• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ORIKA: No, ono je nejlepší nějaká zlatá střední cesta, tuhle se mi vztekla ta mladší, že nechce tričko, co jsem jí dávala, a to je jí rok a půl, jsem zvědavá, co nás ještě čeká :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    ILLUZE: v tomhle to máš opravdu dobrý, ony ty holčičky asi mnohdy opravdu více dbají na to, jak vypadají, zatímco náš kluk to má zcela na háku...před zrcadlem se sice nakrucuje a ptá se, jak vypadá, ale jinak je mu úplně šumák, co si obleče
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    RYBKA: přesně, u nás boty to stejný, ale tílko/tričko/mikina, to je malý horor :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ILLUZE: Vidíš, to zkusím s oblečením :-) Boty má jen jedny, tam bych neměla čím nahrazovat, ale ani s nima neni problém. Tričko, mikina, ponožky... to je větší opruz :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    RYBKA: Na tohle mi výborně funguje - _Neumíš se obout?
    Nemůžeš tedy nosit ty růžové kozačky a budeme ti muset obout ty modré..."
    Obratem je z ní nejšikovnější holka v okolí ;-)
    Na něco je ta holčičí marnivost dobrá ;-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MOTYLEK: Spíš je donutí to dělat. Řekla bych, že valná většina dětí se v těch 3 letech (zvlášť pokud nastupují do školky) obléknout umí, ale rádi se nechají obsloužit, protože to je pohodlnější. S rodičema zvládnou cvičit, ale ve školce na to prostě není prostor. Učitelka v tom počtu má dost práce i s tím, co ti maloši nezvládají (zavázat tkaničky, zapnout zipy apod.), takže jim nic jiného nezbyde.
    TUTIK: Ta naše taky vždycky zkouší :-) "Já chci ale dneska pomoct." Když se jí chce, obslouží se sama včetně vyndání věcí ze skříně, ale většinou tak akční náladu nemá :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TUTIK: tak určitě autorita hraje svojí roli, co já bych dala za to, aby se ke mně děti chovaly tak slušně a poslušně jako k paní učitelce :-) ale přiznejme si, jsou kvítka, na které ani učitelská autorita neplatí :-)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    RYBKA: Tohle slysim od pani ucitelky ve skolce taky - dcera uplne samostatna, vsechno umi, vsechno dela... A pak pro ni prijdu a krouti se jak zizala, a smlouva, ze aspon jednu botu obuju ja a jednu ona.
    Ted dvakrat spala vyjimecne v obyvaku misto v detskem pokoji (mame loznici mezi obyvakem a detskym pokojem, takze hned vedle), protoze mladsi dcera v noci vyvadela a nenechala ji spat. Brala to jako neco vyjimecneho a rano se sama (!!), bez jakehokoli pobizeni, oblekla, prisla ke mne do pokoje k posteli rano uz kompletne oblecena, i si dosla do skrine pro ciste pradlo.
    Kdyz jsem ji rikala, ze se oblikat umi sama a proc ji to musim jindy porad pripominat a pobizet ji, rekla mi, ze "Kdyz jsem spala v obyvaku, tak jsem se sama oblikla, ale kdyz spim ve svoji postylce, tak nechci."
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MOTYLEK:...nebo jsem se špatně vyjádřila.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Tak to byl zřejmě špatně pochopen.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: tvůj předešlý příspěvek MOTYLEK: vyzněl poněkud jinak a poněkud bezohledně k učitelkám v mš
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    ORIKA: Já na učitelku ve školce nic neházím, od házení práce má učitelka ve školce svoje nadřízené. :-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MARKYSHA: tak to bezpochyby, já se jen pozastavila nad názorem, že když učitelka chce a je schopná tak sama naučí děti oblékání, zatímco já zastávám názor, že učitelka ve školce tam je od trochu jiných věcí, které má děti naučit a nevidím důvod, proč na ni házet i učení základní dětské sebeobsluhy, když toho už tak má nad hlavu
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ORIKA: no jo, ale známe prevíty:-) Dneska na cvičení ve Studiu, které funguje i jako taková soukromá školka, byla malá holčička, tak dva roky, celou dobu spokojená, zapojovala se, pohoda, pak oknem (je to spíš taková výloha) vidí hnát se uštvanou maminku se řvoucím kočárkem a hned začala řvát na celý kolo, vběhla do šatny, mamce se omotala kolem nohou se srdceryvným pohledem, jak celé dopoledne trpěla. Spousta dětí (včetně toho mýho) s rodiči holt cvičí:-)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MOTYLEK: problém je v tom, že učitelky tam nejsou od toho, aby děti učily oblékat se, to už má dítě umět z domova nebo ho tomu mají učit rodiče...náplní práce učitelky v mateřské škole je především výchova předškoláků (příprava na školu), nikoli učení základní sebeobsluhy
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    RYBKA: Jak je vidět, když učitelka chce a je schopná, umí sama děti naučit oblékat se dostatečně rychle. :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Nám učitelka tvrdí, že když jdou ven, oblíknou se všechny děti v pohodě a v určeném čase samy. Chtěla bych být někdy zlatá muška a zaletět se na ten zázrak podívat. Když jsem v šatně, dítě zírá do blba, a já se můžu umotivovat, aby se pohnulo a projevilo aspoň snahu se obléknout :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ...a k tomu tklivé (a zcela pochopitelné) prosby učitelek "Pracujte prosím na tom samostatném svklékání a oblékání, víte, když jdeme ven a mám jich tu pětadvacet....."
    Uaaa aaaauuu uaaaa ! :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MADIETTA: to znám velmi důvěrně, F. je jak zpomalenej film, tak z něj všechno strhám a letím do práce, mám jen jedny nervy:) a nejvíc mi vytáčí, když ho vláčím do školky, on za mnou vlaje a když ho poprosím, aby přidal, tak nemůže, protože si nutně musí prohlížet gormitta, co si nese v ruce...zabít:)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MADIETTA: po odchodu ze školky se nenápadně prohlížím ve skle vchodových dveří, zda jsem z toho nevykvetla :-) Jen málo věcí je pro mě tak kulervoucích, jako ve školce se (ne)oblékající synek..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    QASHQAI: jojo,obe deti nastejno :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam