• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    PALEONTOLOG: opakuji - zkus si to, mam lednici nastavenou na 3C a predstav si, ze to kyne. A nekdy vyndam primo zadelane kynute testo z mrazaku, zmrzle, dam do lednicky a rano je rozmrzle a uz castecne vykynute. Takze tvoje poznamka je zase vedle.

Kdyz uz se tu cituje Cuketka, tak jeho poznamka ke kynuti chleba "......Moc rád používám zpomalené kynutí těsta v lednici přes noc, které je k těstu šetrnější a které vám přidá extra chuť navíc. Ráno stačí ošatku vyndat a počkat, až se těsto prohřeje na pokojovou teplotu a až dokyne."

Myslim, ze nema cenu to dal rozebirat.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    PALEONTOLOG: Akorát že v lednici bývá spíš kolem sedmi stupňů. Každopádně pomalé kynutí v ledničce přes noc doopravdy funguje.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MIST: ale jo, pod 5 C uz kvasnice nejedou, tak ti to nejspis kvasi v dobe ochlazovani a pak to jede na minimu jestli vubec. vysledek, nedokynuty testo s mrnavejma porama ?
    MIST
    MIST --- ---
    PALEONTOLOG: kynuti se v lednici nezastavi, v mrazaku ano, v lednici se jen zpomali. Nechavam pres noc v lednici kynout testo naprosto bezne, ozkousej si to.
    GIANT
    GIANT --- ---
    no ja to mam v lednici vzdycky po tu dobu, nez si pripravim zbytek veci na pizzu (treba hodinu) a vzdycky to trochu nakyne, ale to bude asi tim, ze to samo trva nez, se to ochladi na teplotu lednici, stejne to pak zas splacnu a rozvalim. prislo mi, ze vysledek z lednici je lepsi, nez kdyz jsem testo necham nekde jen tak lezet pri pokojovy teplote

http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Pizza-Margherita-Napoletana - v uvodu dela testo
    tady si to prectete, me staci verit Ridimu:
    The Pizza Lab: How Long Should I Let My Dough Cold Ferment? | Slice Pizza Blog
    http://slice.seriouseats.com/...10/09/the-pizza-lab-how-long-should-i-let-my-dough-cold-ferment.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    GIANT: v lednici se kvaseni prave totalne zastavi, zato kdyz testo vyndas k ohrati na pokojovou teplotu (pri te se pizza pece), tak to zabere prave tak tu hodinu k dokynuti. nic jinyho me v souvislosti s italem nenapada.

dobre kvasek mi "spravne" neprosel :) zkusim to jinak, kde se ve stredni evrope pestujou olivovniky, pro tradicni cesky testo na kolac? :)
    GIANT
    GIANT --- ---
    no to jo, ale asi je tam nakej duvod, aby to nevykynulo moc. stejne na to vzdycky prdim a delam pizzu skoro rovnou. bez poradny pece to stejne neni nikdy spravna pizza
    MALKE
    MALKE --- ---
    GIANT: Tam to, Kefalín, pomalu kyne!
    GIANT
    GIANT --- ---
    nevim, jen jsem si proste vzpomnel na jeden dil s italem v kuchyni, kde to rikal. predpokladam, ze to rek, tak jak se to spravne ma delat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIANT: a tam se pomalu děje co?
    GIANT
    GIANT --- ---
    no nemelo by se nechat kynout, ale hodit do lednice na noc
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: vážně?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: jen se pizza nedela z kynutyho, zejo nebo tak
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The 8 Nerdiest Food Articles of 2013 - Food Science News
    http://food52.com/blog/9416-the-8-nerdiest-food-articles-of-2013
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Langoše se běžně dělají sladké, slané taky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SOJKA: tak on koláček s tvarohem nebo povidly je vlastně taková sladká pizza, jenže malá ;)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ATUARFIK: no tatrankovou pizzu sem teda nemel ale tem dvoum z ambi dej sanci. podle mne za to stojej :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    SOJKA: Moje jediná zkušenost je tatranková pizza, kterou vídám na jídlením lístku v hospodě na Strahově u kolejí - vždycky jsem si myslela, že je to důsledek lokální zhulenecké poptávky. :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jj, "dětská pizza" jediná pizza kterou jsem byla schopná sníst :)
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ATUARFIK: v italskym ambiente v Praze maji normalne pizzu s nutelou a pizzu s mascarpone a obe jsou moc dobre.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Něco zahraniční inspirace z facebooku... ani nepřekládám, slova č.2, 3 a 4 mluví za vše.

KASUMI
    KASUMI --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tohle je fakt... hustý.

Gordon Ramsay accuses his wife Tana's father of hacking into his private emails | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...94/Gordon-Ramsay-accuses-wife-Tanas-father-hacking-private-emails.html
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DIVER: Tu pizzu jsem už někde viděl.. Myslim, že na zemi před hospodou.
    SILVILVA
    SILVILVA --- ---
    DIVER: Při pohledu na ten hamburger se mi udělalo zle. Uf
    DIVER
    DIVER --- ---
    dalsi level :)

Vytiskněte si večeři. Hitem příštího roku může být 3D tiskárna jídla - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...la-foodini-0xp-/eko-zahranicni.aspx?c=A131225_155256_eko-zahranicni_brm
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    VOKURKA: ja bych rek ze je to hrozny, ale k bizardnosti kecu dity p se to krasne hodi a navzajem doplnuje...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    V salatu je to dobrota
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    VOKURKA: Výborný :-D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    STEPNI_VLK: tak ono ji dává docela dost lidí do bramborovýho salátu, už jsem se s tím párkrát setkal. je to trochu jiný, ale špatný to není.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CHORCHE: I do bramborového salátu? Kristepane, ona tu dijonskou hořčici rve fakt skoro všude, kde to jen trochu jde. Trochu mi to připomíná lidi, kteří si do každé polévky musí dát Maggi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam