• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    QASHQAI: Muj syn ji doma obed klidne hodinu (dneska uz skoro dve), behem jednoho obeda zamatla 2 trika a pul misky skonci na zemi, neco i na zdi...Ve skolce maji deti snedeno do 15 minut a vraceji mi ho uplne cisteho a se snedenym jidlem...Byla jsem se tam nejdriv podivat, jak to funguje a vsichni ti cca dvouleti prtousove sedeli u stolecku a vzorne se ladovali, rikala jsem si, jak se tam ten nas asi naji...a voila, najednou mu to slo...
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    EDERA: To je podobně u nás, akorát já mám holku :) Mluví skoro od roka, chytrá jako opice, všechno ji zajímá, do všeho jde do hloubky, ale najíst se sama, nebo obléknout...katastrofa. Jak je to ve školce-pomáhá se s jídlem, nebo na to nejsou lidi a dítě nechají, ať se snaží jak umí? (V našem případě by si asi nabírala prázdné lžíce do pusy...:)) Bývá to podmínka pro přijetí, tak snad se to do léta naučí, i když je otázka, zda mi ji vůbec někde vezmou, když jsem doma s druhým malým miminem...
    EDERA
    EDERA --- ---
    RYBKA: No, můj syn je zářným příkladem toho, že pokud Bůh někde přidá, jinde ubere. V jeho případě házel lopatou, když šlo o inteligenci, ale v praktických dovednostech potřebných pro každodení život mu dal tak sotva čajovou lžičku.:-) Nejspíš ho budeme muset oženit s nějakou Filipínkou, protože jinak nevím, kde sehnat trpělivou domácí ošetřovatelku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: V mém okolí taky, ale člověk se stýká většinou s lidma podobného založení, takže to není nic divného. V té školce/škole je to takový objektivnější vzorek. Co si pamatuju, když jsem ještě učila (2. stupeň), tak děti s knižníma dárkama byly ne ojedinělé, ale rozhodně v menšině...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: lucka byla vloni taky dost v šoku, když jim učitelka tvrdila, že Pluto je planeta, když je přeci léta ze seznamu planet vyřazená.....dceři tím padlo přesvedčení o neomylnosti učitelky :-)
    ale jinak jo, holky jsou v lecčem pro školu použitelnější :-)))

RYBKA: knížku dostalo jedno dítě ? :-O zjevně žiju v jiném vesmíru....rodiče v mém okolí dětem kupují knihy pravidelně a to nejen k ježíšku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam