• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    Vážení přátelé, zasloužilé matky (a otcové), tato diskuze vznikla jako reakce na nedávné zkušenosti s přijímáním dítěte do školky. Nás naštěstí vzali, ale soudě podle rozčarování v řadách známých, klientek nebo jen z rozhovorů s matkami tříletých capartů někde na hřišti toto štěstí měl opravdu málokdo. Ráda bych tuto diskuzi věnovala osobním zkušenostem ať už s kontaktem s konkrétními mateřskými školkami či přímo názor na chod školky v případě, že do ní vaše dítě dochází či docházelo, v každé mi totiž bylo řečeno něco jiného a podle všeho má každá školka jiná kritéria pro přijímání dětí. Dále by mě osobně zajímal i záhadný systém jednotlivých obvodů v Praze pro výběr školky pro dítě v případě, že bylo přihlášeno na více školek atp. Tak kdyby o tom někdo něco věděl...
    rozbalit záhlaví
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ANNAWA: ja myslim, ze keramickou hlinu by si popatlal rad :) nicmene uz je prehlasenej do mensi
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EUCHENIE: už to tu zaznělo, rozhodně menší, ono dvouleté dítě stejně na žádné kroužky chodit nebude, ne?
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Všechno nej:)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: tak:) dnes mu jsou 2.
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Teď mně došlo, že ty asi mluvíš o jeslích, tak beru zpět:)
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Fakt? Ja mam pocit, ze treba ta Valdorfska v Dusikove je statni, ne?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    KFF: ja mam to stesti (nebo smulu;) ze dostanu prispevek od mestskej casti, pze na sestce statni nejsou zadny
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    vetsi je bliz, vsichni maj keramiku, pak krouzky podle veku v cene, je vetsi, asi vic hracek. deti jsou vetsinou po kupe, na ty krouzky ev aktivity se delej, uca rano a vecer jedna, ve spicce 3, nevim presne casy. no uz je prehlasenej do tej mensi, uvidime casem
    LOO
    LOO --- ---
    EUCHENIE: ta vetsi je lepsi cim? a je jich vsech 30 v jedny tride, pripadne kolik je na tech 30 deti ucitelek?

a dovolim si malej (vyhodnej:) spam
    [ VÍKENDOVÝ KURZ EFEKTIVNÍHO RODIČOVSTVÍ / workshopworkshop / 16.11.2013 / CR - Praha - Praha Černý Most, Vybíralova 969 ]
    KFF
    KFF --- ---
    EUCHENIE: Taky hlasuju za becko, viz duvody nize:) Co ja bych dala na Letna za skolku s malym kolektivem, ktera nebude stat vic nez muzu dat.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EUCHENIE: jednoznačně druhá možnost. Jako 30 dětí v jeslích, to je mazec, pro dítě pod 3 roky určitě menší kolektiv
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: jednoznačně druhá možnost. Nejen kvůli psychice, ale i kvůli tomu, že je menší riziko, že bude dítko každopu chvíli nemocné a budeš s ním muset být doma. V 30-tičleném kolektivu bude mít někod rýmu furt a prskat bacily všude kolem.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mam dilema mezi jeslema, prvni lepsi doprava, ale asi 30 deti. druha horsi doprava, dal vsude otamtud, deti tak 10 a uz to tam zna. cena vicemene stejna, aktivity taky, obe domecek se zahradkou
    co na to detsti psychologove, na velikost kolektivu? zas uz nejaky zkusenosti ma, tak to neni sok, mozna se ve vetsim vic otrka? nebo rads mensi, dokud to jde?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    BEBERA: on to říká jasně, že ne, to jo, problém je, když je to roční mrně, které na to prdí a on se ožene stejně jako po velkém nebo ho právě ti agresivní napadnou první. Samozřejmě je to i vina těch rodičů, že je nehlídají. Ale s nimi prd nadělám. Jen je to nepříjemné. Ale dělal dřív i to, že si přivlastňoval celé hřiště, když jsme tam byli sami a někdo přišel, ale to už jsme odbourali.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: syn kamarádky ma tyhle majetnicke sklony silne. Nakonec udelali kompromis, domluvili se, ze hracky budou pujcovat, kdyz je někdo poprosi, ale zamilovany bagr ne. Naucila ho rikat slusne, ze to je jeho nejoblibenejsi hracka a ze ji nechce pujcovat ostatním a trvat si na tom. Rekne to i dospelym, když prijdou, chnapnou po bagru a reknou: "my si to půjčíme, jo?". Ostatní hracky pujci, ale upozorni, ze jsou JEHO.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MARKYSHA: já bych to neřešila ;)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MARKYSHA: Já to teda zase respektuju, jednou jsou to její bábovky, tak ať si s nimi naloží, jak uzná za vhodné (většinou to dopadne tak, že je schovává a nepůjčuje, ale nakonec se přece jen rozhodne něco půjčit). Ale na druhou stranu respektuju i cizí věci, takže vysvětluju, že cizí bez dovolení nemůže brát/vytrhávat z rukou atd. a pokud to tomu druhému dítěti vadí, tak to nelze. Ale postě nemám ráda, když to rodiče půjčují za to dítě, že mu to třeba vezmou z ruky a dají tomu cizímu dítěti navzdory nelibosti vlastního potomka. Přijde mi lepší nechat je, ať si to udělají po svém, ale třeba jen okomentovat, že když hračku nepůjčí, tak si spolu asi nebudou moct hrát nebo tak nějak.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARKYSHA: asi bych to resila tak, ze dokud se nebude delit o babovky, tak se proste na pisek chodit nebude. ale nevim, mozna jen blbe placam, max tohle nikdy nedelal.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MEDVED007: jo to teď taky zkouším, ale on buď půjčí nějakýmu mladšímu naivkovi tu nejmenší prasklou bábovku třeba za mlýnek nebo volí, že radši nic, vezme si zpátky to svoje,ale hned si to chce někdo půjčit, zejména jeho milovaný bagr, se kterým by nejradši i spal a už by se zas pral, takže nakonec jedem jinam na nějaký opuštěný pískoviště.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MARKYSHA: já teda tvrdě prosazovala, že děti buď budou půjčovat a tím pádem si můžou i oni půjčit anebo nepůjčují, OK, jejich volba, ale potom si ani oni nebudou od nikoho půjčovat.....lakomství je rychle přešlo :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MARKYSHA: Je to obdobi kolem tech 2 let. Kamaradka mi rikala, ze cetla (tj. nepotvrzeno), ze pry v tom veku se deti natolik ztotoznuji se svými hrackami, ze když jim na ne někdo sahne, ze je to jako by sahl primo na ne, tudíž jim je to neprijemne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam