• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: neříkám že to máš vědět, jen jsem objasnila, že nejde o vybíravost
    MEDVED007: učitelky to ví, takže mu to maso vůbec nedají a syn je s tím též obeznámen
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: a syn pozná co je vepřové nebo mu ráno řekneš, dneska je vepřové, tak to nesmíš jíst ?
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ORIKA: promiň, ale jak mám vědět, že jste židé/muslimové/adventisté.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: já jsem snad někde řekla něco z toho, co píšeš? jen jsem reagovala na příspěvek jeleny, prostě jsem popsala jídelníček v naší školce...osobně mi tam toho vepřového přijde opravdu hodně, ale nikdy mě nenapadlo požadovat, aby se to změnilo, protože je mi jasné, že se vzhledem k rozpočtu vaří s co nejmenšími náklady a školka s tím nic nenadělá...tak mi prosím nepodsouvej, že něco požaduji apod.
    btw vepřové se u nás nejí z náboženských důvodů, nikoli proto, že by byl syn vybíravý, to jen tak na okraj
    MEDVED007: synátor nemusí zeleninu, v té se většinou jen porýpe (s výjimkou špenátu a kukuřice), ale co vím, tak polívku sní vždy všechnu a přílohu taky zblajzne komplet..svačiny v takových 80% slaví úspěch, takže v tomto směru jsem spokojená :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ORIKA: naše starší dcera nejedla vlastně nikdy nic....když jsem vyzvídala co jedla, tak jsem se dozvěděla, že k svačině měla půlku suchého rohlíku, protože pomazánka jí nechutná a k obědu tři lžíce suché rýže....za cca 30 korun stravného mi to přišlo fakt jako nic moc :-) ale nebyla to chyba školky ale našeho dítěte, které bylo děsně vybíravé a nejedlík....druhá dcera mi sní stravné i za tu první :-))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A jinak jsem asi divná, ale dokud školka nemá v jídelníčku nějaké vyslovené hrůznosti, tak je jídlo opravdu to poslední, co bych řešila. No tak se někdy dítě dojí doma, proto ho snad do školky neposílám.

Jelikož mi do stejné školky chodí už druhé dítě a vím, že je tam furt stejný kuchař a vaří pořád stejně, tak se většinou už na jídelníček ani nedívám.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ORIKA: no ale že tvůj syn nejí běžné potraviny nebo na ně není zvyklý, to snad není problém té školky. Kdyby měli vyhovět každému dítěti, které zrovna tohle nejí nebo to ještě nevidělo, budou vařit padesát jídel.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    TETA_JELENA: u nás ve školce je, bohužel, 3x do týdne vepřové, které syn nejí, jednou týdně je sladký oběd na který není zvyklý a tudíž ho odmítá a jednou je jiné maso (kuřecí/hovězí/krůta/ryba)...takže skum prdum má synátor pořádný oběd jen jednou týdně, zbylé dny jí jen přílohy a doma má druhý chod...nadšená nejsem, ale má skvělé vychovatelky, takže neremcám, protože je mi jasné, že jinde by to bylo horší
    KFF
    KFF --- ---
    TETA_JELENA: Vzhledem k tomu, že Fran vyzvedávám ze školky v půl jedné, tak máme prostor na domácí klid a v Sokole se jedná o cvičení rodičů s dětmi, takže jsem tam celou dobu s nimi, zatím mi to přijde fajn, uvidím, jak v zimě, až bude touhle dobou tma.

TETA_JELENA: Ne že bych z toho jídelníčku skákala radostí, ale je to fakt standard. Tady pro porovnání ten náš: http://www.msletohradska.cz/viewpage.php?page_id=12
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Damy, diky za nazory!

jinak co se tyce tech penez za krouzky, tak i prave diky tem nemocem pres zimu + nizkemu veku, to nebudu uplatnovat. i kdyz mi pojistovna tedy dava 500 na cviceni s etmi do 6ti let, takze to nekdy vyuziju. vyuzivala jsem to doted kazdy rok.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TETA_JELENA: Na P3 se i takové děti do školky dostanou ;-)

Já chtěla aspoň jednou týdně nějakou odpo aktivitu, že druhý rok ve školce už by se to dalo zvládnou a měla bych jeden den o program postaráno, představovala jsem si něco typu Sokol, ale dcera je neoblomná, nechce chodit nikam, ani na cvičení, ani na zpívání, ani na patlání hlíny, ani na kreslení. Když jsem si vzpomněla, jak jsme na tom byli loni s nemocností, přestala jsem ji přemlouvat, peníze zvládnu vyhodit i jinak :-)
    LANTHAL: Naprosto normální, dřív nebo později to přejde. Ale úplně tě chápu, u nás to loni bylo stejné, i s tím, že jsem doma byla s mladší, takže jsem si připadala jako krkavčí matka, když jsem odkládala dítě volající po mámě :-) Naštěstí se to poměrně rychle srovnalo. U nás pomohlo, když jsem dohlídla, aby byla večer v posteli tak brzo, že se ráno stihla probudit sama. Jak jsem ji budila a tahala z postele, byla scéna vždycky horší. Ale pochybuju, že by to byla univerzální rada... Postavili jsme to tak, že stejně jako táta musí do práce, ona musí do školky. Pomáhaly mi jednak zprávy od paní učitelky (že pár minut po mém odchodu je v pohodě), jednak když jsem viděla, jaké tam dělá pokroky a jak nadšeně vypráví o tom, co dělali.
    TETA_JELENA: U nás stejné. Je fakt, že třeba krupicová kaše k obědu mě vždycky trochu zarazí, ale maj ji tak jednou za měsíc, za dva, takže mě to nijak nedrásá.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TETA_JELENA: první kroužky ve školce jsem mladšímu synovi dala až teď, když je tam třetím rokem. Patlá si keramiku a má wattsenglish, což je spíš společná hra s anglickýma slovíčkama. (Naposledy, když jsem tam nakoukla, hráli na honěnou a nadšeně řvali "tag! you're it!" :-))
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TETA_JELENA: flétnička je super, zlepší si právě motoriku na to držení, naučí se dýchat. Jídelníček mi přijde v pohodě. Ale taky si myslím, že první rok ve školce a první rok ve škole bych ho nechala se s tím srovnávat, pokud by si sám neřekl, že chce chodit.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    TETA_JELENA, MEDVED007: díky dámy, obrním se trpělivostí
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TETA_JELENA: jídelníček je podle mě ok, dost podobný naší školce.
    Jinak co se kroužků týká, taky bych u předškoláků byla spíš pro omezené množství. Nejsem zastáncem kroužků ve školce místo klasických činností typu-Tv, Vv, Hv atd...myslím, že když to učitelky neflákají, tak jsou děti rozvíjené dost po všech stránkách nebo by aspoň měly být.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    TETA_JELENA: Nevidím na něm nic, co by mě nějak udivovalo nebo pohoršovalo. Moje dcera jídlo v MŠ miluje a paní kuchařky ji, protože si chodí přidávat a chodí do okýnka poděkovat, že si pochutnala (to má z domova, u nás se to dělá stejně, s mužem mi poděkují za připravené jídlo a pokud si extra šmáknou, také to ocení).
    V naší MŠ bývá jednou týdně ryba, tedy min 1x za 14 dní, a luštěniny mají taky docela často.

TETA_JELENA: Nám minulý rok paní řiditelka na schůzkách výslovně doporučila nekroužkovat, ať mají klid na zvykání. Bobule chodila na "cvičení" od roka a půl, sousedka v baráku vedla na Hamru kroužek a jezdila tam se synkem ve stejném věku, tak nás přibírala s sebou. B se vždy těšila a když odrostla tomuhle kroužku, žádala si nový kroužek. Prostě chtěla ona sama. Takže jednou týdně docházela na zdravotní cvičení pro malé děti do centra Paraple. Paní cvičitelku Haničku milovala a malovala jí obrázky, na letošní rok nebylo cvičení vypsáno a ona se nadále dožaduje docházky. Teď co to ještě venku jde, chodíme ze školky ještě na hřiště nebo kolobrnda nebo procházka spojená s nákupem, ale až se zima zeptá, nevím, co budeme podnikat. Ve školce má docela široký záběr, paní učitelky jsou dost akční, takže další kroužky zatím nemá. Ani nevím, jak bychom to stíhali, ani jeden z nás nemá možnost home office nebo flex pracovní doby a nepřijde mi vhodné, aby 4 leté dítě docházelo do kroužku od cca 18h, to už většinou valíme dom a klidníme před večeří, pak koupání, mazlení a pelech.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: okok, mam ten samy pocit. prisel tam na tridni schuzky nejakej zastupce firmy, co dela krouzky a zacal nam cpat Anglictinu, fletnicku, cviceni s rikadlama a zumbicku;).
    Vzhledem k tomu, ze 3 lety dite pomalu nevi, jak ma drzet tuzku, tak by me zajimalo, co by delal s fletnickou. ale mas recht, ja bych jim prvni rok taky zadny krouzky nedavala. jsou radi, ze se adpatujou....proc ty deti pretezovat?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: klasika :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: u holek ve školce ani tříleťákům nedoporučují školkové kroužky.....že i tak je toho na ně moc....přitom ty jsou v rámci školky a teda mě osobně přijde šumák, jestli se dítě plácá v herně nebo cvičí v tělocvičně
    u nás to cvičení bylo proto, že ho měla už před nástupem do školky a mě nějak nenapadlo, že by se to mělo kvůli školce rušit.....až praxe ukázala :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    damy, co rikate tomuhle jidelnicku? jde mi o obedy.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam