• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYAno šéfe / Na Nože--- Polerich Polerich uber ales
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MOODYCAT: Tak s timhle nazorem tady neuspejes, tady jsou lidi, kteri kolikrat na dovoleny prozerou vic penez, nez probydlej nebo projezdej na benzinu :-). Pro dobrou veceri jsem uz spal tyden ve stanu po levnych kempech, abych usetril na jidlo :-).
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: tak asi špatně jíte slečno :)
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    Jim kazdej den menicko na obed a vetsinu dni v tydnu veceri venku (casteji bistro nebo hospody, nez restaurace). Jdu si stezovat na uctarnu, kde je mych 200k :)

    KASUMI: Highlight - souhlas! ;)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MEI: U me ovlivnuje zdravi spis negativne.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MEI: jako prekvapive (pro me) existuji lidi, co je jist obtezuje :D
    nechapu :D pro me je to highlight dne :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    EXSECRABILIS: tak srovnavat 110 kc za cash a 110kc za stravenku je nesmysl, u stravenky neplatis plnou cenu a ne kazdy zamestnavatel stravenku dava
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MEI: amen
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    SAYUZ: me to proste bavi :-) i pro jednoho :-) Ale je fakt, ze jsem treba minulej tyden mel pul kila krutich prsou a udelal proste 5 jidel najednou. A teda, mne bavi i to nakupovani jidla no. To je relax proste :-)
    Ja u toho chozeni do restaurace vlastne kvituju nejvic to, ze si dam jidla, ktery bych si doma neudelal a mam je rad. Typicky poledni menu jidla jako cevabcici, smazenej kvetak, holandak s kasi, vypecky... To proste delat pro min nez regiment se nevyplati a na to je super restaurace na obed. Zaroven doma si clovek udela jidla, ktery by si (teda aspon ja) nikdy nedal v hospode, protoze je to imho ekonomicka blbost - testoviny s "cervenou omackou". Na to mivam nekdy takovou chut... A je to hotovy jen za dobu vareni testovin. A takovych jidel je vic (nebo kombinaci, ktery proste v restauraci nejsou).

    Kazdy ma neco do sebe, ale chodit denne do kantyny na obed pri urcitym typu prace(a ted nemyslim financni duvody) je proste uplne v pohode a zcela logicky a jina moznost ani neni a je to realne nejlevnejsi varianta.

    Kamarad si pred 5 lety spocital, ze se mu vyplati davat 250 denne za obed (a to byla cena obeda nekde jinde nez dnes) vic nez si ho varit a navic to bude mit se srvisem a dobry proste. Uz jen hodinovkou a tim klidem, co ma...
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    CAIDEL: Dovolil bych si i poznatek, že když jsme byly doma pouze dva, skoro se nám vařit nevyplatilo, ten čas a úklid okolo byl horší než se vklidu posadit a nechat se obsloužit.
    Vaření stojí méně peněz, ale aby to bylo ekonomičtější, tak je potřeba toho uvařit více než jednu / dvě porce. Do toho někdo musí na nákup dojíst, uvařit to, kdo nemá myčku toho lituji ještě více...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MOODYCAT: Myslím, že 7-8 za „pitomý žrádlo“ dám nejspíš i při domácím stravování (260 Kč za den - do toho se dá hravě vejít, ale taky se to dá hravě překročit). A myslím, že i ti co se stravují v restauracích a doma si vůbec nevaří, tak si snídani asi většinou řeší svépomocí, málokdo jede restaurační full servis 3x denně.

    Hospoda 3x denně by nelezla ani tak do rozpočtu, jako spíš do objemu pasu (hotelová snídaně je kaloricky poněkud výživnější, než běžná domácí snídaně).
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    MOODYCAT: Snidane cca 50kc (rohlik a pomazanka) obed +-20kc za stravenku (110kc) a vecere jak kdy - jednou za x tydnu obednana pizza/china kdyz je clovek linej nebo standartne clovek vari.

    Vseho vsudy ze stravenek jsi schopna zaplatit obedy i snidane.

    Porad nechapu proc na tohle potrebujes vydelek 200k+
    MEI
    MEI --- ---
    MOODYCAT: Jaký pitomy zradlo? Jídlo je jedna z nejdůležitějších věci, které ovlivňují psychické a fyzické zdraví.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    MOODYCAT: teda nevim jak v Praze, ale u nas v Ostrave ve firme chodi lidi kazdy den na obedy za cca 140-200kc...a nikdo z nich nema 200k+...ani 100k+ :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CAIDEL: To jsou jenom obedy, k tomu mas jidlo jeste minimalne dvakrat denne, si nedokazu predstavit, ze clovek s dejme tomu 50k, coz je pomerne uz slusnej plat, da treba 7-8 za pitomy zradlo.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MOODYCAT: Tak sama sis spočítala, že pracovní obědy jsou cca 4000,- měsíc. Na to asi 200 tis. měsíčně nepotřebuješ.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: Mas mimo představy no :-) ty lidi mají todle jako velkou část svých nákladu. Takřka fixní. Proste to tak je.
    BOTA01
    BOTA01 --- ---
    FILIPSZ: Tak Pajdak se taky pocita.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MEI: vyvarovani na druhy den, ohrivani jidla v praci na plynovy bombe, prezivani na svacinach a studenym jidle tohle vsechno jsem zkousel a pak prisel na to ze si radsi odjedu ze stavby pryc, sednu, dam chill, menicko + plus drink a jdu zase do rachoty. je to pro me proste zdravejsi stravování a jsem v praci radsi o hodinu dyl
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    https://www.czso.cz/csu/czso/cri/prumerne-mzdy-1-ctvrtleti-2022

    V 1. čtvrtletí 2022 (...) medián mezd činil 31 923 Kč.
    FILIPSZ
    FILIPSZ --- ---
    MOODYCAT: a fakt mas vysokou skolu jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam