• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    QUAACA: není zač - myslela jsem , že jsi z Brna a nevyznáš se v tom...
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZOFI: díky za obsáhlé vysvětlení!
    mě ředitelka MŠ (v praze, kam chci dítě dát) napsala, že je lepší dát přihlášku jen do té MŠ, kterou preferuji, jinak se může stát, že dítě vemou někam jinam. tak dám asi jen tu jednu a budu doufat :)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    EDERA: Fakt nevím, proč to u nás nějak Magistrát neřeší.. vždyt z toho el. zápisu jasně vidí, jaký je stav. Základky o ty školky ve svých prostorách moc taky nestojí - co vím. A taky ty upravy záchodů a tříd musí někdo zaplatit
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: Tady hodně pomohlo třeba i otevření MŠ tříd ve stávajících základkách - prostory na to jsou, na ZŠ je dětí zatím spíš míň. A potom teda ty přípravné ročníky. Tam je do patnácti dětí ve třídě a otvíraly se letos v rámci MČ na nejméně pěti školách (z 12). Rodičům se tam dávat děti většinou celkem chce - mnohdy to mají i blíž ne mateřskou školu.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    QUAACA: ano, to jsem psala Lili. Pod rodným číslem dítěte sleduješ na netu, kolikátá jsi umístněna jako nepřijatá nebo zda tě vzali. To se každý den mění. Pokud jsi přijatá máš nějakou dobu na to, abys do školky nahlásila, že tam nastoupíš, ředitelka to zapíše do systému a dalších 10 školek, kam ses přihlásila, se pak v systému vymaže a ty děti co jsou pod tebou postoupí o to tvé místo. Pokud matka nenahlásí (nevím ale do kolika - snad tří dnů) zda tam nastoupí, místo se jí odnímá a zase se to pořadí posune. Takže nemusíš obvolávat 10 školek zda tě přijali, nebo ředitelky desítky matek.
    Ted do konce unora je jen to přihlášení do systému na rodné číslo dítěte, tu přihlášku si můžeš vytisknout kolikrát chceš, jdeš si je potvrdit k lékaři. 4. a 5. března je odevzdávání přihlášek do mš, co sis vybrala.To bude docela krutý, většina matek tříletáku jde až na 10 školek. No a pak jen sleduješ na netu, zda tě někde vzali, jakou máš naději... Když jsi druhá pod čarou, tak se může stát, že ještě někdo nenastoupí a že ti dítě ještě vemou, nebo během roku...
    Tak asi tolik k našemu brněnskému elektronickému zápisu, který tu máme druhým rokem. Aspon ale vidíme, kolik míst tu v Brně chybí.. A MČ s tím nic nedělají.

Přijímací řízení | Zápis do mateřských škol ve městě Brně
    http://zapisdoms.brno.cz/prijimaci-rizeni
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    EDERA: jo takže naši tmavší spoluobčané..:-)

O přípravkách na ZŠ nic nevím, ale je to dobrej nápad. Rozhodně v každé MŠ se nějaké odložené dítě najde...
    Jenže nevím, zda by se z nich naplnila nějaká třída v zš v MČ a zda by se tam rodičům chtělo děti vozit... těm to v mš vyhovuje.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ZOFI: a nevíš jak to je, aby třeba jedno dítě nepřijali na pět míst a jiné nikde? mají školky propojenou databázi, kde zjišťujou, kolikrát je přihlášené stejné dítě?
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOFI: A talentovaný děti brát nebudou, protože ty všechno uměj z domova. Přednost dostanou nešikovní a zanedbaní:-)

Hele, jak to máte v Brně s přípravnýma třídama na ZŠ? U nás v Prazééé (zejména teda 3) to fakt fest pomohlo, když odkladové děti nezůstávají ve školce. A zřízení přípravné třídy na ZŠ je v porovnání se zřízením nové třídy MŠ za hubičku. Zkoušela bych tlačit na radnici v tomhle směru.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    Seznam městských částí | Zápis do mateřských škol ve městě Brně
    http://zapisdoms.brno.cz/mestske-casti?order=nurseries_sum_pupils&sort=desc

Jak tu někdo psal, že už je méně dětí, hlásících se do mš.. v Brně spíš naopak.
    Týden před ukončením přihlašováníje na 2 200 volných míst, je už přihlášeno 4270 dětí (přihlašuje se rodným číslem). Tedy už dnes skoro dvojnásobek. Nevím, co budou všichni ti nepřjatí dělat
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    DRIZZT: Sebou dítě brát nemusíš, nevím proč to tak píšou a ještě potrženo.. K ničemu nejsou potřeba.
    Talentovky budou v požadavcích možná příští rok, pokud vzestupná čísla zájmu o školky v Brně budou pokračovat :). Neumím si představit, že rodič za ty dva dny v určené hodiny obíhá 10 i více školek, všude je fronta třeba 5 - 10 matek a všechny sebou za roku dítě 2-3leté...to by byly nadšené ( ředitelky, matky i ty děti...)
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    LILY: nevím, proč to tak je, já to nevymejšlela :). Musí se ozvat rodiče na Magistrát...
    Zajímavé, že v Praze místa jsou a v Brně ne... Fakt je blbý, že přihlášky můžeš roznést do MŠ jen ve dva určené dny... Pokud to někdo ponese do 10 školek, všude budou fronty....
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    DRIZZT: tak možná bude dělat talentovky :-)))
    EDERA
    EDERA --- ---
    DRIZZT: Jestli to chceš obíhat bez dítěte, tak vždycky můžeš tvrdit, že je zrovna nemocné, ne?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    YENNEFER: Na internetových stránkách je v pokynech "vezměte s sebou dítě" dokonce podtržené (viz. http://zapisdoms.brno.cz/prijimaci-rizeni). Tak nevím.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    DRIZZT: nemusíš, ale někde to mívají i jako den otevřených dveří :-) takže je to spíš pro tebe, abys viděla, jak se tam dítěti líbí, atd
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Netušíte, proč mám s sebou na obcházení školek brát dítě? Jako aby se podívali, jestli nehází hysterické oblouky či je umyté a učesané? Představa, že těch x školek obíhám s malou je fakt bezvadná...
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: tak to je mi celkem šumák, jeslti uvidím, kdy mě vzali, když mají pro všechny školky jen jeden termín odevzdání přihlášky, v který se tam nejsem schopna dostavit, ani kdybych se postavila na hlavu. Navíc to, jeslti dítě přijali, se člověk dozví tak jako tak, bez ohledu na nějaký elektronický systém.
    To znamená, že lidi, co třeba onemocní nebo musí být jinde, jako já, prostě nemají šanci přihlášku do mš vůbec odevzdat.
    Já jsem si holt naivně myslela, že když je ten systém elektronický, tak se tam ta přihláška pošle elektronicky. Až včera večer jsem zjistila, že elektronický znamená hlavně to, že si můžu vytisknout formulář z netu místo toho, abych si ho někde vyzvedla.
    Nebýt člověk s kočovnými geny, tak jsem fakt nas*aná. Takhle holt nemám jinou možnost, než zkusit dítě umístit někde v Praze.
    Btw. Brno střed děti nebere vůbec, tam sami říkali, že to ani nemá cenu zkoušet. Berou jen čtyř a vícelété sourozence dětí, které už ve školce jsou.
    ZOFI
    ZOFI --- ---
    LILY: ale pak uvidíš kdykoliv, zda tě vzali, či na jakém jsi místě. To se bude denně měnit. Ale ty jsi Brno střed, ne? Tam to není, tam se chodilo už zač. února.. Znám 3 mámy, co jim ředitelky řekly, že na Brno středu se berou děti až od 4 let a to ještě neví, zda všechny. U nás berou 270 dětí a je přihlášeno už 540 dětí a ještě týden se bude přihlašovat... Takže pod 4 roky to asi u nás taky nehrozí. Je to horší než loni
    LILY
    LILY --- ---
    ZOFI: Až teď jsem zjistila, jak je ten systém elektronických přihlášek debilní. Nebo spíš jsem jen byla naivní. :) Myslela jsem totiž, že elektronicky znamená prostě elektronicky, až teď jsem zjistila, že je nutné tam stejně jít osobně, navíc do všech školek ve stejný termín.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA:
    MEDVED007: u nás mají prvňáci a druháci úplně samostatnou budovu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam