• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    LENNI
    LENNI --- ---
    TETA_JELENA: my loni 950 a letos 750 + 720 jídlo, p8
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    EDERA: cetla jsem rano clanek v novinach, ze se plati od 350 do 1100, tak me zajima, zda jsou ty rozdily tak velky.

my 930
    EDERA
    EDERA --- ---
    TETA_JELENA: My platili 850 Kč. Liší se to i v rámci čtvrti školku od školky.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    btw. kolik platite skolne prosim?

chci si udelat obrazek, zda je Praha 9 nejdrazsi:)))
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    QASHQAI: neboj, zadny dite jeste neumrelo na hlad:)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    QASHQAI: tak náš nemá problém s jídlem,snad jen že občas sežere i více než já. :) ale když se zapře,že to jíst nebude,tak to jíst nebude a nepomůže tomu ani dav :)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: Já se utěšuju těma obědama-myslím, že tady někdo někdy říkal, že jak dítě uvidí, že děti kolem dlabou, tak bude taky jíst-no kdo ví. Každopádně takovej nežravec snad ani nemůže být z naší tak žravé rodiny, fakt...:)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    QASHQAI: mě starší holka taky ve školce jedla houby....celý rok jsem se dozvídala, že k svačině dopoledne měli něco co jí nechutnalo, k obědu ochutnalo rýži a odpoledne měla čtvrtku suchýho rohlíku.....až jsem si říkala, že těch 35 korun stravnýho jsou za pár zrnek rejže a čtvrt rohlíku fakt vyhozený peníze :-( no mladší to ve školce jí i s úrokama :-)
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    MEDVED007: S mojí Mářou to stravování bude vůbec zajímavý. Dnes byla poprvé ve školce na pár hodin a když jsem se zeptala, co bylo na svačinu, tak řekla: "Byl chlebík s něčím, ale mně chleba nechutná, tak jsem měla čaj." Nevím, jestli by nezabralo, kdyby někdo jiný než matka/tedy učitelka řekl, že tady to budeš jíst a basta fidli. Malá je jak lunt a v jídelníčku školky je denně dopo chleba s nějakou tou pomazánkou...
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    MEDVED007: to je jedna z možností jak servírují pomazánky,ale mám takový pocit,že to praktikují jen dopoledne,kdy je čas na mytí nádobí. Odpoledne je tam jen jedna kuchařka,tak to mají většinou už mázlé.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZEMINO: mě se líbil systém v jedné školce kam holky chodily....když byla pomazánka, tak děti nafasovaly suché pečivo a kbelík s pomazánkou a kdo chtěl, tak si to natřel a kdo ne, tak to jedl suchý...jasně, většina dětí jedla furt suchý, ale přijde mi lepší, aby jedli suchý než aby nejedl nic....zase takový výživový hit ty pomazánky nejsou :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    já zase řeším ohledně jídelničku,jak "přesvědčit" dítě,aby jedlo pomazánky.. minimálně jednou denně ji má http://www.msharmonie.cz/mitusova/stravovani a prostě nezkusí jí ani omylem. Ani učitelkám se to nedaří,protože v dny,kdy mají pomazánku odpoledne se stavuju automaticky do obchodu pro loupák. Jako taky bych nejedla všechny pomazánky, ale on prostě ani nezkusí.

Jinak u nás ve školce se ptají na začátku roku,jestli je opravdu nějaké jídlo,co nedávat,ze začátku jsem nic nehlásila,ale během roku jsem jim nahlásila špenát a zelí,protože to je další věc,co jíst nebude a nebude jist ani nic jiného z talíře,co se dotklo těchto věci.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: u dcery ve škole taky mají na výběr dvě jídla a to druhé je obvykle bezmasé....nejsem si jistá, jestli to je vždycky, ale velmi často....myslím, že vegetarián by to nějak poskládal.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: asi moc toho počítání :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: já taky nechápu, proč u M ve škole nemůžou mít některá jídla bezmasá, ale prostě ne.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: tak jsem se schválně koukla a pohoršili, už jsou jen dvě možnosti, ale jedna z nich je vegetariánská, aspoň teda ten týden, co tam mají vyvěšené. A že bych si teda docela dala, dieta nic moc, ale zapečený květák s nivou, smažený camembert... maj lepší vegetariánskou nabídku než masovou :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: to je ale i dneska naprosto výjimka, protože většinou mají na výběr jen dvě jídla a bezmasé není ani jedno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: můj gympl měl jednu ze 4 nabídek čistě vegetariánskou už v 1999... sice to pravda byla občas vege variace na tradiční českou kuchyni, ale na druhou stranu sojové plátky a la svíčková měli fakt dobrý :-)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNAWA: Já jsem asi zmlsaná z vš menzy, kde bylo vždy na výběr z 4-5ti jídel.

Ale třeba tato školka je sympatická, jak cenou, tak jídelníčkem. http://wmsdusikova.skolka.info/
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ECLECTICA: pochybuju, že něco takového běžně najdeš. Moje patnáctileté dítě je vegateriánem a holt si nosí velké svačino-obědy z domova nebo si občas něco koupí. Na to, aby chodil denně do vegetariánské restaurace fakt nemám a ve školní jídelně si nevybere a co jsme tak zjišťovala, platí to ve státním školství obecně napříč všemi stupni. Ostatně, viz vysvětlení se spotřebními koši níže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam