• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLELICloud computing - An unidentifiable device that does the work for you :)
    JAHOR
    JAHOR --- ---
    cuz manageujete nekdo vlastni instalaci nejakeho cloudoveho prostredi a podelili byste se zkusenosti? rozjizdim prostredi postavene na www.opennebula.org a tak by sem byl rad za kazde doplneni vlastnich pocitu z toho ;o)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    Co říkáte na repricing Google App Engine? Jak se vás to dotkne?
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    Mam za sebou mesiac na Elastichosts, musim povedat ze som velmi spokojny. Okamzite odpovede ked som nieco nevedel, kopec veci som si vyskusal na 5 dnovom triale a kvalitna linka US - UK - Europe cez Peer1
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    někdo nějakou zkušenost s ChromeOS či jinými cloud OS? zkoušel jsem liveboot pomocí http://chromeos.hexxeh.net/ ale zamrzává
    teď koukám na jolicloud.com ...
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    je to tady, Google App Engine získal podporu jazyka Go

The Go Programming Language Blog: Go and Google App Engine
    http://blog.golang.org/2011/05/go-and-google-app-engine.html
    CODEAS
    CODEAS --- ---
    S kamarádem si sdílíme zajímavé odkazy do diplomek o cloudu přes tuhle FB stránku http://www.facebook.com/cloudcz tak možná přijde někomu užitečné :)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    Dostal jsem invite na CloudFoundry, už se docela těším, až si s tím pohraju.
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    Announcing App Engine 1.4.3. Release

Just in time for spring, we have a new App Engine release to bring our Java and Python runtimes even closer to parity. For Python, we’ve launched a test library to match the existing Java testing framework, and for Java we’ve introduced the Deferred and Remote APIs. This release also introduces a new Blobstore writing feature, the experimental release of the Prospective Search API in Python, and a few goodies for Task Queue and Cron users.

http://goo.gl/1cLlp
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MICTECH: cize ked mam vlastne procesy ako pracovat s registraciou uzivatelov a ich uctami v ramci webu tak som v pohode ... nerata sa do toho prihlasovanie na win administraciu
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NEMRTVY: Ne. Kdyz ma tvoje aplikace nejakym, resp. jakymkoliv zpusobem autentifikuje uzivatele, pak pro kazdeho z nich potrebujes CAL.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MICTECH: cize pokial na tom bude priamo ako na stroji prihlaseny len jeden uzivatel tak toto mozem ignorovat ?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NEMRTVY: Jde o licenci.

Datacenter ma licencovani server + CAL, tudiz kazdy autorizovany uzivatel musi mit CAL.

Druha moznost je External Connector, kde pak je moznost mit tech externich/autorizovaných uzivatelu neomezene mnozstvi.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MICTECH: akurat ze podla teba je ten data center na skodu pri web hostingu ... kvoli comu potrebujem CAL alebo External Connector ? sorry za priblble otazky ale AWS je pre mna totalne neznama
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NEMRTVY: To prave zalezi na tom, jakej typ cloudu to je.

AWS je defakto jako beznej virtual, coz jsem se snazil v predeslem prispevku vysvetlit, muzes si tam nainstalovat co chces, tedy i MS SQL.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MICTECH: hmmm, este mi mozes prosim vysvetlit ako funguju MS SQL sluzby na AWS alebo dalsich cloudoch. Mam MSDN Bizspark ktory mi povoluje nasadit SQL servery aj Windows Servery aj do produkcneho prostredia,

Pokial mam napriklad AWS je dovod platit navyse za MS SQL ked licencie mam? Nemozem si to proste na tie stroje doinstalovat ako sa mi zapaci? Nie je to taky klasicky virtual kde si na VM mozem doinstalovat co potrebujem ?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NEMRTVY: Zjednodusene receno, pokud mluvime o AWS a Azure.

IaaS - AWS - Mas system, muzes si tam nainstalovat co chces.

PaaS - Azure - Mas "prostredi", kde bezi tvoje aplikace. Kdyz to hodne prezenu, tak neco jako aplikace na IIS.

Prave AWS a webaplikace neni prilis cenove privetive, protoze jak jsem zminil, tak tam je podpora pouze Data Center, takze clovek potrebuje CALy nebo External Connector.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    MICTECH: ide o autobazar webportal, nieco na styl autobazar.eu napriklad ... je tam predpoklad ze poziadavky pojdu hore velmi rychlo ... cize iis7, .net 4.0, ms sql 2k8 ... je to prilis overkill na takyto web?

citam iaas a paas na wiki ale viete mi niekto v jednej vete zhrnut co je rozdiel ?
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    NEMRTVY: Jaky je to druh aplikace a jake jsou k dispozici finance.

Protoze AWS ma pouze Windows Server 2008 Data Center.

Azure je trochu jiny pripad protoze je to PaaS a AWS je IaaS.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    mate niekto skusenosti s AWS ? rozmyslame o tom vzhladom na projekt u ktore chce klient maximalne zmluvne pokuty pri vypadkoch dlhsie ako 4 hodiny a odstupenie od zmluvy v pripade 12 hodin a viac ...

pocul som o AWS dobre referencie, ze v pripade vypadku ide okamzite email s info a do 10 minut je to funkcne.

Chcem to ale na win app s ms sql a tak neviem ci toto je mozne na AWS alebo pripadne aky iny could za rozumnu cenu a hlavne spolahlivo. Co napriklad Azure alebo GoGrid ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam