• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: chudak mala, drzim palce, at vás co nejdřív pustí.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: zcela upřímně, kde je to "jinde"? Mě by to fakt zajímalo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: a pak jsou ještě děti, které jsou doma příšerné a ve školce taky, to byl M, když byl malý :-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    TETA_JELENA: uf, tak ať to rychle odezní a malé je líp...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: to je jasny....diky moc, sedim tady u notasu a koukam jak spinka. s tema zabalenejma rucickama. na jedny kousanec, na druhy kanylku.

bude to dobry, jen clovek nemuze predvidat, co ji zase kde kousne.

MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: držím palce, aby reakce rychle odezněla ! fuj, nemocnice, to je dycky hnus :-(

ad omluva....on je spíš problém, že když tvoje dítě něco podobného provádí denně x dětem, tak by ses asi uomlouvala......
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    tak mozna jsem divna ja, ale vedet, ze je moje dite postrach, mozna s diagnostikou lehke mozkove disfunkce, kteryho se boji cela trida, tak bych se asi mamince, jehoz dite od ni ma rozseklou hlavu, omluvila. pokud bych ji potkala na chodbe. nicmene mozna se stydi....

ja nevim, uvidime.

prave lezime se Zuzi v nemocnici, o vikendu ji kousl (asi pavouk) nejaky hmyz u svagrovy na vesnici a je asi po mamince alergicka, takze hrozna reakce a protoze se ji to rozjizdi, nechali si nas tady:(((. fuj, to je ale hnusna situace. a rano tady odsud do prace, po vymene s manzelem.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    ADD: souhlas. naše tonička by se potřebovala naučit vycházet s blízkými. doma furt ječí, hádá se, je protivná, kdežto ve školce je to vzorná usměvavá holčička.

to budou ty povahy, co se potřebujou navenek předvést, ale doma nechaj svejm negativním emocím volný průběh.
    dneska mi řekla toni (3 roky, ve školce druhý měsíc) mami, s tebou doma je nuda, ale ve školce je zábava!
    nedivím se jí, litám tu kolem mimina a domácnosti, ona si neumí sama hrát a neustále vyžaduje mojí pozornost při čemkoli. ve školce si hrajou dohromady, tak jí to vyhovuje.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: já vím, že to mají rodiče "takových dětí" problematické....na druhou stranu ale musí někde být nějaká záklopka, kdy se řekne, že to fakt dál nejde.....pokud jedno dítě rozloží celou třídu o 25 dětech, tak prostě je mi líto, ale je třeba se mu věnovat nějak jinak někde jinde, protože kde jsou zájmy těch ostatních dětí ? ale tohle musí posoudit učitelky, psychologové, odborníci.....
    ADD
    ADD --- ---
    ANNAWA: Já doufám, že to nezakřiknu, ale třeba Benýs, ačkoli doma působí jako nezvladatelný, zřejmě v cizím kolektivu funguje normálně - alespoň to předpokládám, když se mi od učitelky dostává informací "Co bych vám tak řekla", "Tak normálně", "Já nevím". Kdybych ho neposlala do školky, tak nevím, že pravidla námi předávaná pochytil, jenom mu domov nepřijde jako vhodné místo k jejich dodržování. :-) Určitě jsou naopak děti, které jsou doma vzorné, a jakmile rodičům zmizí z očí, rychle si to kompenzují. Jedny jak druhé se musí naučit vycházet jak s blízkými, tak s cizími.
    LILY
    LILY --- ---
    ANNAWA: však jo. Já jsem zmínila jedno "sobecké" hledisko, ty zase druhé. Obě strany se snaží dělat pro dítko i pro sebe to nejlepší.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LILY: jak jsem tu psala, měla jsem takové dítě (chválabohu se to v dobré obrátila, momentálně si vzal na starost batole a já tu relaxuju u počítače) a je to fakt hdoně těžký, nicméně jsem se v té době zcela sobecky snažila ho do nějakého zařízení umístit, abych se nezbláznila nebo abych o dítě nepřizabila ;-)
    A že to bylo těžký, o tom svědčí vyhazov z jedné školky, kde mi řekli, že je nevzdělavatelný, a později taky vyhazov z první třídy.
    Do soukromé školky jsem ho dát nemohla, protože a) jich moc nebylo a za b) neměla bych na ni tehdy. Jasně, kdyby to fakt totálnlě nešlo, nechala bych ho doma, ale byla to věc, kterou mi i psycholog důrazně nedoporučoval.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LAURA: to chapu :)))
    dnes prej ve skolce hamal jablicko... :)
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Hlavně my nevíme, co už všechno zkusila a zkouší. Jen vím, že na jejím místě bych své dítě v zájmu ostatních taky neodepsala.
    LILY
    LILY --- ---
    ADD: jak se to vezme. Taky nemám na rozdávání, ale investice do duševního zdraví mého dítěte by mi za to stála, i kdybych si musela půjčit.
    Každopádně já ji nechci soudit, jestli ze mě máš ten pocit. Jen jsem psala, co bych udělala z pozice rodiče, kterému někdo terorizuje dítě.
    ADD
    ADD --- ---
    LILY: Ne každý si může dovolit říct "udělám to, i když to bude stát dost peněz".
    LILY
    LILY --- ---
    ADD: no, přiznám se, že nevím, co taková speciální třída obnáší, takže v tomto jsem možná plácala hovadiny.
    Každopádně já bych to v prvé řadě řešila se svými známými terapeuty, o kterých věřím, že by s tím značně pomohli. Na terapie bych chodila já, dítě i otec dítěte, byť by to asi vyšlo na dost peněz.
    A pokud by dítě bylo agresívní a ubližovalo ostatním, tak bych ho do školky fakt asi nedávala, rozhodně ne jako "normální režim", maximálně třeba na nějaký kratší čas, kdy by se mu učitelka mohla věnovat, nebo bych ho dala do soukromé školky, kde je míň dětí.
    Stejně tak jsme počítali s možností, že naše dítě nebude dávat školku psychicky, protože ho do nástupu do mš nikdo nehlídal, ani babičky a je dost citlivý, tj. byli jsme připravení ho mít doma o rok dýl, kdyby to prostě nešlo.
    LAURA
    LAURA --- ---
    EUCHENIE:
    ADD: já každý den slyším, že si hrál s dětma a k obědu měl polívku. Včera se překonal a řekl: paní učitelka řikala podzim! Přičemž podzim zněl jako pod zem, čímž mě náležitě vyděsil ,))
    ADD
    ADD --- ---
    EUCHENIE: Mně Benýs každý den odpovídá, že si to nepamatuje. :-(((
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    LAURA: cos delal ve skolce, hral sis s autickama? - ne, s tetou. a co jste delali, zpivali? - ne. tancovali? - ne. rikali basnicky? - ne. tak co? - ťapi ťapi ťapity!
    :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam