• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Boloňa, lančmít, tuk, peklo na talíři. Kuchařské školy produkují diletanty | Reflex.cz
    http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/49867/bolona-lancmit-tuk-peklo-na-taliri-kucharske-skoly-produkuji-diletanty.html
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    :) "nejrozsirenejsi cesky koreni je strouhanka" :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TOOMIX: Co asi tak může být "crying steak z pupku doplněný líčky"? Steak z pupku je přece "flank steak", ne?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    taky dobrý... :)
    Špaček: Když za sebe nechá muž zaplatit? To je vrchol buranství | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/spacek-kdyz-za-sebe-necha-muz-zaplatit-to-je-vrchol-buranstvi-ptj-/dobra-chut.aspx?c=A130315_132008_dobra-chut_mc
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    My jsme byli U Štěpána na svatební cestě, 2 večeře. Jídlo dobrý až výborný, na to si nemůžu stěžovat. Třeba telecí roláda, pstruzi, super. Stejky v normě. Jenže moc hostů, obsluha vůbec nestíhala, večer přijela banda cca 20 cyklistů, srazili si stoly a krom jídla hojně panákovali, řvali a vůbec se chovali jak v putyce. Totéž další velká skupina o kus vedle. Buď chce mít Štěpán příjemnou restauraci s vynikající kuchyní anebo nalévat panáka rumu a zelené za 14 Kč. Obojí naráz nejde.

    Večer předtím jsme jedli u Anguse v SOběsukách a to je o dvě třídy lepší, tam se rádi vracíme. A ti si ty býky fakt zabíjí sami svoje. Docela věřím, že je majitel škrtí vlastníma prackama. :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jinak samozrejme nemuze to bio mit z vlastnich krav, to je nesmysl. Bere maso z jatek Klatovy, cooz ale neni velky problem. Spis by me zajimalo kde bere ty "bio" stejky :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TOOMIX: no jo, kdyz se serve jemnuje nejezto.cz, asi tam moc chvaly nebude.

    Jako jsem z mesta 10 km od Petrovic a musim rict ze se |Stepan zhorsil .. ale tezko rict, lidi dost pomlouvaji. Podle vseho je to tak 50 /50 nekdo spokojenej nekdo nasranej. A pri tom treba ve stejny vesnici je hospoda u Luhanu kde varej vytecne a stejky maj fak vymazleny. Ale zase jejich teta se nezna s produkcnim poradu v tlevizi, takze nemaji takovou reklamu :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    nějak na to asi začínaj srát...

    Hodnocení Hospůdka U Štěpána, Vojetice 9, 342 01 Sušice | Nejezto.cz
    http://www.nejezto.cz/hospudka-u-stepana-10124/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    čas 25:28

    Události: 18. 3. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1097181328-udalosti/213411000100318/
    ALI
    ALI --- ---
    tak vanek se se smakuladama dostal do dnesnich udalosti
    MALKE
    MALKE --- ---
    STEPNI_VLK: Spropitné považuju za spornou instituci (lépe řečeno, souhlasím s argumentem, že prodavačka v krámě ho taky nedostává, takže dávat číšníkům málo s tím, že to zaplatí někdo jiný, by zasloužilo přehodnocení; a krom toho ty daně, nu). Na druhou stranu je to instituce zavedená, takže spropitné v podstatě automaticky dávám, stejně jako bych nešla na pohřeb v červené mini, protože jsem rebel.

    Dávám kolem deseti procent (zaokrouhluju, většinou na sta, někdy obsluha o něco prohraje - dneska účet 1280 na 1400; jindy na tom vydělá), výjimečně víc, ale to už musí být obsluha velmi nadprůměrná. U oběda dávám cca o těch deset korun víc.

    Když je obsluha protivná, nemusí dostat nic, ale to už se mi dost dlouho nestalo. Buď se vylepšili číšníci, nebo se nedostanu do těch správných lokálů.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: Dle situace.

    Během obědového meníčka většinou jen dorovnám částkou okolo 10 korun (obsluha se mi nevěnuje, jen donese jídlo, které já zhltnu a za 15 minut jsem pryč).

    Pokud v restauraci strávím delší dobu (dám si večeři, jdu s nějakou kopretinkou posedět,...), tam se to bude pohybovat 10-15%, dle kvality obsluhy.

    S argumentem, že se tringelt dát musí opravdu nesouhlasím. Pokud je obsluha opravdu nepříjemná, dám si vysázet peníze do koruny.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Češi by měli spíše přestat blbnou s tím bio, protože mě by k tomu museli vždy předložit dodací list, ale nakonec ani ten není zárukou že ta potravina byla skutčně biologicky vypěstována.

    Ne, to se fakt nedá.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: A, vida, to jsem nevěděl. Ale stačilo nakouknout a hned jsem si osvěžil, proč mě ten člověk soustavně iritoval:
    CONVENIENCE | Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty
    http://hostovka.cz/clanek.php?clanek=104
    ale já jsem přesvědčen že i Escoffier, pokud by dnes pracoval v některém českém hotelu nebo restauraci, a chtěl by se vejít do těch cen, by asi sáhl po některém výrobku Maggi, Knorr nebo Vitana, na kterých, když se to tak vezme není nic špatného.
    Tak určitě.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    WITTGENSTEIN: No, dle všeho už došermoval. Zhruba rok a půl je na pravdě boží..

    Mimochodem, narazil jsem na několik článků věnujících se spropitnému. Diskuse obzvláště pod tím prvním byla hodně plamenná. Co vy si osobně myslíte o spropitném, resp. kolik běžně necháváte a dle čeho se při tom řídíte? A berete to jako automatickou záležitost (s výjimkou opravdu špatné obsluhy), jak píše Laura?

    Laura Baranik: šest zásad o spropitném | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/laura-baranik-sest-zasad-o-spropitnem-d8o-/dobra-chut.aspx?c=A091203_111430_dobra-chut_glu

    Malá obhajoba spropitného aneb Proč odměňovat obsluhu? | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/mala-obhajoba-spropitneho-aneb-proc-odmenovat-obsluhu-ppa-/dobra-chut.aspx?c=A110318_105744_dobra-chut_glu
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Dokázal se rozhádat s Cuketkou, neustále šermuje svými tituly, mentálně zamrzl někde v osmdesátých letech. Ne že by psal vyložené nesmysly, ale je třeba ho brát cum grano salis.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    WITTGENSTEIN: Dobré vědět - beru jako varování.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Známe. Autor je dost umanutý všeználek.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak uvařit poctivý kynutý knedlík? Nechte si poradit od šéfkuchaře Václava Friče | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-59486540-jak-uvarit-poctivy-kynuty-houskovy-knedlik-ukazuje-sefkuchar-vaclav-fric
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hostovka - pomyslná univerzita pro hosty
    http://hostovka.cz/

    Znáte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam