• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ale má to výhodu....běžně vymetáme akce jako muzejní noc nebo noc kostelů a to už několik let :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: tomu říkáš zoufalství ? naše předškolní dítě chodí běžně spát v deset a když ve školce spí a náhodou tam fakt usne, tak je vzhůru ještě o půlnoci :-( když neusne, tak brblá, že se nudila.....
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Tak to je drsny. Ja uz asi vlastni skolkovy zazitky z pameti vytesnila. Ted jsi mi ale pripomnela vanocnu, kterou jsem nesnasela (to drobeni na ni) a schovavala jsem aspon rozzvykane kusy pod hrnek na taliri. A bilou kavu. Bracha stejne tak nesnasi kakao. :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    Shodou okolností jsem školkové spaní po obědě rozebíraly i s kolegyní v práci. Jejich školka taky patří mezi ty, které dávají spát i předškolní ročník. A. prý v pohodě usne, akorát že je pak odpočatá tak, že večer je problém zahnat ji do postele před desátou (resp. i zahnaná stejně neusne). O prázdninách doma spát po o nechodila a večer v klidu zalehla v osm. Zoufalství matky celkem chápu. Od té doby, co se Kebina naučila uléhat v osm a budit se sama v půl sedmé, je můj život mnohem veselejší:-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Jsem ten nápad nepřičítala Tobě, ale domnívala jsem se, že se bavíme o praktikách, které někde fungují. Protože za nás to takhle fakt fungovalo - nedokážeš si v klidu hrát, tak si běž lehnout, ať poznáš, že to mohlo být ještě horší, bylo ti špatně z chleba z marmeládou při dopolední svačině? dostaneš ještě jeden odpoledne, zatímco ostatní děti mají grep. A bohužel, co tak slýchám, pořád ještě se sem tam najde učitelka, která to takhle praktikuje dál.

VALENTINA: Já ve školce se spaním problém neměla. Jela jsem na pochvalu - kdo první usnul, byl při svačině pochválený. Mou první a poslední životní ambicí bylo být za spaní pochválena každý den:-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ja si pamatuju, jak jsme si ve skolce s kamilkem b. misto spani ukazovali zadky. asi nas nikdo nehlidal :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    Tak mela jsem za to, ze se celou dobu bavime o miste, kde z nejakeho duvodu ucitelky nechteji nechat nespajici deti si hrat, protoze je nema kdo hlidat. Samozrejme, ze idealni situace je nechat spat jen ty, ktere chteji/potrebuji a ostatni si nekde nechat hrat. Ale pokud to neni mozne (nebo nechteji), nejak jinak by to treba resit slo.

Nejak ty neposedny kluky, co nedokazou lezet v klidu, zvladaji doted, akorat nuti, aby v tech postelich lezeli vsichni.
    A samozrejme nemyslim poslat rozdivocele deti za trest zpatky do postele v tu chvili, ale proste, ze kdyby se to neosvedcilo, priste by holt zustaly v te posteli tak, jako tam musi byt uz ted vsichni...

Ja nejsem ucitelka, dvacet pet deti jsem (nastesti) nikdy v klidu drzet nepotrebovala, tak nevim, co funguje/nefunguje...

A EDERA: tohle snad byla zbytecne ostra reakce, znas me dobre, i pres tu ne zrovna stastnou formulaci a nepresne vyjadreni toho, co jsem chtela sdelit, bych doufala, ze vis, ze 'mimorande posahana' snad jeste nejsem, tedy ani neprodukuju (doufam) 'mimoradne posahany' napady...

A o mym 'hodnych holcickach' (BALAENA: ) se nebavim uz vubec - ja problem ve skolce se sanim deti nemela ani vloni v mensi, ani letos. Zuza spat muze/mohla/nemusi, ale zrovna ji ani nejake odpocivani na lehatku nevadi. A s tou mladsi jeste nevim, do skolicky chodi zatim jen na dopoledne a doma spi (jak kdy) vcelku ochotne.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: já si pamatuju,že jsme dostávali ve školce ručníčky přes oči, abychom usnuli. Je fakt, že to fungovalo, když ležíte na zádech, máte připaženu a na ksichtu ručník, tak se nedá dělat nic jiného, než usnout:)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: jj, anebo ulovil Péťu a dělali spolu vlak pod postelemi. jako zpestření lechtali Noemku.
    však říkám, Tutik má ty hodný holčičky...
    EDERA
    EDERA --- ---
    BALAENA: No jo - ještě si pamatuju, jak K. štípal holčičky, aby se taky probudily a bavily se s ním, aby se v té postýlce nenudil.

A nápad poslat dítě za trest do postele mi přijde mimořádně pošahaný a doufala bych, že tyhle praktiky jsme opustili někdy před čtvrt stoletím.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EDERA: za trest rozvrátit celou tu půlku třídy, co do té doby spala? zřejmě to myslí jako trest pro učitelku :/
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Za trest zpátky do postele? To si děláš srandu?:-O
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: Ale tam neni (nebo nepise o tom) problem s hlidanim spicich/nespicich deti lezicich v posteli/pod posteli, ale s tim, ze ty hodne, co spat nechteji, by si bez velkeho usili mohly potichu vele hrat.
    Ale to je fuk.

BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: ty se ptáš "Nicmene nevim, co hlidat u spicich deti. Stejne tak, co hlidat u deti, ktere si na zemi potichu prohlizi knizky, nebo u stolu maluji."
    tak říkám, co dělal ve školce můj syn, když měl ležet v posteli.

aneb na hlídání je toho i u "spících" dětí až až
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: No tak nejak to asi ta ucitelka osetreny ma, kdyz ji jinak ty vsechny deti musi lezet/spat. Tak by mohla ty, co se budou chovat potichu a nechteji spat, nechat si hrat. Kdyz budou zlobit, pujdou zpatky do postele.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: aha, ty mas ty hodny holcicky.
    oni se totiz v tom pripade budou plizit pod postelema, ne lezet na postelich
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    BALAENA: No tak taci proste zustanou lezet v te posteli a vysadu jit si potichu prohlizet, nedostanou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TUTIK: no, třeba to, aby si opravdu potichu prohlížely knížky a nezačaly se hašteřit nebo se honit po třídě :)
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    MEDVED007: Tak v mistni skolce se spat nemusi, zvlast predskolaci. Odpocinek maji, ani se nemusi prevlekat, pokud usnou, muzou, ale jinak si mohou potichu neco delat. Zrovna dneska mi Zuza hlasila, ze zatimco deti spala, tak ona 'neco hrozne dlouho delala s pani ucitelkou, ale nemuzu ti rict co to bylo, protoze si to nepamatuju', takze taky nemaji dve ucitelky, aby jedna hlidala spici deti. Ale maji jenom jenu mistnost, to je fakt.

V minule skolce meli mistnosti dve, propojene ramem bez dveri. Deti spaly/odpocivaly v obou a taky nemusely, mohly si treba u stolu kreslit. Take jen jedna ucitelka, ale deti bylo mene.

Nicmene nevim, co hlidat u spicich deti. Stejne tak, co hlidat u deti, ktere si na zemi potichu prohlizi knizky, nebo u stolu maluji..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam