• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: Chápu. Když šla Kebina v lednu k zápisu do školy, že všeho nejvíc jsem se bála, že se jí zeptají, kde bydlí, a ona (duše poctivá) po pravdě odpoví, že většinou na Hájích, s výjimkou čtvrtka.:-)
    ADD
    ADD --- ---
    EDERA: Ale nevím, jak to budu vysvětlovat, když si sama všechny ty adresy nebudu schopná zapamatovat. :-(
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADD: To my už máme teď, to celkem nikoho nepřekvapí.:-) Školy a parkovací karty vytvářejí rozvrácené rodiny:-)
    ADD
    ADD --- ---
    MEDVED007: To asi povede k vtipne situaci, kdy budeme mit na ctyri lodi tri trvala bydliste. :-) To uz urednice nepoberou vubec, ze se kluci jmenuji jinak nez ja a dokonce i jinde bydli. :-DDD
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ADD: no, bohuzel je to tak, dítě má nárok na školu pouze v místě bydliště. Pokud v místě bydliště škola není, bývají obce dohodnutí, čí děti berou. V Dolním Poberouní ovšem třeba teˇ%d hrozí, že nevezmou ani spádové, nicméně přistavujou, přistavujou.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: co já vím, tak školka, kam chodí většina místních dětí, nabízela našemu starostovi, že by děti odsud brala jako "místní" výměnou za to, že by tam sem tam poslal partu hic, která tu je v obci k dispozici pro údržbu zeleně, aby se postarala o zahradu....a ten blbec to odmítnul ! nechápu !
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: jestli zjistíš nějakou možnost, tak budu ráda, když dáš vědět....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: tos mě nepotěšila :-(
    no, uvidíme... ještě je nějaký čas a starostu vedlejší vesnice občas potkám i mimo službu (výhoda pravidelných návštěv kostela - i jako naplavenina mám šanci proniknout do "původních struktur"). Ale když půjde fakt do tuhého, nezbyde než pořídit druhé auto :-(
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: pokud vím, tak obecní školky jsou v tomhle hrozně svázané rozpočtovými pravidly. problémem je i třeba domluva nad tím, že firma zasponzoruje místa pro děti svých zaměstnanců atp. ráda se dozvím že je to jinak, ale co mám info, tak prostě oni fakt nemají moc možností jak si legálně vydělat peníze navíc (a rozšířit kapacitu, služby...).
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    PEPSSI: ok,supr,, díky za zkušenost
    to jsem se sekla o rok,páč v sekci přijmání dětí maj ještě teď info, že počet dětí je naplněn a je to z letoška
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    EUCHENIE: školkovej byznys funguje tak, že čím víc matek s nepřijatejma dětma si stěžuje na úřadě, tím líp. Protože oni se sami nebudou zajímato o to, kolik dětí nebylo umístěných. Já jsem se ted o to taky začala zajímat a potěšilo mě, že naše pražská část se letošní rok právě díky podnětům od obyvatel začala o tohle hlouběji zajímat a nakonec dostala nějaký granty a k novýmu školnímu roku zřizuje 400 nových míst ve školkách

nicméně teda uplně jsem nepochopila, jak můžou mít u vás ve školkách obsazeno už na začátku školního roku, když právoplatné a oficiální zápisy jsou od září...

HANEKA: huh, to je super, doufám, že to nezavedou i u nás, já budu dělat to samý, s tím, že se teda nebudu hned odhlašovat :)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: ok, diky
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Zjisti si, jak to je v konkrétních školkách, může se to lišit (včetně data zápisu).
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    LBW: napsala jsem to spatne, nove je to, ze je to od toho zari, minuly rok doslo k tomu, ze se najednou v lednu pred zapisem prihlasilo asi 200 deti k trvalemu pobytu na P6 a po zapisech v breznu se zase odhlasily.... pry to delaji hlavne lide ze satelitu kolem a treba Kladna...
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    RYBKA: ok, takže píši si, vzít si dovču.)
    LBW
    LBW --- ---
    HANEKA: trvaly pobyt neni novy kriterium, to bylo na sestce i letos...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    EUCHENIE: Většinou osobně, u nás třeba chtěli i vidět dítko - asi aby se psychicky připravili na to, co je čeká :-)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a třeba v Bubeníčkově u nás berou děcka, co budou mít 3 do konce roku 2014
    jo hele, neumím počítat.)) http://www.msjuarezova.cz/?zapis-do-ms naplněna kapacita 2013/2014, ne 14/15.)
    nosí se to tam pak osobně?
    HANEKA
    HANEKA --- ---
    Praha 6 - zapisy do skolek budou 18. a 19. unora, dite se muze prihlasit i do vice skolek, reditelky jsou povinne vzit prihlasku, i kdyby rikaly neco jineho...pribude nove kriterium pro prijeti: trvaly pobyt na P6 minimalne od 1.9.2013
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: V běžném průřezu se ale pojede nějakým středním tempem, dobrá učitelka bude chytřejším dávat práci navíc. Taky nikdo neříká, že tam musí dítě zůstat po celých 9 let, jsou výběrové školy, jazykovky, matematické třídy, kam se přestupuje po 2. ročníku, jsou víceletá gymnázia...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam