• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRUKEV: Brambory se zelím a myslím i drůbeží (nebo spíš sekanou?) se dělávaly docela běžně u mých hanáckých prarodičů; u jihočeských se na ně dívali podobně jako Dita.
    BRUKEV: Vo tom to je, že Jirka Babica se přece jen pár let pohyboval v kuchyni.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ach pardon.... du si dat kafe a hledat kam sem sakra zalozil rozpoznavaci modul pro sarkazmus jinych... :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GANBOY: myslím to ironicky. Kuře se zelím a bramborem vařím naprosto běžně, je to zcela obyč jídlo, rozšířené celou republikou. Šílené přijde asi jen Ditě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GRANTORINO: tak schválně. Vem Ditu, Babicu, dej jim suroviny a recept. A zmáčkni stopky.
    Nechť má Jirka B. pověst jakoukoliv, rozhodně to rychleji nakrájí, upraví na ohni a celkově se v té kuchyni bude pohybovat rychleji a fundovaněji.
    U Dity mám kolikrát pocit, že kdyby dělala omeletu na cibulce a žampionech, tak než svým vražedným vláčným tempem oloupe a nakrájí cibuli, žampiony stihnout narůst.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: ale tak nemusime ditu lincovat za to ze ma prchal zvlastni chute...
    bramobry a zeli k sobe jdou, coz nam dokazuje existence nemcu a hanaku, no a ze je tam kure misto husy/kachny zase dokazuje ze marek ma bud avangardni chute, nebo je dita ackoliv modrovoka bloncka, docela solidni zid :D
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BOO: verime ze pro bezvkuse osubky frikulinskeho razeni jako ty to muselo bejt uzsny.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GRANTORINO: tak poznamenavat nemuzes protoze clovek kterej kraji jako kraji ita proste varit neumi.

    me desne bavi ten rozdil mezi jejim nandani jidla a pote vyumelkovanym vytvore na foceni kterej urcite neni z jeji ruky:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WITTGENSTEIN: to je fakt šílený jídlo, ty potraviny k sobě vůbec nejdou, to snad ani nejde pozřít...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Tak Pita D. se netají, že své kuchařky chce prodat 50k kousků; o plánech prodeje vyšívaného porcelánu zatím nemáme jasno.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MACHALIK: Já myslím, že cílovými ovčany jsou v tomto případě především Dita a její široká rodina. Vždyť ono je to ve své podstatě něco jako domácí video na pokračování, jen trochu lépe natočené (rozuměj vymazlené). Ostatní onen paskvil s prvky soap opery a teleshopingu buď sere, nebo u něj slintají blahem - záleží na naturelu..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KASUMI: To je vlastně to, co je na celým pořadu to nejžalostnější. Nedozvíš se z něj NIC. Když už vaříš, tak po jednom díle poznáš, že hlavní protagonistka je kuchyní nepolíbená, afektovaná kráva, která neumí s nožem, vařečkou ani pánví, zmrví na kameru polívku i maso, neumí udělat vajco, všechno za ni dělá někdo jinej a ona jen mrká těma svejma znuděnejma, napuchlejma víčkama do kamery, a když teda nevaříš, tak si můžeš do notýsku zapsat, že do něčeho, čemu ona říká chodský koláč, patří (na neznámé výsledné množství) 235 g mouky, 195 ml mlíka, 3 žloutky, 2 vajca a lžička prdopeče. Celý je to úplně k hovnu. Exhibice od začátku do konce, žvanění o babičkách a jejích o dvacet let mladších falešnejch sourozencích, propagace pražskýho teenagerskýho newspeaku a ve finále žvanění tří krav a jednoho buzeranta o mrdačce v sedm večer na ČT1. Celej ten projekt je šílenej; se divím, že ji ještě nekdo na ulici fyzicky neatakoval. A jako hovězí lejno na dortě celýho toho Prchalovskýho patosu: futrál vší falše Boo. K zblití. Zajímal by mě cílovej občan tohohle pachtění, to snad už nemůžou bejt ani ty maminy, co míchaly kapii se sojovkou dle Babicy. K zblití.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Tušíte někdo, v jakém příbuzenském vztahu je Dita P. a Ivana P., majitelka nakladatelství Meander, která Dítě byla na svatbe? Shlédla jsem svatební dil a zůstávám lehce šokována ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: "Nigella Lawsonová, která je fascinující, přestože je afektovaná a vlastně nesnesitelná"!!!
    Misrs P., meet projection.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    STEPNI_VLK: Všichni kuchaři kradou recepty jako straky, to není nic neobvyklého. Skutečných inovátorů jako Heston nebo Ferran je dost málo.

    A ještě jedna odpověď z jiného rozhovoru:

    Vaříte svému muži? Které jídlo má od Vás nejraději?

    Moc nevařím, chodím domů hodně pozdě, naštěstí mě za to nikdo nelynčuje. Ale když se pak do vaření pustím, dělám to strašně ráda a nikdy nic neuvařím jen tak. Marek má nejradši šílenou kombinaci – pečené kuře, zelí a brambory, což mu ráda čas od času uvařím a pak jsem pochopitelně za princeznu.
    DAHY
    DAHY --- ---
    STEPNI_VLK: Do vlastnich napadu a receptu na ceskejch obrazovkach nam myslim jeste par let zbejva. Pokud teda nepocitam mistra.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    WITTGENSTEIN: V práci většinu času vymýšlím, co v kterém čísle časopisu bude, sleduju, co se kde děje kolem jídla, hledám nápady všude možně... Kulantně řečeno "kradu (nápady), kde se dá, a zatím mi to žerou"?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUZKAOU: Tak to byla přece její mantra už v Apetitu. Nic proti, jen to po čase začíná být otravné a chtěné. A samozřejmě leckdy vybájené.

    Mně vadí, jaj strašně je poznat, že se v kuchyni moc nepohybuje. Neumí krájet - vůbec. Všechny ty krásné kreace za ni udělá její foodstylistka. Neumí udělat ani pitomý vejce do ztracena (nakonec se obětoval někdo ze štábu a vidět je jen jeho ruka).
    A hlavně, nijak se tím netají. Prostě moc nevaří a je to vidět.

    Takže nevaříte denně?
    To vůbec, jen když se mi chce. V práci většinu času vymýšlím, co v kterém čísle časopisu bude, sleduju, co se kde děje kolem jídla, hledám nápady všude možně a zdaleka ne vždycky se mi pak chce ještě doma vařit.
    Ani partner teplé večeře nevyžaduje?
    Marek naštěstí nepovažuje za důkaz lásky to, že přijdu domů s úsměvem na rtech, s igelitkou plnou jídla, postavím se k plotně a začnu vařit tu "teplou večeři". Ráda a dobře mu uvařím, když mám čas a nejsem naprosto vyřízená z práce. On se o sebe umí postarat.


    Zdroj: http://ona.idnes.cz/...-nevzdam-ani-kvuli-kilum-g44-/spolecnost.aspx?c=A120605_171604_spolecnost_jup
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    WITTGENSTEIN: to už mě fakt prudí neustálé vnucování floskule že jídlo má mít příběh a že to znamená že vytáhne nějakou volně související vzpomínku. Jako že vždycky jí to jídlo vařili doma, když od někud přijela - tuším že jí pokaždé vařili asi pět různých jídel.

    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    ja bych si teda jen dovolil poznamenat, ze ale alespon je videt, ze neco umi, narozdil od babici... ehm... protoze bych vazne chtela videt babicu jak delachodskej kolac, nebo moment, ne, radsi bych to videt nechtela :DDD
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Oprava: tak Vrabec, Vilém Vrabec. Nic proti němu, jen byl fakt všude.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KASUMI: Mě tam vadí ustavičná adorace babiček a jejich kuchyňských skillz. Ve skutečnosti žily v době, kdy se nedalo nic moc sehnat, ve všech restauracích vařili plus minus stejně, králem všech autorů kuchařek byl Brabec a o nějaké technice v kuchyni si mohly jen nechat zdát. Výsledkem jejich výchovy jsou už dvě další generace bydlenek, které vídáme v Prostřeno a které zamrzly na úrovni šunkových rolek a polívky s játrovými knedlíčky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    WITTGENSTEIN: A aby nebyla za píču, tak si vymyslela "geni(t)ální" obhajobu, že tahle (a další) příšerná slova sbírá, a že je tím pádem jejich používání něco jako když se nám sběratel chlubí svými oblíbenými kousky ze své sbírky. V tomhle díle navíc vše vyšperkovala slovním spojením "dobře ty", ze kterého rostu pokaždé, když ho slyším, a které u mne patří na čelní příčky hitparády prznění českého jazyka..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam