• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak jsem jim to tam napsal:

    "Babička" je nejhorší klišé na našem gastrotrhu. Nechte si ji od cesty, už jen proto, že většina babiček vařit neuměla a přinejlepším se zmohla na vaření podle Brabce.
    Za druhé, konvektomat není sprosté slovo. Je to jen nástroj, který umožňuje replikovat ideální výsledky. "Vaření podle citu" znamená jen to, že to občas budete mít blbě.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    V Ambi se asi zbláznili.

    4 věci, které v kuchyni Lokálu nenajdete - Jídlo a radost
    https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/4-veci-ktere-v-kuchyni-lokalu-nenajdete/

    Konvektomat
    „Je to užitečný zlepšovák, ale podle mého názoru dělá z kuchařů blbce. Zbaví vás přirozeného citu pro jídlo, protože když používáte konvektomat, tak v podstatě nevaříte. Můžete si na displeji nastavit množství páry, čas nebo pomocí jehly teplotu uvnitř masa. Neříkám, že je to špatná věc, ale pro nás úplně zbytečná. Tohle všechno by měl mít kuchař v hlavě,“ říká Petr.
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/domov/zdenek-pohlreich-rozhovor-5plus2.A190612_142326_hobby-domov_bma
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    O stážích moc pěkně vypráví Jana Biliková

    Ve vlastní šťávě: Na stáži je důležité nasát filozofii restaurace a tu se snažit přenést | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...ve-na-stazi-je-dulezite-nasat-filozofii-restaurace-a-tu-se-snazit-7944822
    KUBAN88
    KUBAN88 --- ---
    SCHWITA: no oni mu to vrati na "recenzích"
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    Jsem magor, vím přesně, co jsem kde snědl. Stálo mě to už milion a půl, říká Hejlík
    https://video.aktualne.cz/...-kde-snedl-nabizim-dobre-pribehy-fa/r~c4196944813511e9b38a0cc47ab5f122/
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    KRUTAS: jo ten je skvelej a má super youtube kanál https://www.youtube.com/channel/UCU-9aBTeP3pJVutFppAr4Ng
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    jamie oliver uz me prestal bavit uz hooodne davno ale porad mam rad https://www.databazeknih.cz/zivotopis/gennaro-contaldo-49891 kterej je s nim v v holportu.
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    87HIGHFLYER: no tak to prece udelal , zaplatil to prachama ktery vydelal nekde jinde , páč restaurace byly v mínusu. Jako snazi se vydelavat jak to jen de, kazdej rok nova kucharka , TV shows .. predrazeny pesto :)) , jinak si pokrytecky nechal platit za reklamy pro supermarkety v nekolika zemich .Dokonce i https://www.shell.co.uk/motorist/food/jamie-oliver.html . Proc pokrytecky ? kdyz se z kuchare preklopil do aktivisty za zdravou oranickou stravu apod. vsude kritizoval supermarkety za junk food ale nehal se od nich dobre platit . Tu benzínku musel hoodne vsvetlovat pac to bylo v dobe kdy čelila problemum s ekologii uplatkama atd a tak si potrebovala vylepsit medialní obraz https://www.dailymail.co.uk/...ie-Oliver-defends-launch-5-million-healthy-deli-range-deal-Shell.html
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KRUTAS: tak zrovna v GB se nedivim uz nicemu, kdyz pujcily na Eurotunnel a jednalo se vlastne o investici, ktera byla tak vysoka, ze nesla zaplatit.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KRUTAS: já o tom vim samozrejmě prd, ale přišlo mi, že to prostě moh (alespoň z pohledu banky) dotovat z jinejch aktivit.
    KRUTAS
    KRUTAS --- ---
    87HIGHFLYER:
    Jamie Oliver krachuje uz dlouho , dluzi kam se podiva .
    nejdriv krachnul komplet projekt Recipease coz byly obchody a skoly vareni (2015)
    Jamie Oliver's Recipease delicatessen set to close on December 24 | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/...icatessen-given-marching-orders-store-set-close-time-December-24.html
    v roce 2017 uz musel zavrit 6 restauraci a vsunout do toho retezce svoje prachy jako zaruku pro poskytunuti uveru od HSBC https://www.theguardian.com/.../jan/06/jamie-oliver-close-restaurants-brexit-jamies-italian-barbecoa
    mezitim krachly jeho hospy v australii https://www.theguardian.com/...17/jamie-olivers-australian-restaurant-group-goes-into-administration

    atd atd .
    Mozna je to charizmatickej kuchtik ale na byznys byl je uplne marnej . Ja se jenom divim ze mu porad nekdo pujcoval ... ty jeho projekty uz mely bejt po krachu dávno a za mensi škody.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    87HIGHFLYER: A ještě navíc jen "řetězec italských hospod" - mám za to, že má i víc různých...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    RUTHLESS: nicméně co jsem čet jinde, tak zkrachoval jen ten jeho řetezec hospod, a to jen ve velký británii, ne jinde (po tom co do toho ze svýho nasypal asi 300 mega). Zbytek jeho aktivit je dál výnosnej.
    VANEK
    VANEK --- ---
    TAPINA: Thanks, Captain.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VANEK: VANEK: Ale tak to je v některých oborech naprosto běžné, že se na stáž chodí zadarmo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    SAMOUT: "Sehnat kuchaře je největším problémem dnešní gastronomie. Punčochář měl trochu štěstí, protože většinu lidí přetáhl z Grand Cru. Ale dával i inzeráty, aby sehnal nové lidi."
    Tuším před týdnem byl v Magazínu DNES+TV a tam naopak říkal něco jako "teď mám na stáži Kristinu z Masterchefa, kdybych potřeboval, mohl bych ji zaměstnat, ale mám lidí dost." (Takže chudák holka dře zadarmo a za položku do CV?)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Proč slavné jméno nestačí aneb Jak Jamie Oliver o své restaurace přišel - Tiscali.cz
    https://zpravy.tiscali.cz/...avne-jmeno-nestaci-aneb-jak-jamie-oliver-o-sve-restaurace-prisel-328439
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CAPTAIN_TACUD: jen teda, nemas to cely? dik
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    CAPTAIN_TACUD: todle je fakt husty. vzdycky, kdyz ctu, ze jamie zkrachoval, tak si rikam, jak je to kurva mozny. ale proste si vzal moc velky susto a veril, ze "to bude v pohode".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam