• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    MAKII
    MAKII --- ---
    DAVE_PAGE: to si moc nedovedu představit, u nás je zabíjačka vždycky ve skautský klubovně (bývalej statek) a vaří se v polní kuchyni. I když je fakt, že ovarovou hlavu jsme tuhle vařili v hrnci na petrách a taky to šlo. Jo a hlava se v našem vesnickým řeznictví koupí zcela běžně, bez objednání.

    Už aby byl prosinec, začínám mít zase chutě :)
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    ZOIDBERG: da se to doma docela dobre zvladnou. A tim doma myslim malej bytovkovej 2+1 byt. Moje mama tohle provozuje cca 2x do roka, kdy si se sousedkou objednaji jednoho pasika rozriznuteho vejpul.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STARE_CASY: tak vona ta hlava je dost velká a v kuchyni v bytě se s ní blbě zachází.

    Na druhou stranu začít razit teorii, že separát je vlastně strašně zdravej kvůli želatině a vápníků zní jako velmi výživná dřeňda. Je to vlastně jen takovej lepší vývar - protože tam je všechno, ne jen to co se vyvaří.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    STARE_CASY: Koupit se dá, na objednávku. Klidně si můžeš u řezníka objednat suroviny na kompletní domácí zabijačku, dělanou u sebe v kuchyni. Ale při tom všem velkém vaření je všude spousta mastnoty, již bych tuto kratochvíli u sebe neprovozoval.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZUZKAOU: jo, to jo, dokážu některé tyhle věci sehnat na objednávku na vybraných místech. Ale fakt to mizí. Kdo by si dneska udělal sám doma ovar z hlavy, k tomu mozeček... Tedy dlužno říct, že bych se do toho asi tak jen tak nepustil, ono je s tím mraky práce a naštěstí občas jedeme na zabijačku, kde si ovar užijeme, ale oni to dneska mnozí ani neznají a přišlo by jim to jako ekl (to jsem se tak jednou nachomítl k debatě, kdy jeden člověk vyprávěl, jak v Číně dostal smažené vepřové tenké střevo a divil se, jak mohou jíst něco tak hnusného - jaký byl údiv, když se dozvěděl, že jitrnice je v tenkém střevě; ON TO VŮBEC NETUŠIL!).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    STARE_CASY: vepřové hlavy tuším bývají na objednávku. Tam kde si bourají maso sami.

    Nabízí je třeba sasovští z přeštíku. Pokud si člověk zadje pro závoz, tak pak najde velmi zajímavé ceny.

    Biopotraviny, bio maso vepřové i hovězí, bio brambory a cibule v e-shopu - Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/cz
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ZUZKAOU: to je přesně ono - v klasické (nejen) české se běžně zužitkovalo celé kuře v podstatě od zobáku po pařát, dneska si městský gurmán koupí prsíčka v igelitu a pařátky mu nevoněj. Vyhazovat je to šílená škoda, tak se z toho dělá aspoň separát na výrobu uzenin. Na tom není nic špatného, jsem naopak rád, že se to využije, zdravotně závadné to není (rozhodně není nijak špatný ten separát - s chemií v uzeninách je to už horší, ale to je jiná pohádka), naopak je na tom jen škoda, že kvůli tomu se pak tyhle části v běžném obchodě nedají prakticky vůbec sehnat, přitom jsou mnohdy pro určité velmi chutné úpravy tyhle "odpadní" kousky naprosto nenahraditelné.

    Mimochodem - jako dítě si pamatuju, že se u řezníka dala normálně koupit syrová vepřová hlava. Viděl jste ji někdo v obchodě v poslední době?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CAPTAIN_TACUD: já chci pařátky na polívku. Ať to nemelou do gothaje! (ty vietnamské nemám odvahu kupovat, protože nevěřím tomu, že ty nebohé ptáky chovají alespoň v trochu přijatelných podmínkách a laciné polské maso oproti tomu bude prudce bio...)
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    CAPTAIN_TACUD: diky, uz to sosam, snad to bude dobre :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    87HIGHFLYER: a třeba v tom článku píšou:

    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GANBOY: obsah tuku je uváděnej na výrobku ne?
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    87HIGHFLYER: ale chtelo by to taky nejak uvest ze jelikoz je tam kureci kuze tak je to tukove nekde na urovni bucku...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Raymond Blanc: How to Cook Well

    http://www.bbc.co.uk/programmes/b036zkh2

    Raymond Blanc believes becoming a good cook is all about mastering the basic techniques. Each episode he takes a cooking technique and shows how it can be used.

    Michelin-starred chef and restaurateur Raymond Blanc returns to BBC Two this summer with a new series, Raymond Blanc: How To Cook Well, that gives viewers a masterclass in basic cooking techniques.

    Over six weeks, Raymond will show viewers how to master essential cooking skills, including roasting, poaching, frying, slow cooking, baking and barbeque and grilling.

    Each programme will showcase five delicious dishes that are created using one of these techniques. The five dishes range from straightforward to restaurant standard.

    Raymond will bring all his passion, curiosity and expertise to the series as he shows the audience what happens when you use each technique. Each dish in the series will further the viewers’ understanding of a particular technique. Raymond believes that if you master these basic skills then cooking becomes simple.

    There will also be elements of surprise in each show. For instance, he shows that baking isn’t restricted to bread and cakes – it’s a technique which can apply to meat, fruit, seafood and even cheese. The dishes will be a delight, but there will be absolute clarity about the method used to create them, and each episode will inspire viewers and give them the tools they need to become better cooks.

    Raymond Blanc taught himself to cook in his own professional kitchen, now he will teach us.

    Raymond Blanc said: “I'm very excited to be able to pass on my knowledge and expertise to help the nation become better cooks. By mastering these basic techniques anyone can learn how to cook well.”

    Tanya Shaw, Commissioning Executive for the BBC, said: “There is no-one better than Raymond to take viewers back to the basics of cooking and enthuse them with his passion for food. His culinary knowledge is extraordinary, and who better than a double Michelin-starred chef to teach viewers how to cook incredible dishes.”

    Alan Brown, Creative Director at Chocolate Media, said: “Raymond’s infectious enthusiasm for food and his passion to get us cooking makes him the best teacher you could wish to have.”

    Raymond Blanc: How to Cook Well is produced by Chocolate Media (part of NBC Universal International TV Production). The executive producers are Alan Brown and Charlotte Reid; the BBC executive producer is Tanya Shaw.

    1/6 Raymond explains slow-cooking, a great technique that has meltingly delicious results.
    2/6 Raymond looks at poaching - cooking in a hot liquid without boiling.
    3/6 Raymond Blanc cooks roast beef with Yorkshire pudding and turbot on a bed of fennel.
    4/6 Raymond Blanc prepares an extraordinary salt baked leg of lamb and a pistachio soufflé.
    5/6 Raymond prepares pork chop on saute potatoes, stir-fried salad and Grand Marnier souffle.
    6/6 Raymond barbecues chicken with celeriac remoulade and grills fruit brochettes for dessert.

    http://www.uloz.to/xcHcMZW4/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E01.HDTV.x264-C4TV.mp4
    http://www.uloz.to/xEhDwSt7/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E02.HDTV.x264-C4TV.mp4
    http://www.uloz.to/xuwHBuPh/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E03.HDTV.x264-C4TV.mp4
    http://www.uloz.to/x9dYTatg/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E04.HDTV.x264-C4TV.mp4
    http://www.uloz.to/xxwiaJu2/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E05.HDTV.x264-C4TV.mp4
    http://www.uloz.to/xLwts7SA/Raymond.Blanc.How.To.Cook.Well.S01E06.HDTV.x264-C4TV.mp4
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CAPTAIN_TACUD: já bych hlavní problem separátu viděl v tom, co se pak cpe k tomu. Sorry, ale namletý kůže a zbytky masa nikomu neublížej...ta výpusť chemičky, co míchaj k tom, aby se to dalo jíst, to je to hlavní...
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    TOOMIX: dobře, peří, pařaty a zobaky tam nejsou ale 100% kůže tam určitě je.
    TESSS
    TESSS --- ---
    TOOMIX: spravne by to melo byt namlety psi usi
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Neříkejte separátu separát, přejí si výrobci uzenin - Vitalia.cz
    http://www.vitalia.cz/clanky/nerikejte-separatu-separat-preji-si-vyrobci-uzenin/
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    DOCKINEZ: šak to jsem taky nekupoval já, osobně jsem nad supermarkety zlomil hůl už dávno...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DELLAMORTE: to mas za to, ze si radsi nekoupis cely kure :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    EVILMIND: Lžou, protože když jsem se naposledy, cca 2 měsíce, pokoušel usmažit kuřecí prsa z Alberta, kde o křehčení nebylo psané nic, tak se mi na té pánvi smrskly asi na polovinu a v té vodě co z toho vytekla hezky udusily...
    Kurvy kryptofašistické!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam