• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales

Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...

Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    BLOODRAT:HUGGI: Frech toast je vazne v podstate toust, dva kusy neceho jako toastaku a mezi nima treba sunka a syr, potom obalit ve vajicku a osmazit. Kupodivu se zda, ze nazev fracouzska topinka/french toast vychazi z mista puvodu - tata ma za zenu frncouzku a dela to docela casto...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLOODRAT: Francouzsky topinky u nas jsou rohlíky ve vajíčku..coz bych si mohl nekdy po dlouhy době udelat;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    BALAENA: No vida, a já mám další výraz do sbírky. U nás se chlebu obaleném ve vajíčku říkalo "francouzské topinky".
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VIDEO: Skelet z bažanta nevyhazujte, dostanete z něj famózní vývar - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...-jatrovymi-knedlicky-dvj-/hobby-domov.aspx?c=A140226_092048_hobby-domov_bma
    GIANT
    GIANT --- ---
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    TROJKA: má posluhovačku, tak to nikdy nedělala
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    .. taky jsem to viděl, s tou Bohdalovou. . a s Štěpničkou. . ta bába dělá na starý kolena z lidí uplný blbce a ze sebe nejvíc, taky jsem ji zahlídl v bedně , pořad hobby naší doby, a tam se divila , že ocet rozpouští vodní kámen , ale jak se může taková . . no, řeknu lety zkušená pani. . .divit něčemu takovýmu?. .
    NENUFER
    NENUFER --- ---
    U nas sa obcas robil upgrade - jedna strana chleba sa namazala tavenakom a do neho sa natlacila nakrajena cibule. Cele sa to potom opatrne obalilo vo vajicku a dalo usmazit najprv cibulovou stranou dole :-)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Aa, chleba ve vajíčku s kečupem nebo hořčicí a kyselou okurkou :) Ta nostalgie!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CHORCHE: ještě jsi neslyšel o tom, jak k stáru otupí chuťové buňky? tohle byla názorná ukázka...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    87HIGHFLYER: ja si z detstvi pamatuju pulku maratonce (tavenej sejr, vetsinou se sunkou), k tomu nejake vajcko, rozkvrdlat a potrit ten chleba z jedne strany... a topinka z toho (obdoba smazenky nize), s kecupem, pripadne okurkou - bylo to fajn

a jak nekdo psal niz, ona tam bohdalka asi vazne rekla, ze by to nepoznala od rizku, to je proste wtf
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BALAENA: omeleta ne, smaženka se tomu řiká ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Hanba mi, nějak se mi to propojilo (to že řekla?).
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    VANEK: Kdepak Hospoda, Akt.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VANEK: myslíš Akt?
    Rozpíčky jsou buchty se švestkama, naše maminka je dělá
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VANEK: to ani neni třeba, dokáže jí citovat z paměti:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    87HIGHFLYER: Strejdu nebrat na Hospodu na mýtince, mohl by se uchechtat!
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    smazenka je todle
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    87HIGHFLYER: kdyby v tom strejda vyrůstal odmala, nejspíš by ho to ani nenapadlo.
    samozřejmě tam ten význam vidím, když se snažím, ale víceméně mi to nepřijde.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BALAENA: řikat u nás v rodině něčemu rozpičky tak se asi nenajíme...hlavně strejda by ten pokrm hlasitě pojmenovával při jakýkoliv příležitosti, s extrémním důrazem na druhou slabiku
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KID_MCHUTT: tady je krásně vidět lokální a rodinné názvosloví. to, čemu tu jeden říkáte smaženka a druhej chleba ve vajíčku, se u nás jmenovalo rozpíčky. A jedly se s česnekem.
    Pod názvem smaženka znám z domova to, co jsem pak jinde poznala jako omeletu - usmažit rozšlehané vejce, hořčice, cibulka a přelozené položit na krajíc chleba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam