• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    tak to je zajimavej recept na supercloumák :))

News and Features | Jamie Oliver
    http://www.jamieoliver.com/...nd-features/features/how-to-make-cold-brew-coffee/#AKSFmvTVBW2TQ3AU.97
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ZUZKAOU: Z toho, co si pamatuju z etikety, mi přišlo, že se to louhuje ve studené/vlažné vodě hrozně dlouho. Nechutnalo to špatně, ale že bych to musela mít dvakrát..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ANABEL_LEE: předapsala bych jim dvě lžíce sody před každým jídlem :D

A to zděšení, když zjistili, že většina prodáváných vyloupaných ořechů se praží.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIGHTFURY: jako že to ani nevaří, ale někde koupí už ve skleničce. Tyvole -jako lidí co uvěří vitariánským blábolům by mi asi mělo být líto - ale dobře jim tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIGHTFURY: me zas bavi ta teorie, ze se raw jidlo nevari, by se nezklividovaly enzymy. Tak sup s nima do zaludku kde je ta kyselina vubec nezklividuje, nene :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: domnívám se, že raw je větší výmysl než paleo, které je řádná blbost. Že syrové ovoce a kořínky jedla bytost před námi s odlišnou genetikou. Třeba gorily na tom fungují výborně, ale ty tráví listí a větvičky. A žerou mravence!
    Šimpanz už ne, ten loví a žere mršiny. Nikdo z rodu homo takhle nefungoval, co nám teda historie ráčila poodhalit.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    ZUZKAOU: To co jsem měla já, bylo ve skleněné lahvičce, nemůžu najít obrázek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://www.ziva-strava-obchod.cz/...58-1-/0/5/7641-Green-Cofee-zelena-kava-bez-kofeinu-BIO-RAW-200-g

buhehe - a jak probohy přišli na to, že kofein v kávových zrnech vznikne pražením? Když už, tak pro probohy nelouhujou za studena cascaru?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    EDERA: Popravdě netuším, pravděpodobně tohle. Slečna se zeptala, jestli si dám jejich raw kávu a já si ji objednala, protože jsem byla zvědavá (bylo to studené).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GINGERCAT: já měla nějakou delší práci v okolí a nic lepšího v celé oblasti Odolena Voda, Postřižín, Kozomín jsem nevypátrala.
    Na druhou stranu, člověk v montérkách se tam nebojí sednout, dostane normálně uvařený oběd, pití a jen lehce podprůměrné kafe.

Tuhle jsem na trase Chomutov - Slaný padala hlady a nakonec byla knajpa pro kamioŇáky dost dobrá volba. Jen tam bylo tolik hluku (silnice + TV), že jsem servírce musela odezírat. :)

Já mám pocit, že nejhorší jsou ty restaurace, co si na něco hrají. Ty dobré drahé bývají ok, ty obyčejné na obědy pro dělníky z okolí ujdou (když tam nemusím častěji než jednou dvakrát za měsíc), ale peklo jsou ty, co mají výzdobu a tlusté menu s kuřetem 100x stejně.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Už vidím toho přirozeného pračlověka oheň neznajícího, jak si odpočítává podle polohy slunce, kdy si může dát ořech po jablku :o) Prostě holt už na tohle stravování nemáme nastavené organismy, přece jen je to pár let, co se od toho upustilo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EDERA: ze by nebyla tepelne upravena, takze tipuji bez prazeni a cold brew? :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    NIGHTFURY: Prosím, ukoj moji zvědavost - v čem spočívá raw u kávy?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MAR_TINA: Já mám spíš pocit, že jsme se bohapustě přežrali, ono to je opravdu dost syté :) Minimálně ten moučník a raw káva už byl moc. Ale cuketové špagety s pestem mě nadchly, ty děláme i doma :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NIGHTFURY: mně bývá špatně po kombinaci některého syrového ovoce a některých syrových ořechů. Což je základ raw sladkostí.

Ovšem nečiním z toho závěry a už ne pro celou populaci jako někteří raw-tariáni. Ti nejpřísnější razí teorie, že k ořechům ovoce ne, dvě hodiny pauza a k zelenině ovoce a ořechy ne, 3 hodiny pauza atd. Neumím si představit jak by se dalo získat dost energie a živin při těhle postupech na jediný den.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GENTIANA: tak soudy te tahat budou, kdyz te lidi zazaluji, ale nic se nevyresi. Sef to tak dela od roku 90 a jeste NIKDY to nikdo neodnesl a to se jednalo treba o firmu, co preprodavala nase sluzby, za ktery dostala zaplaceno, ale nam uz neplatila a v nejakym vykazu jsme tenkrat dohledali, ze jim nikdo nic nedluzi, takze dluzili akorat oni. Dalsi perlickou byla treba firma, ktera nam posilala mesic potvrzeni o prevodu za kazdou sluzbu, ale nic za tu dobu neprislo a stejne to policajti odlozili. Vubec nerozumim tomu, jak pak muzou resit vrazdy a jiny dulezity veci, kdyz nedokazou vyresit obycejnej podvod. A najit bilyho kone, taky neni problem v dnesni dobe. Celkove vubec nerozumim tomu, jak to muze bejt vubec takhle nastaveny, aby bylo mozny takhle hloupe smelit..
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    POHODAVOLE: Tak vytunelovat není problém, ale mít co tunelovat a zařídit to tak, aby nedošlo na deset let mrzutostí se soudama, to už chce onačejší organizaci.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Karel Pecka je frajer :)))
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    ha tohle mi pobavilo!

https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10007353-horcice#nejnovejsi

vs

Výroba hořčice Boneco - Multimédia - BONECO a.s.
    http://www.boneco.cz/multimedia/vyroba-horcice-boneco/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NIGHTFURY: ale tak jako spoustu raw věcí je moc dobrá a princip jíst více syrové stravy je v pořádku. Ale nesmí se tvrdit že jedině syrová strava je ta správná a pak ještě zkoušet znásilnit biologii kecama o enzymech, toxinech a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam