• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: My tam vcera nechali B do peti, po obede, ktery si pridal (!) tam usnul (!!!) a kdyz jsem prisla, pravil, ze nemuze jit domu, ze musi napred uklidit hracky (!!!!!). Asi ve skolce vytahuje nejake jine ja, tohle dite ja neznam.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    B byl dneska poprvé ve školce - od osmi, já na trní a na telefonu, mám to tam pět minut. Volali mi jednou, že je ok. Když jsme pro něj v půl dvanácté přišli, trochu natahoval, už mu to asi přišlo dlouhý a taky děti šly obědvat, on ne :-) Tak uvidíme, jak dál.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: tak to syn nosi na skakani v louzich, tam to staci. Tchibo kalhoty jsou dole do gumy+guma na pretazeni přes patu, aby se nevytahovaly, a do potoka je to malo. Ještě mame softshellky, tam je guma dole zatahovaci, da se vic utáhnout, zvazuju zkusit dat přes gumove kalhoty ještě nejake nepromokave návleky a dole je stahnout prave zatahovaci gumou. Na chate mame několik potoku a kluci by tam nejradeji byli porad...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    My sice bydlíme v Praze, ale chodníky tu jsou nekvalitní, louže všude, dokonce pravidelně jedna hluboká u vchodu, takže holínky taky užijeme.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BEBERA: a v kombinaci nepromokavé kalhoty s gumičkou + holinky by to nefungovalo? ptám se, zkušenosti nemám.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    QASHQAI: Koupila jsem v DM bonbony z hroznového cukru, pojmenovala je "specialni bonbony proti strachu" a pouzivam je v takovýchto krizovych situacích (navsteva kadeřníka, viseni na krku ve skolce). Zatím jsem ve skolce (spis takovy hlidaci koutek) musela pouzit jen jednou, pro denní pouziti to asi není vhodne :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: poprvé jsem koupila holiny Tchibo - byly hrozne mekke, mela jsem strach, ze si ten kotnik skutecne nekde vyvrtne. Vratila jsem je a na jare koupila holiny Lidl - jsou ze všech, které jsem videla, nejpevnejsi a nohu docela drzi. Byla jsem s nimi moc spokojena. A po zkušenostech z letošního konce zimy, kdy tal snih, všude tekly potoky vody a membranove boty nevydrzely, jsem včera v Lidlu koupila na tento konec zimy i zateplene holiny (koncem zimy se nedaly nikde sehnat)...ale bydlime v Lbc, v Praze asi takove potoky nehrozi...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ADD: na courani v potoce jsou u takhle malych deti spis nevhodne. Teda pokud se nejedna o nejakou struzku. Ty holiny jsou natolik nizke, ze jim tam voda nateče shora (zkušenost z minulého tydne). U nas jsou holiny extra oblibene - kdykoliv prsi, navlikne si dite Tchibo gumovy oblecek a jde cele stastne skákat do louzi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: my bydlíme asi dvě stě metrů od lesa, takže tam se užijou taky. Do Prahy je samozřejmě nevozíme.
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Když vozím holinky, tak právě někam do přírody. Okolo bydlišť asfalt máme a zatím to zvládají pevnější boty. Až kluci začnou systematicky stavět přehrady a pouštět lodičky, tak je mi jasné, že to bez holinek nepůjde. Ale na to jejich pobíhání sem tam se jich zatím bojím. Ale kdyžtak holt Benýsovi holinky pořídím - a než do nich doroste Nik, už možná na ty hráze dojde. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: aha, u nas jsou holinky dost frekventovane. B se byl dneska podivat ve skolce na konci nasi ulice, rano byl desnej slejvak, vsude louze a bahno. My tu veru nemame asfalt. Takze sel v holinkach a stastne vlezal do vsech louzi. Holiny ma momentalne troje.
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: Právě, na courání v potoce fajn, ale to ve školce nepředpokládám. A chodit v holinách na procházku mi přijde o zvrknutý kotník. Tak snad nebudou učitelky držkovat a pomůžou mu dostat se do vysokých normálních bot.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    Co se týče oblečení, tak zimní kombinézy mají každý minimálně 2, jedna z nich je celý týden ve školce. Na podzim a jaro mají pro horší počasí ve školce lehčí kominézu nebo "šusťákovou soupravu". Pláštěnku a gumáky mají ve školce celoročně. Gumáky jsme domů vzali jen několkrát - když byl předpoklad, že se o víkendu budou někde bahnit. Ve školce na P5 předškoláci chodili na procházky v jakýmkoliv počasí. Mrňata v dešti ne, ale na školkový zahradě se bahno drželo dlouho a Aniččino oblečení vždy vypadalo jako by se v tom vyválela ... pak jsem zjistila, že děti dělají v bahně "sněžný andělíčky" ...
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    KFF:
    LANTHAL: Tak to Anička už preventivně onemocněla o prázdninách - už je doma 3. týden.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    ADD: já bych řekla,že pokud to tam mít nebude,tak bude max mokrý.
    Malý má ve školce každé oblečení jedno náhradní + pláštěnka,po venku v dešti netrajdají,ani když je mokro.Bundu navíc nemám ve školce.
    ADD: s holínkami to máme obdobně,doma je máme,ale kupuji v bazarech,protože je použije opravdu jen když do školky ráno prší,jinak má nepromokavé boty
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ADD: holiny jsou vhodné na to, že se v nich děti courají v potoce :-) což naše dělají.....ale jinak je vlastně nikdy nenosí....dneska jsem teda viděla, že je ve školce měla minimálně půlka dětí, ale to mi přišlo zcela zbytečné...když je fakt hodně mokro, tak jdou na vycházku a když je sucho, tak není třeba....a zas tak brutálně nelilo.....já holkám kupuju holinky v dětském bazaru....donesu staré a vyměním za nové, cenový rozdíl nula nula nic....vůbec neřeším design...hlavní požadavek je "aby byly hodně vysoké", aby holky mohly courat v co nejhlubší vodě :-)))
    ADD
    ADD --- ---
    KEBAB: Zatím nevím, ale fakt je, že jsem to vyhodnotila jako praktické, mít tyhle věci dvakrát, tak jsem dneska vzala útokem Lidl (s částečným úspěchem). Holinky tam měli taky, ale ty jsem nekoupila - Párkrát jsem holinky koupila, ale mám pocit, že je Benýs měl snad jednou a jinak je s sebou tahám na prázdniny "pro jistotu". Zatím jsme si vystačili buď se starýma botama, které se po příchodu z venku hodí na topení, nebo s impregnovanýma pohorkama. Na jaký druh aktivit jsou holinky vhodné? Mně přijdou minimálně do šesti let nevhodné kvůli volnému kotníku (samozřejmě v deseti letech na tábor jsou nezbytné, to nezpochybňuju).
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KFF: můj kluk chodil do školky 3 dny a lehnul s teplotou, rýmou a posléze kašlem ... a to tam chodí rád, těší se tam a teď je smutnej, že nemůže, takže psychiku vylučuju. A už to má samozřejmě i mladší děcko. Takhle rychle jsem to tedy taky nečekala.
    KFF
    KFF --- ---
    Hmm tak dcera to vzala z jineho konce, rano teplota, odpoledne zvraceni, takze je to bud psychika nebo zacina obavana skolkova serie nemoci. Uz se tesim, s cim se rano probudi mladsi synek.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam