodiny tam a zpět ... profese bez temer vzdelani cca 120za hodinu) vychází mi to na 140kc, kdyz nebudu škrt 200:))
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HIMLHERGOT: cca 20Km = 650 z ulice.. pres drat to mas za 450 +-
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Vsak jak myslite ze to bylo predevcirem na Sensation white?

Trotlove si tam rikali od 1K vyse.. takze lidi znechuceny chvili chodili od trotla k trotlu a ve finale jeli nočkama. jo, samo že pár turistu odvezli ale jen ty vepredu s "zajistenejma stanima". Taky kdo by jel 6Km za 1500,- ??

Kdyz to srovnam s tim jak to jezdilo z holešovic z Trancefusion magic tak obrovskej rozdil. V podstate nemelo smysl tam pro normalniho dročkaře stát.

A proč na takovéhle akci magistrát ani nezahlídnete? Protože se bojej..
    HIMLHERGOT
    HIMLHERGOT --- ---
    mě letenka zpáteční Praha - Oslo stála 1200,-
    Na Ruzyni po návratu si rek taxikář 900 za cestu Ruzyně - Barrandov. Tak sem jel za 26mhd:))
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MATES_: Tak ze vahas,, nebo na ci obednavku myslis ze tam jsou temer nonstop mestaci a k tomu pravidelne "razie" magistratu? Neznam jine misto v praze kde by se tohle delo a ze takovej vaclavak nebo staromak by si to zasluhovali 30x vice..

BTW: jinak co si budem povidat ona vetsina co neodjede s AAA tak jede pres drat. Zatim co jsem od zakazniku slysel tak je natahli prave letistaci co jsou hned pred halou.. zrovna nedavno platili jedni co jsem vezl na letiste za cestu s AAA nebo 111 z letiste do centra pres 2K.
    MATES_
    MATES_ --- ---
    NOSPAM: Klidně bych šel blokovat. Tohle zase vymyslel někdo od Aček a podobně. Ať si ty nepoctivý hajzly vychytaj anedělaj represe proti všem.
    MINOS
    MINOS --- ---
    NOSPAM: Kamery na snímání značky auta už tam nějakou dobu jsou... To bude peklo...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    financninoviny.cz/zpravy/idnes-ruzyne-zpoplatni-vjezd-k-terminalu-taxikari-hrozi-blokadou/643528
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ode dneska jsem pryc na vikend, Nyetaxi do nedele nejezdi.
    MINOS
    MINOS --- ---
    FENRIS: Sorry ale veta "pouzivany pouze o vikendech" me pobavila :) Jinak se obavam ze cena je celkem nadsazena vzhledem k tomu, ze bude potreba vymenit modul. Zkus se pripadne ozvat nekomu tady (bazar taxametru na AAtaxametry.cz).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam