MOODYCAT: Mno... já chápu leccos. Já chápu, že nemocniční jídlo je a la školní jídelna. Chápu, že se nemůžou zavděčit všem, chápu, že se to občas nedá jíst (a po pravdě, teď co jsem byla tejden v nemocnici, tak opravdu nepoživatelné bylo snad jenom jedno jídlo, dobrého nebylo nic, ale ostatní se pohybovalo na škále "poživatelné bez výhrad - poživatelné" - je to prostě pohon, no). Ale že by se smažák (nejspíš koupenej hotovej, což zvyšuje jeho cenu) nedal vyměnit za něco a la francouzské brambory a kobliha za chleba s marmeládou, aby to aspoň smažený nebylo, to nechápu... Stejně jako nechápu minimum ovoce a zeleniny (to, co je na těch obrázcích, je ještě zlatý - převažující dojem byl "k obědu knedlíky, k večeři chleba s chlebem, to vše v množství schopném nakrmit hladového dřevorubce") - zvlášť když z porodnic vím, že to jde i jinak (mělo to jiné mouchy, ale ovoce a zeleniny bylo pokaždé mnohem víc). Pardon my French, ale jenom když si na to vzpomenu, mám zácpu. Nač cpát pacientovi jogurt a mrkev, když mu můžete dát laktulózu...