• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: navrhnu mu to! Poněvadž mi máme skládací akorát těžké dřevěné na terase, ty se vzít nedají, a dávat mu čalouněnou od jídelního stolu do plenéru se mi moc nechce :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Máme k zapůjčení skládací, kdyby chtěl:-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    S velkými dětmi člověk snadno zapomene na časy, kdy byly tyhle věci potřeba. Ovšem, M jede příští týden na několikadenní školní akci a mají s sebou mít židli. Protože budou malovat v plenéru. Ehm!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: ony to taky nevyfukujou, tvořej k velikonocům jinak. za ty čtvery velikonoce, co zatím proběhly během synova vzdělávání, ještě nepomaloval jediný slepičí vejce
    ale jak říkám, ať už se klidně i ozvou, díky babičce jsme připraveni

s ořechovými skořápkami na vánoční lodičky je situace obdobná, alergie na ořechy tu s námi bydlí taky
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BALAENA: tak zrovna kraslice jsou snad jediná věc, kterou školka vyžaduje a já osobně to beru jako legitimní požadavek...chtít po učitelkách, aby vyfukovaly desítky vajec, to by bylo mučení neviňátek :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MEDVED007: mně se velmi ulevilo, že po nás školka nebo škola nechce vyfouknutá vajíčka. vzhledem k alergii na vejce se u nás doma tato potravina moc nevyskytuje.
    ale babička je pro nás stejně radši vyfukuje a schovává, co kdyby se škola najednou rozhodla, že je začne vyžadovat...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    za sebe bych řekla, že donešení běžných potravin do školy vnímám jako bezproblémovou věc.....jiná věc ale je, když škola resp. učitelka vyžaduje věci, které se aspoň u nás nevyskytují....jako kus látky naprosto přesně dané barvy, klubko lýka, vylisované sušené listy (požadavek na druhý den), ptačí zob....kus okurky se u nás najde dycky, ale tohle bývá často oříšek až ořech :-)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak my zeleninu jíme ve velkým, ale já ji většinou zpracuju hned, na vaření do salátu apod. Stále tu mívám rajčata, okurky a papriky, ale dost často načatý na oblohu.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MADIETTA: Jsem si dneska vzpomněla, jak jsem kdysi měli do školy přinést cukrovou řepu. Pro sídlištní děti taky úkol k pohledání. Měla jsem ji jako jediná - naši pojali objíždení polí v Polabí jako víkendový výlet:-)
    A sestřenici jsme jednou vezli na jaře na Šumavu listy ovocných stromů, protože podle osnov na ně zrovna došla řada a tam u nich ještě ani docela neslezl sníh, natož aby něco rašilo.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    YENNEFER: Maji to pak hmatem, cichem, zrakem... poznavat a ochutnavat. Tak cesnek by jiste mel uspech. :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    ale tak netřeba hnát věci do krajnosti :-) taky se občas stane, že se v šuplíku se zeleninou krčí jedna scvrklá okurka a stroužek česneku, ale i to myslím splňuje zadání zelenina :-) o výstavnosti kousků nebyla řeč a kdybych se fakt styděla za vzorek, tak není nic jednoduššího, než skočit ráno do obchodu :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    YENNEFER: stydím se teda ale mohlo by se stát, že by tu dost exemplárních kousků třeba hned nebylo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    LILY: sehnali, naštěstí si nevzpomněla uprostřed zimy :-D, nicméně jsem byla v pokušení napsat jí, aby příště raději uvedla CMYK kód, abych věděla, jak přesně světle žlutá teda mají být :-D
    LILY
    LILY --- ---
    MADIETTA: a sehnali jste? :)))
    LILY
    LILY --- ---
    EDERA: tak nějak. Maso skoro nejíme a aktuálně mám zeleniny plnou lednici, ale před 24 hodinami tu byl jen oschlý kousek pórku, cibule a zmrzlý špenát.
    QASHQAI
    QASHQAI --- ---
    QUAACA: Máme to naprosto stejný- uvnitř hic, venku řve malej v káře...
    EDERA
    EDERA --- ---
    YENNEFER: Tak u nás je zjevně něco špatně, protože ačkoliv zeleninu normálně jíme v množství větším než malém, ne vždycky je v lednici vzorek vhodný k odnesení a ochutnávání za syrova ve školce. Cuketa a řapíkatý celer se k tomu moc nehoděj a do svačinových krabiček třeba zrovna přišla řada na jablka.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    YENNEFER: Někteří lidi zeleninu nejedí a jsou normálně zdraví jako všichni ostatní a do některých dětí dostat zeleninu je nadlidský úkol. :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA: v mojí hitparádě toho, co po nás učitelka chtěla, stále ještě vede požadavek na "světle žlutá obilná stébla". :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Pfff, e-mail a v pátek? A navíc "zelenina" dává celkem dost možností a mají to i ve večerce u Vietnamce. Taková jehla s tupou špičkou, kanava a vyšívací bavlnky z pondělka na úterý, to je jinej level.:-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    já tu nástěnku taky nestíhám, vždycky mám stres, aby jsme rychle vypadly, řvoucí mimino v kočáru před vchodem. tak si jí v pondělí vyfotím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam