• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    mám taky dotaz....u dcery ve školce děti jedí výhradně lžící....včetně předškoláků....doma samozřejmě stoluje už léta s příborem, vlastně si vůbec nepamatuju kdy naposledy jedla jen lžící....myslíte, že to je normální ?já už si nějak nevybavuju jak to bylo v jiných školkách....ale každopádně bych se o tom chtěla pobavit s ředitelkou při nejbližším setkání, protože mi to přijde fakt divný....
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    RYBKA: dneska jsem sondovala u dospělých, protože přesně toto mě napadlo a dítko kupodivu říkalo pravdu, čistou pravdu a nic než pravdu. Takže přes víkend si zformuluju dotazy a v pondělí je vznesu. Nechtěla jse to řešit hned, protože si připouštím, že mě to fakt naštvalo a nerada bych v afektu něco řekla přehnaně ostře a tak podobně.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TERRYNKA: Ještě bych si ověřila pravdivost dodaných informací, oni někdy spletou pátý přes devátý, půlku neřeknou a druhou si vymyslej... Ale jestli to tak je, je to fakt drsný :-( A byla bych taky naštvaná :-(
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TERRYNKA: nejsi divná. Asi bych zainteresovala další rodiče a nějak to řešila.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    U Janka ve školce rekonstruují zahradu. Každou chvíli se pořádají bazary, akce Z na zútulnění a tak podobně. Platíme SRPMŠ. Na zahradě jsou nové dřevěné prolézačky, lanová pavučina, nová skluzavka....
    A z Janka teď vylezlo, že oni (tří až pětiletí) smějí akorát na pískoviště. Klouzačka je dle paní ředitelky moc prudká, pavučina nebezpečná, to samé všemožná lanová houpadla...
    Docela mě to nasralo, abych pravdu řekla. A) si nemyslím, že to, co tam mají, je pro menší děti nebezpečné či moc prudké (a pokud by bylo - proč do školky pořizují v největším množství něco, co je vhodné od šesti let výše?!), b) mi to přijde vůči menším dětem docela hnusné, nechat je sledovat předškoláky řádící na krásném novém vybavení,, z pískoviště, které bych spíše nazvala šutrovištěm.
    Nervou mi žíly ty příspěvky, které jsme zaplatili, ale nelíbí se mi to z principu. Jsem divná?!
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    Pobavilo při čtení respektu ve článku o školkách: média spočítala, že například v centrálních částech Brna je pravděpodobnost příjmu do školky nižší než pravděpodobnost, že se člověk dostane na prestižní Oxfordskou univerzitu.
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    LAURA: Před dvěma lety jsme podobné zajížděcí léto řešili v lesní školce tady http://prokopacek.webnode.cz/. Akorát se tam od té doby změnili lidi, tyhle už neznám. Jeden z lektorů je tam anglicky mluvící a navíc tam je bonus, že děti začínají cestou vlakem :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    moc vám všem děkuju za tipy!
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    LAURA: tady http://www.skolkaeldorado.cz/ berou i mladší, loni jsem tam měla děti 2 a 5 let, je trochu dražší, ale moc se jim tam líbilo, chodí tam i děti "vícejazyčné" (vím o francouzovi a angličance)...líbilo se mi tam..
    EDERA
    EDERA --- ---
    LAURA: Mně se to tam líbilo. Sice "zahrada" je jen dvorek, ale za humny mají Grébovku, takže to nevadilo. A ten přístup byl bezva.
    LAURA
    LAURA --- ---
    EDERA: v pořádku, mně jde jedině o to, aby syn bych chvíli v kolektivu dětí, protože tuhle zkušenost téměř nemá. Viděla bych to na týden, maximálně na dva týdny během léta, ani ne po sobě... díky za zkušenost. Školku vede moje známá, která mi řekla, že tenhle postup (vyzkoušet jak je mu mezi dětmi) považuje za vhodný.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LAURA: Tak zrovna tam moje dcera dvě léta chodila. Bylo to dobré, ale nebyla to školka s klasickým programem, takže na přípravu na školku bych to považovala za úplně k ničemu.
    A jestli jste dvojjazyčná rodina, tak tam zapadnete. Takových tam byla drtivá většina.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LAURA: u nas to probehlo skoro podle Medvediho scenare - první skolka nadseni, druha školka zasek a ted ho do zadne nemuzu dostat ani omylem...Doufam, ze do zari ho to pusti a vrati se aspoň do te první...
    THERY
    THERY --- ---
    LAURA: Já mohu doporučit tuhle školku na P6 Mateřská škola HVĚZDA. Během léta je možné se přihlásit na jednotlivé týdny, na 3 celé dny nebo na 5 celých dnů. Zatím mají volno a prý by ani neměl být problém ozvat se až v týdnu před požadovaným týdnem.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    LAURA: U nas holandstina, anglictina tak jako mimochodem, ale mluvime tak s manzelem, takze je to doma slyset porad.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TUTIK: a druhej jazyk je angličtina jako u tvé dcery (zapomněla jsem napsat :))
    LAURA
    LAURA --- ---
    TUTIK: mluví oběma jazyky. Zatím je ta úroveň spíš základní, věty skládá sporadicky, ale oba jazyky používá zhruba stejně. Nicméne jakýkoliv styk s dětmi je hned znát, vždycky ho to v mluvení hodně nakopne...
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    LAURA: A jakym jazykem mluvi syn? Ja sice cesky mluvim, ale dcera te dobe mluvila nejvic anglicky a ta skolicka ji moc prospela i v tomhle smeru. Doma jsme se postupne nejak naucili odhadovat, kterym jazykem zrovna mluvi a co ktere slovo znamena, ale mezi dalsima ceskyma detma a hlavne pani ucitelkou se musela zacit vic snazit a nasmerovalo ji to vic k te cestine. Stejne tak pak delala ohromne pokroky, kdyz nastoupila do kadodenni skolicky pak od zari.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TUTIK: už jsem tam volala, neměl by to být problém :)

TUTIK: právě, syn má taky moc rád společnost. Je doma s tatínkem, kterej neumí česky a tak se s ostatníma dětma moc nedružej..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam