• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Jen tak se tady zamýšlím jo...

On ten plat 15 hrubého + 15 na ruku je u rodiče dvou dětí 14 839 + 10 000 = 24 839 Kč s náklady pro zaměstnavatele 20 100 superhrubá + 10 000 na ruku = 30 100 Kč.
    Oproti 25 hrubého = 21 729 Kč s náklady pro zaměstnavatele 33 500 Kč. Zde jsem to zadávala http://www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/mzdovy-kalkulator/?

A v pohostinství mimo luxusní velkoměstské restaurace asi nepracují lidé, kteří by v jiném oboru měli 25 hrubého a víc. Jsou to lidi s maturitou nebo učňákem a srovnejte si s tím jiná zaměstnání se stejným vzděláním ve stejném kraji. U pásu ve škodovce to bude +/- stejně a v klídku, zdravotní sestra buď víc za cenu služeb nebo méně, na poště klídek méně, v zemědělských profesích sotva těch 15 hrubého (nebo taky 10) a dřina, totéž v prodavačky, pekaři...

Oni teoreticky vydělají mrzké tři tisíce navíc za cenu všech rizik peněz bez smlouvy. Jenže prakticky si ani v krásné utopii poctivého pohostinství s registrační pokladnou nějak neumím představit, že by někdo začal servírky a pomocné kuchaře plati průměrnou a nadprůměrnou mzdou. Spíš budou mít všichni patnáct a kapesné dle spropitného jako vždycky.

Mimochodem místa ve státní správě pro lidi s maturitou jsou v tabulkách nad 20 hrubého až po mnoha (15 -20) letech soustavné praxe a to musí mít dobré místo v dobrém oboru.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: musis trochu tlacit! pokud to neni nakej franchise nebo podobny hovna, tak nasadis od zacatku vysokou latku, prilakas tam lidi a pak jim reknes, ze chces vic penez, nebo to prcas...
    a to uvidis, jak rychle ti daj 'kapesny' navic...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLAAR: budu držet palce :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: to je fakt s tím partnerovým platem, máš recht.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BRUKEV: v součtu ale dostaneš po tom pul roku stejně. S vyšším platem akorat rychleji cerpas, kdyz chceš. Btw da se tam zapocitat i plat partnera..
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    BRUKEV: jeste toho trochu, v gastru zasadne nedelam.
    nicmene par znamejch co v barech/hospodach delaj mam, takze uz i ke me se dostalo jak to funguje a bohuzel co si budeme nahlavat- pokut ti nekdo da moznost vybrat si zpusob vejplaty kdy ten jeden je sice legalni, ale na druhym za rok vydelas 80k a vic...
    vyber si zejo.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: nebo tak, to je vic sexy a k nasrani. ja mam ale pocit, ze to pak stejne vsechno vodsere budouci konecnej zakaznik. reknou 'no tak co, to dam k ledu, prece to nevyhodime' (true story)
    rozmazany hovno je daleko silnejsi pocit pomsty, ver mi... ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: nebo viz chlápek z next dílu a jeho objednávání neexistujících skupin na routy, večeře :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLAAR: Sefkuchar. Ofiko pulka, kapesny pulka.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: not sure. Plat ti ovlivní délku rodičáku a taky možnost volit si měsíční příjem.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: se na to trochu povznes, ne? proste jim reknes, ze kdyz ti nezaplatej, tak se se zlou potazou. bud to zabere, nebo ne. nevim v jaky kuchyni nebo podnebi si delala/delas, ale konfrontace je jedna ze zakladnich zpusobu vyrizeni veci, ktery nesedej. nemusis u toho bejt mozna tak sprosta jako sem ja, kdyz sem v razi...
    a kdyz na to pride, tak hovno jim muzes rozmazat po klikach vyloze a aute kdykoliv pujdes okolo ne?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KLAAR: To by mě zajímalo taky, Hennyville je taková šedá eminence na zdejších jídloklubech :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KLAAR: u mateřský se řeší tvůj plat jen prvního pul roku. Pak jedeš podle tabulky..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: no to jsou ty dvě verze, které se tu dle mě trochu míjí i prolínají.

1) část lidí tu tvrdí, že když dojdou do hospody hledat práci, tak jim je nabídnuto část ofiko a část neofiko. Ber, nebo táhni dál.

2) druhá část lidí tu tvrdí, že když hledají do hospody zaměstnance, tak jim zaměstnanec řekne o část ofiko a část neofiko. Ber, nebo táhnu dál a ty si nakašli.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KLAAR: Ja :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BRUKEV: no voni se tam sami nepodbizej, takhle to na tebe proste vypalej. bud beres, nebo jdes o dum dal.... jak rikaj v mortal kombatu hlubokym hlasem 'choose your destiny' :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KLAAR: no, co na to rict no....
    ja nevim jak ty, ale proste jakmile nedostanu zaplaceno jednou, tak to nehrotim. bud cestne odejdu a pak zmaluju pusinku sefovi za barakem, nebo tam pridu naposled a proste si odnesu neco, co se pro me ma uzitnou hodnotu. kdyz uz ne smesny barevny papirky tak aspon treba par salu svickovy nebo aspon zabal mletyho kolem pupku ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Hele, než mě naminuskujete nebo rovnou upálíte: já do nikoho nešiju, jen mě zajímá, jak to šlape. Osobně mi moc nesedí, že do hospod chodí lidi sami s tím, že chcou peníze na ruku a na účet a nijak jinak se jim to nelíbí.

Skoro dle reakcí mám pocit, že dost lidí to tady snad má, tak mě zajímá, jaká je realita, co kdo komu nabízel, atd.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    POHODAVOLE: presne jak rikas!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    POHODAVOLE: nikam Tě netahám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam