• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLELICloud computing - An unidentifiable device that does the work for you :)
    SAJAGI
    SAJAGI --- ---
    Co používáte na automatizaci vytváření infrastruktury v Azure? Máme toho málo - jeden Linuxí stroj + storage + síťové věci. Ideálně bych chtěl mít nějaký skript, co je snadno editovatelný a dá se dát do source controlu.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    MIRROR
    MIRROR --- ---
    Dotaz (i na AWS, i na Azuru) - co používáte pro spending monitoring?

Jde mi o to, ze mají jenom notifikace, které znamenají ze stejně musím něco dělat já při překročení.

A pro malé projekty se mi nikdy nechtělo psát skripty, co by to dělaly za mne...
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Tohle ale nevyhra zadny Amazon ale nejake oldskuul firma ala Sw602 nebo nejka firma z holdingu a nebo nedejboze Ceska Posta. To je ten problem. A bude to drahy, nebude to fungovat, nebo blbe a hlavne to zaplatime cely my. Uz vidim ten cloud s pravidelnymi vikendovymi odstavkami pro maintenance, teda pardon udrzbu, kdybudou upgradovat flash a ActiveX komponenty
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    AWS for Government – Amazon Web Services (AWS)
    https://aws.amazon.com/government-education/government/
    SATAI
    SATAI --- ---
    Jak mne ma GIOMIKY v blacklistu, tak ta diskuse vypada dost... zajimave ;)
    AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    GIOMIKY: prijde mi, ze tam je neco ztraceno v prekladu... v tomhle clanku se pise o 7500 informacnich systemech, ne serverech: https://www.lupa.cz/...a-chce-zalozit-dalsi-statni-it-podnik-ma-provozovat-cloud-a-usetrit-miliardy/
    JINX
    JINX --- ---
    GIOMIKY: Proc z toho mas takovy strach? Ja jim caste vypadky docela preju vzhledem k tomu ze vim jak tenhle stat funguje. Oni nejsou schopni ani okopirovat funkcni reseni z jinych zemi ktere se prokazatelne osvedcily jinde.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    GIOMIKY: jsi zlý, mlékaři Dane. Svatá Redundance tě vidí a spočítá ti to trojmo.
    JINX
    JINX --- ---
    Potreboval jsem na hrani/uceni nejaky server s WildFly, tedy napr. OpenShift, ktery ted zrejme blokuje nove free instance, tak ze neni mozne vytvorit jakoukoliv novou (marne se o to pokousim uz 2 mesice).

Mate nekdo tip na neco pouzitelneho? V nejhorsim pripade to vypada ze budu muset zaplatit Elastic Bean Stalk nebo DigitalOcean :(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    cau, take se zeptam na zkusenost.. s http://www.g2server.cz
    pokud nekdo ma.. idealne s jejich public cloudem, uvitam, diky
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    mátě někdo zkušenost s EKS na amazonu? Případně stačí odkaz na nějakou zkušenost..

Zatím jsem narazil jen na tohle:

How Amazon EKS Brings Best of Kubernetes and Amazon Web Services - The New Stack
    https://thenewstack.io/how-amazon-eks-brings-best-of-kubernetes-and-amazon-web-services/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ok, je to safe:-)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ad AWS, jen drobnost..
    zkoušel jste někdo konverzi komplexnější Cloudformation (Docker for AWS), z JSON to YAML?

teď jsem to testoval a provádí to změny v AutoScale Launch configuration, které v JSON nedělá. Ještě zkouknu konkrétní definice, ale moc do toho ještě nevidím.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    pred hiltonem stoji kontejner redhatu a delaj prednasky na tema Platform as a service 4free zacina to kazdou celou hodinu...
    SNIPERCZE
    SNIPERCZE --- ---
    SAMGARR: Zalezi co potrebujes pomoct
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nekdo na konzultaci AWS? Ted zejmena VPC + EC2.
    MLEKAR_STEIN
    MLEKAR_STEIN --- ---
    ja bych tam dal asi skoro vsechno co na snapadne :D
    TRUHLIK
    TRUHLIK --- ---
    TBC: a kam míříš? Jako obecně "X"aaS, protože pak tu budeš mít Dropbox, iCloud, SalesForce, ale už i Adobe či Office 365... nebo to rozházíš? IaaS škrtkni Google a přidej Rackspace, 1und1 a legendární Wedos :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam