• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    GIANT
    GIANT --- ---
    jo to jo. je to casto zbytecny, at si kazdej dela co chce. musime rozlisovat neskodne popichovani a fakt magora, co razi drsne svuj smer. s takovejma lidma se neda ale vetsinou dlouho bavit, at uz je z jakykoliv strany. pruser je, ze tady ted muze vzniknout zase prestrelka typu: a co vegansky deti. je to ok? ale radsi at se k tomu nikdo nevyjadruje. radsi pockame na nakej dalsi dil s normalnima zouflacema. mimochodem, videl jsem posledni dva vcera naraz a ten s tema burgerama me teda docela zklamal. toho kuchare jasne otestovali na zatez. tam spis nepochipim, ze ho vubec prijali, protoze to byl ocividne chudak, co nmoh maximalne v kuchyni pomahat, ale spis bych cekal, ze trochu vic serve ty vysmaty multipodnikatele. trochu mi to zavanelo. nevim kdo to vybira, nebo kolik komu kdo dava, ze tahle nebo takhle hospoda pude do nataceni.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GIANT: moment - selhání ledvin bylo ze syrové stravy, ne z vegan. Respektive nejspíš z dlouhdobé ketozy z hladovění.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GIANT: Tak nebo tak, hlavně sem naznačoval, že řada lidí se do "veg*anu" (šikovné, to budu používat) úplně zbytečně a trochu dětinsky naváží a kalí vodu a má tím pádem máslo na hlavě taky.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    za me k Plevelu:
    je to muj tzv. rajon, takze se tam pohybuju pomerne pravidelne, kdyz Plevel otevreli tak jsem to navstivil a v podstate jsem musel souhlasit s uvodnim zhnusenim ZP z toho ze je vsechno nahrazka puvodni dobre veci s masem ve veganskem militantnim podani, navic zoufale nedochucena pripadne naprosto hnusne ochucena. jediny co se tam dalo jakz takz pozrit byl hummus a mrkvovodynovy krem se zazvorem, pokud jim zrovna neujela ruka se zazvorem. Po skouknuti tohodle dilu jsem dostal chut zajit tam jeste jednou.
    GIANT
    GIANT --- ---
    SALVATOR: myslim, ze agresivni je slovo, kterym by me kdokoliv kdo me zna nepopsal. tim jsem reagoval na toho cloveka, co skoncil na transplantaci ledvin. celkove ironickej prispevek, ikdyz chapu, ze se to z textu tezko pozna takze odted se smajlikama. hlavne mi jde o spravedlnost ;-). nevim proc by rostliny nemeli mit pravo na zivot, kdyz nekdo argumentuje etikou, nebo moralkou ;-)

A ted vazne - vetsina veg*nu vetsinou ztrati slova, kdyz jim reknu holej fakt, ze kdyby lidi ty zvirata nezrali, tak by spousta plemen neexistovala a casto by byly ohrozeny nebo vyhubeny cely druhy davno pred tim, nez se danej jedinec narodil a stal se veganem. Nema cenu to tu dal pitvat, sam ZP z toho vybruslil celkem diplomaticky ackoliv bylo videt, ze si nemysli, ze je to nejak extra dobry takhle jist.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    FILIPSZ: to je moje takova zabavna "pozicka" abych udelal radost pocetnemu zastupu vege a vega kamaradu v mem okoli :)

ackoliv je to mozna trohu blaznive koreny jsou vcelku racionalni.

pri porazce masa musis dodrzovat stale prisnejsi normy tak aby byla porazka v ramci eu legalni, tyto normy jou prisnejsi jak moc si spolecnost uvedomuje ze zvire neni vec (coz pokud se nepletu uz mame i v ustave) a ze ma nejake pocity a prava- treba pravo na rychlou a stresuprostou smrt. tyto normy ale neplati pokud chces jist nabozensky nezavadne maso- to potom dostavas vyjimku ze zakona a muzes dal vesele telatum podrezavat krk a kontrolovat aby byli spravne natoceni k mece. protoze tak se to pise ve svatych knihach...
    no a jelikoz s tim nesouhlasim rozhodl jsem se proti teto skutecnosti protestovat- tim ze prestanu konzumovat takto porazene maso (nejvetsi vojeb je ze nemuzu jist kebab :D)
    a jelikoz turecko je sekularni stat- tj stat ktery nemuze(nemel by) byt rizen olitickou stranou ktera je ovlivnena nabozenstvim tak jsem vytvoril tento novotvar- sekularian je clovek co odmita nabozenske zvyky pri priprave potravin.
    CLUBEER
    CLUBEER --- ---
    FILIPSZ: ted sem se fakt zasmal. Jinak halal a koser porážka je ta nejlepsi jaka vubec muze bejt. Dlouho sem s halal pracoval a ta kvalita je uplne jinde
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    Něco z Krymsky?
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    SEKULARIAN? Co to kurva je?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GANBOY: npkc = napokec. Zlozvyk z okouna - ve významu - je tu téma, které je potřeba vzít v úvahu, když něco takového říkáš.

Jím maso, piju mléko a miluju velmi divné kousky masa. Umím zabít rybu a pracuju na tom, abych zvládla i slepici a králíky.

Mluvila jsem o tlaku na minimalizaci utrpení zvířat - kam kožešinové farmy bezesporu patří.

Zbytek tvého rozohnění nechám bez komentáře.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    tak at mluvi rozume a ne jako vegofasista. obecnym zjednodusovanim moc diskuzi neprospiva...
    jinak si nasadim svuj bavorsky kroj a zacnu jodlovat o bananovnicich ;)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    ja si teda myslim, ze zrovna ona moc dobre vi o cem mluvi.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ZUZKAOU:npkc je co za vege zkratku?
    jinak do debaty o jidle netahej kozesinovy farmy, bud tak laskava. to opet neni o vegetarianstvi, ale o tom jak stat nastavi levely. soused na chate leta choval nutrie na kozesiny a rozhodne to nebyli trpici chudata.

a na drubezi koncentrak muzu zase ja odpovedet- spalenej prales aby mela kde rust soja...

takze jeste jeden podobne debilni prospevek a mas RO.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GANBOY: drůbeží koncentráky a kožešinové farmy npkc.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ZUZKAOU: na to nemusis bejt ani vegetarian, staci bejt normalni clovek.
    kazdej chovatel ti odprisahne ze je pro nej dulezity aby jeho zvirata byli spokojeny a to po celou dobu zivota- ono je to i v jeho zajmu.

a pokud ti de o utrpeni zvirat- opet, nemusis bejt vegetarian, staci bejt treba jako ja Sekularian- odmitam jist halal a koser maso. ciste proto ze sem presvedcenej ze nabozenska zvyklost, ktera ve staroveku upravovala uroven higeny pri porazce masa, nema v evropske unii a v 21. stoleti co delat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DOCKINEZ: tak jako tlak na to, aby se minimalizovalo utrpení zvířat, které používáme, je potřeba a aby se tomu někdo věnoval, tak k tomu potřebuje dostatečnou dávku zanícení. Stejně jako bojovníci proti EU, zelené aktivity, nebo třeba moravští separatisté.

Jen je příliš snadné přehoupnout rozumnou míru a být k smíchu či vzteku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No on by mel asi hlavne kazdy s tim zachranovanim sveta zacit u sebe. A nemyslet si, ze kdyz jednoduse vymeni bucek za tofu, tak ma razem splneno a muze zacit perovat ostatni.

To ani piču.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    ja sem hlavne skepptickej obecne vuci lidem co se jakkoliv snazi cokoliv zachranovat...

jednak si pamatuju jak to dopada kdyz liza a marge simpsnovic "pachaji dobro" druhak mam v hlave vzpominku jak jao ditko zakladku navstevujici sem uzrel velkej starej autobus greenpeace- stal tri dny na namesti u I.p.pavlova a vedli nekompromisni letakovou kampan za boj proti emisim z autodopravy. kdyz nastartovali ten svuj vehikl zustalo cely namesti pul hodiny zakryty mlhou z jejich cernej dym produkujici diesluv motor...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    SALVATOR: vis jak- bavoraka hajlovat neodnaucis a tady sme v bavorsku .)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GANBOY: Jestli má platit "svoboda zacina prave tim ze dokazu tolerovat lidi okolo a nekecam jim do toho jak zijou." tak bys měl asi stejně nemilosrdně banovat masožravce, co se navážej do vegetariánů/veganů? :). Myslim že z tohodle hlediska sou výroky jako "A co vy veganky, polykáte ?" nebo "no mozna je to veganstvi jista forma prirodniho vyberu" stejně tak agresivní (a zbytečný).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam