• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BRUNA: ale to se musí asi začít dřív, než vyvstane nutnost nastoupit do práce, ne?
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    Tady na navykani skolky dost trvaji, aspon co jsem ja zazila a i co tak slysim od znamych. Je to nejspis i tim, ze deti jsou casto mensi nez trilete, moji oba synove zacli/zacnou chodit do skolky ve dvou letech a uz predtim byli nekde pravidelne hlidani. Zacina se treba 1-2 hodinama ve skolce s rodicem, kdyz neni problem, jde rodic dalsi dny na chodbu nebo nekam jinam, aby jej decko nemelo stale na ocich, a nakonec nekolikrat po sobe na par hodin uplne bez rodice. U mladsiho maji tedka naplanovany cely mesic, ale myslim, ze to ani nebude nutne, on je vlastne jen rad, kdyz muze byt nekde beze mne.
    LBW
    LBW --- ---
    opet se nenapadne zeptam, jestli ma nekdo zkusenosti s MS Parlerova, Praha 6?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ještě článek o školkách, kdyby někoho zajímalo

Průzkum: Školky letos odmítly děti až 40 % rodičů - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=776279
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Mě nikdy nenapadlo nad nějakým zvykáním do školky uvažovat, považovala jsem to za zbytečné crcání, protože starší kluci byli od malinka ochotní být i beze mě s kýmkoli, s dětmi i dospělými a byli spokojení. Chodili bez jakéhokoli pláče občas do jeslí, chodili bez jakéhokoli pláče do školky. A ejhle, Bart je mamánek non plus ultra - jsou mu teda jen dva, ale neustále mi stojí za zadkem, je schopný mě tahat za nohu a kvílet, i když jen stojím venku a bavím se s někým jiným, ne vždycky, ale s chutí. Miluje cestování a neznámá prostředí mu nevadí, ale musím tam být já. Takže že by někam šel beze mě? Pouze s tatínekm, se sourozenci nebo babičkou a dědou, což ale na zvládání školky nebo občasného hlídání nestačí - čili s ním chci teď začít chodit po nějakých dětských kroužcích, aby se otrkal.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    KATIA: ten poslední odstavec je přesný...
    KATIA
    KATIA --- ---
    Zástupce ombudsmana: Dítě lze přijmout do školky i nad kapacitu míst - Deník Referendum
    http://www.denikreferendum.cz/...zastupce-ombudsmana-dite-lze-prijmout-do-skolky-i-nad-kapacitu-mist
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LILY: Taky u nás žádné zvykání neprobíhalo. Zezačátku chodila nadšená, asi po týdnu onemocněla (kupodivu to nebylo ze školky), po 2týdenní nemoci si tři rána pobrečela a od té doby ok (i když teda chodí jen na dopo).
    LILY
    LILY --- ---
    Trochu mě uklidňuje, že nejsem jediná, kdo se na to zvykání asi vykašle..
    KATIA
    KATIA --- ---
    LILY: tady bych se trochu přikláněla i k tomu, že to obecně prostě je zvýšený stres. každá změna - i pro někoho, kdo má obecně změny rád a je rád, že je kolem něj živo - je prostě určitá zátěž...
    LILY
    LILY --- ---
    KATIA: já z toho taky mám trochu pocit, že to pro někoho může být stres navíc. Ale asi je to případ od případu, jako všechno..
    KATIA
    KATIA --- ---
    LILY: je otázka, jestli krátkodobé zvykání v jiné školce není spíš stres navíc a řetězení příliš změn naráz... jako zvykání typu rok chodí na půl dne dva dny v týdnu, to beru, ale na 14 dní, to mi teda přijde spíš jako zvýšení náročnosti situace...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    LILY: já dostala tu možnost,že jsem mohla s malým na 2 dny asi 2hodiny být ve školce.Ale bylo to možná tím,že učitelka byla tou dobou na děti jen jedna. Šel ve 2,5letech a spiš neuměl mluvit.Tak jsem mu ukázala,kde co mají a v pondělí už nastoupil na dopoledne teda.Občas pobrečel,ale pochopil,že jak my musíme do práce,tak on musí do školky.Je taky spíš tiché dítě,co si vystačí samo,každopádně v kolektivu lítá jako divý :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LILY: já teda osobně mám pocit, že většina dětí šla natvrdo rovnou do školky a žádné velké zvykání...ale třeba mám kolem sebe špatný vzorek.....
    LILY
    LILY --- ---
    Díky. Já na to pravděpodobně nebudu mít dostatek financí a právě ani nevím, jestli to vůbec je co k čemu.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LILY: Můj starší syn šel ve 3,5 letech bez jakéhokoli předchozího zvykání. Prvního půl roku teda chodil jen na dopoledne, ale jinak to prostě dal. Párkrát to bylo s ranním pláčem, ale zvykl si rychle. Je takové průměrné dítě, ani výrazně společenské, ani výrazný mamánek. A mladší syn šel v necelých třech letech, též bez předchozího zvykání. Ten to dal ještě snadněji, i když s ním jsou zase jiné potíže.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LILY: Můj syn šel ve 3,5 letech bez jakéhokoli předchozího zvykání. Prvního půl roku teda chodil jen na dopoledne, ale jinak to prostě dal. Párkrát to bylo s ranním pláčem, ale zvykl si rychle. Je takové průměrné dítě, ani výrazně společenské, ani výrazný mamánek.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LILY: já úplně čuměla...zvládla to jak nic.....čekala jsem horory a bylo to v pohodě....ale jak jsem psala, měla už skoro 4,5 roku, což taky hraje roli.....zato jí nějak přeskočilo v přeškolním věku tj. další rok a několik týdnů ve školce předváděla ráno hrozné scénky.....po víc jak poklidné docházky do školky.
    LILY
    LILY --- ---
    MEDVED007: hodně lidí mi říkalo, že dávalo předtím na dvě hodiny až dopoledne dítě do nějaké soukromé školky pár týdnů až měsíců před nástupem do té státní.
    A ta starší to tedy zvládla v pohodě?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LILY: nevím co myslíš pojmem předchozí zvykání, ale já se snažila starší zvykat po druhých narozeninách když jsem čekala mladší a tvrdě to nevyšlo, tak šla potom až ve 4,5 ale hned bez nějakého zvykání, prostě nastoupila a chodila.....a byla podobné dítě...ne že by si radší hrála sama, ale rozhodně nedávala jiné dospělé než rodiče a furt se držela za prdelí......pravda, byla jsem na mateřské, takže spala jen když chtěla a ona moc nechtěla :-) mladší nastoupila v necelých třech a to hned natvrdo i se spaním každý den, ale měla tam na půl roku ségru a navíc ona je jiná povaha....dršňák.....u starší podle mě pomohl věk, ve třech by to asi bylo těžký....ale kdyby to nešlo jinak, tak by se holt nedalo nic dělat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam