Kamu ve Vietnamu aneb dost špinavá kuchyně - DigiZone.cz
http://www.digizone.cz/clanky/kamu-ve-vietnamu-aneb-dost-spinava-kuchyne/
"... Proč se tak zásadně vyhýbají tomu, jak se doopravdy má stolovat a vařit, jak si vážně pochutnávat na vybraných pokrmech, upravených dle starých receptů vynikajících kuchařů historie. Proč se vyhýbají zámeckým a palácovým restauracím? Proč nechtějí vrátit na obrazovky šarm zašlých časů, nabádající k poctivosti a kvalitě s nadhledem těch, kteří se v tomto prostředí umějí pohybovat? Proč ČT své diváky nevede a neukazuje jim „takhle by to mělo vypadat a takhle rozhodně nikoliv“?...
... Věřím, že i ve Vietnamu se dá najíst jinde než na ulici nebo v tržnici, v bistru či v jídelním voze. Že i tam existují kvalitní restaurace....
...
Paní Kamila Kamu Rundusová zdá se mi být velice podivnou moderátorkou a hlavně kuchařkou. Mladá žena při těle je všude možně tetovaná. Nemám důvěru ke kuchaři/kuchařce, který/á vypadá jako námořník nebo jako obrázek...
Propagace pražské vietnamské tržnice Sapa, kde se část seriálu odehrává, Českou televizí mi rovněž přijde na pováženou. Se Sapou jsou spojovány jistá negativa obchodu v ČR. Možná, že by ČT mohla v budoucnu přijímat sponzorské peníze i od různých ne zcela průhledných firem z Ruska, z Afganistánu, z Ukrajiny nebo z Cosa Nostry..."