• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales



    Co je totální úlet?Samozřejmě jídlo...



    Klik na Babicu: [ Spolek pratel Mistra Babici aneb všichni si to doma uděláme, protože je to jednoduchý, rychlý a dobrý! ]

    jeden polerich vladne vsem, jeden jim vsem kaze. Do kuchyne uvrhne a k plotne privaze.
    rozbalit záhlaví
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CHORCHE: to cílení na turisty jsem nějak nepochopil. představa, že jako turista volím místo restaurace obchod s luxusnějším jídlem a večer na hotelu vyjídám lanýže ze skleničky plastovou vidličkou mi přijde poněkud absurdní.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    CHORCHE: takže nástupní platy absolventů jsou nízký, protože už deset let je norma žrát oběd za kilo?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    CHORCHE: asi si uvařím kafe a zkusím se zamyslet, co jsi tím chtěl vlastně říct
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    ze vas to tak tepe, nejakej podelanej Meinl kam vas vetsina ani nepachla, to je pak jasne, ze se to prezentuje cz buranstvim... nejak ten fail okecat musi (mrdky medialni :D )
    proste kdyz je to ulet, nebo na to nemam, jinak se mi to nelibi, tak na to dlabu a tecka - byznis plan je to dost zoufalej, to nepopiram, ale to neni muj boj, stejne jako nikoho z vas

    co vic vadi me, je spis ten opak, x let je tady tendence srazet ceny u vseho - abych byl tematickej, tak pred 10ti lety sem chodil na obedy na kacerove lehce pres kilo (menicko), ted sem chodil na zahradnim meste to same
    vetsina lidi si mysli, jak je to pro koncoveho spotrebitele bozi... nejsem sice ekonom, ale bozi mi to neprijde, je to pak videt na nastupnich platech pro mlade/absolventy, upadku x odvetvich atp., takze se ten celej kruh uzavira, vsichni maj hovno a jen se kurvi trh, zacit podnikat je cim dal tim vetsi HC

    proti tomu nejakej pofiderni Meinl ten trh prirozene zrusil, beztak to nebylo cileno na cechy, ale spis na turisty, kterym ta cena prisla asi i ok, dokud si teda po ranu nekoupili mattonku u vetnamce pri ceste na tram :D
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    GEISHA: jenže ty highendové speciality byly identické těm co mají winefoodmarketu atd. jenom za trojnásobné ceny. Nic navíc tam neměli.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GEISHA: Tak těch přehmatů bylo dost i na straně sortimentu. Za všechny lze uvést například to, že v Meinlu (!!!) prodávali převážně francouzská, italská, jihoamerická a jiná vína, ale rakouských naprosté minimum (a přitom jsou skvělá, a celkem levná). Což je fail celkem obřích rozměrů, u rakouské francheesy.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GANBOY: Tak PHM započítat mi připadá příčetný - já je počítám i k Makru, nemaje ho úplně za rohem. Oběd - no, to je divný, ale strávenej čas na celodenní vejlet se taky počítá, medle.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    pritel matinky take nelenil a s kalkulackou si propocital ze vyjde vicemene na stejno si nakoupit v praze, nebo v dradanech, jenomze v nakupu na nemecke strane byly zapocitany i pohone hmoty na ten vejlet a obed ve meste.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    No hlavne otvirat podobnou vec v dobe kdy tady uz mas zabehly prodejny sejru/masa/morskejch plodu/ovoce zeleniny...
    cesky clovek nenu blbej, a prazak obzvlast... takze otevrit podobnou vec a nevzit v uvahu cheesy, seafoo a hlavne sapu a Makro!!!! to byla cista idiocie.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    tak tam píšou že jsou 250gm
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OMNIHASH: není náhodou gramáž masa povinná? neuvádějí ji. Ale stejně by to musely být tak dvoulibráky, za tu cenu
    FARIN
    FARIN --- ---
    OMNIHASH: Delmart na andělu mi na první nahlédnutí přišel taky jako další kousek do týhle party. Kilo brambor přes 50,- apod. Ale je možný že pří podrobnym průzkumu by se našlo něco za slušnou cenu.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    OMNIHASH:Ostatně i burgery za 3-5 stovek vypadaj jako další generace tohodle projektu
    Jídlo až ke dveřím z Ozzy Burger. DameJidlo.cz
    https://www.damejidlo.cz/ozzy-burger
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VANEK: ukázalo se, že obchodní model - prodej dvou brambor musí zaplatit plat prodavčky na celej měsíc - nebyl úplně životaschonej. Ale následovníků má dostatek, minulej tejden sem na karláku zabloudil do nějaký kavárny, že si vemu něco sebou do tramvaje a kelímek kafe za 139,-?
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Tak do švestek a už nezasejou.
    Gurmánský palác v centru Prahy nepřežil rok, pro nezájem zákazníků končí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...urmansky-palac-v-centru-prahy-neprezil-rok-pro-nezajem-zakazniku-konci.html
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Nevím úplně, kam s tím, připadá mi škoda dávat to do specificky asijsky auditka. Variace na hummús, přehledně:
    Hummus made easy, multiple recipes. (X-post r/CookingForBeginners) - Imgur
    http://imgur.com/QdOzaNR
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VANEK: Požárová snad začínala sadou tématických kuchařek, každou jinou a zveřejněnou jednou, do kterých si ty recepty vymýšlela. Tak se jí ten románek snad dá odpustit ;)
    Jo a taky ty potraviny vyrábí a prodává.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Achtung! Feind hört mit!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: Vaříme s Ditou P. kuře, řepku a uzeniny?
    VANEK
    VANEK --- ---
    MAR_TINA: Pámbuví, ale Požárová onehdá vydala nejdřív ženský románek o autorce kuchařek a charismatickém obchodníkovi s kávoiu a teď k němu propojenou kuchařku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VANEK: a bude o tom taky seriál na pokračování v časopise, kniha a Tv pořad?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kuchařka Dita P. porodila syna! Neuvěříte, co mu chtěli dát za jméno!
    http://www.blesk.cz/...277342/kucharka-dita-p-porodila-syna-neuverite-co-mu-chteli-dat-za-jmeno.html
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    WITTGENSTEIN: Ano. A na jablíčka trochu máslíčka.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SALVATOR: Libo švestičky? Nebo hezkou krustičku?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Karolína, domácí kuchařka (1) | Prima PLAY
    http://play.iprima.cz/karolina-domaci-kucharka/karolina-domaci-kucharka-1

    Naštěstí sem, ne k babicům. Je snesitelnější než Dita P. Ale je to poněkud nudný, vydržela jsem ke švestkám. Ovšem na ČR dobrý.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    VIDEO: I Pohlreich se někdy utne. Tohle v jeho novém pořadu neuvidíte - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...z-poradu-ted-vari-sef-dyk-/zajimavosti.aspx?c=A140918_104916_zajimavosti_nh
    VANEK
    VANEK --- ---
    Zapálená kuchařka Lenka Požárová: Ráda bourám předsudky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/345563-zapalena-kucharka-lenka-pozarova-rada-bouram-predsudky.html
    Odmítla však účast v několika reklamách a také kuchařskou show v televizi, ačkoli by si značně vylepšila rodinný rozpočet.
    „No jo, ale jak bych s tím svědomím žila? Například jsem nechtěla podporovat reklamy na obchodní řetězec. Nemůžu propagovat něco, čeho si nevážím. A jak by se na mě dívali moji čtenáři? Myslím si, že mám zviditelňovat jen věci, za kterými si stojím. Nelíbila se mi ani nabídka na kuchařskou show. Zdálo se mi, že mě chtějí nacpat do určité škatulky. Měla jsem být českou kopií britské celebrity Nigelly Lawsonové. Ale já nejsem ona a nechci se podřizovat zahraničním modelům,“
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Sklizeň oliv bude poloviční, obává se Španělsko. Ceny oleje jdou nahoru - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ahranicni_skr#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    CAPTAIN_TACUD: ten rozhovor mi přišel náhodou docela příčetný. Jasně, titulek a perex jsou ryzí bulvár z lidovek, kde se píše úplně něco jiného než pak ta ženská říká, ale když se pustíš přímo do rozhovoru, tak docela ujde.

    Pobavil mne jeden odkaz dole na jiný článek s titulkem Český Jamie Oliver? V sedmnácti uvařil celou kuchařku. To je snad mladej Lecter a ne Oliver, ne? ;)
    FAT
    FAT --- ---
    Jen bych rád připomenul "dobrý zvyk" českých novinářů?, vytrhávat ze souvislostí. Ona řekla v tom co je na netu:
    Personál má k dispozici malé knížečky, kde je detailní postup, jak jednotlivá jídla dělat, jeho pravidla se musí dodržovat. Je to ale tak jednoduché, že je to skoro práce pro cvičené opice.
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/...vor-s-kucharkou-kamilou-rundusovou-f1y-/lide.aspx?c=A140911_160541_lide_sij
    Což si myslím, že je velký rozdíl oproti titulku. Navíc na svém profilu na FB o tom taky cosi píše. Nehodnoť podle "české žumpy"... Já vím, je to rychlé a pohodlné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam