• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    LILY
    LILY --- ---
    EUCHENIE: já jsem měla libovolný počet za 100, ale oni si to ti doktoři nastavují, jak se jim chce.
    Teď jsem řešila vstupní prohlídku do zaměstnání a berou si od 250 do 600Kč.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Tak u nasi doktor prvni prihlaska do ms za dve sta, kazda dalsi za sto. Mam dojem, ze tu prvni mi taky dala za kilo, pred casem. Aspon neco...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: tak to už by mohlo být ok, já v to u Barta taky doufám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNAWA: u nás, zaplaťbůh, to vypadá, že už dobrý. Chodíme teda furt s plyšovou menažerií (minimálně tři uklidňovací plyšáčci), ale dneska ráno už to bylo totálně bez výstupu a slziček a dokonce se ráno sám obul, když jsem zahlásila, že jedeme do školky, a v autě mluvil akorát o nějakém autíčku, co tam asi má.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SANTAL: mám stejný názor, zvykání se mi moc nezdá, protože i když jsem s B zlstala ve školce třeba jen deset minut, po tom brečel stejně jako kdybych ho tam nechala hned a ještě nechápal, proč už jdu, když jsem tam s ním chvíli byla.

TRISSIE: vydrž, vyplatilo se to, i když mi to taky rvalo srdce, to zase jo. Ale říkala jsem si právě, že vždycky přestane skoro hned a na druhou stranu, povolit, už to nedá nikdy, protože je paličatej, vytrvalej a všechno si pamatuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: u nás úplně stejný průběh, ale jsme měsíc napřed, protože chdil od září, takže dobrá zpráva, už to přechází! Dnes jen fňukal, do školky už došel bez řečí a slz a tam řekl, že jen ať jdu.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: lepší varianta :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KATIA: byla jsem se synem par dni ve skolce a jeden den v univerzitnim hlidacim koutku a nikdy s tim zadne dite nemelo problém. Vetsina deti si me nevšímala, par me chtelo zapojovat do svých her a jeden kluk mi porad něco vykladal...
    THERY
    THERY --- ---
    LBW: tato http://www.hela-cz.cz/lekarna-hvezda-petriny, přímo naproti Bille, zastávka Obchodní dům Petřiny
    LBW
    LBW --- ---
    THERY: tahle lekarna www.napetrinach.cz/index.php?page=kontakt ?
    obavam se, ze bendovky se u nas a u vetsiny spoluzaku z druhe tridy pomalu zabydluji takze diky za tip .)
    THERY
    THERY --- ---
    LBW: Odpovídám pozdě, ale třeba se Ti to bude hodit pro příště :) - v lékárně na Petřinách stojí Bendovy kapky 87Kč.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: mně přijde na zvykání dobrý to, že se rozkouká v novém prostředí s rodičem za zadkem a pak, když je tam sám, tak nejde už tak do cizího. takové první bezpečné rozhlídnutí se v novém. ale dá se to asi když děti začínají spolu, těžko někdy v průběhu roku, když už mají zajetý režim - a přesně, co na to ostatní děti....
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Dám ti vědět :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: to me zajima. po mne chtela vloni sto (asi) za kazdou ze dvou skolek.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: mně to Tonda udělal taky, poprvé jsem to obrečela, podruhé schválně zaklapla dveře a poslouchala v šatně a nekecám, během půlminuty jsem ho slyšela se smát.Druhý den byla sobota a od rána: " JÁ CHCI DO ŠKOLKY!!":D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: Tchýně to taky říká, že je menšina dětí, co to takhle maj. A prej to s nima bejvá horší, že jim to pak většinou vydrží dýl než těm, co to zkoušej zezačátku a pak se s novou situací srovnaj. Utěšuj se tím, že to na tebe jen zkouší a že je tam pak spokojenej (což je, když tam už neřve). Pevné nervy! :-)
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    MEDVED007: joo, výjimky jsou, ale školka je nastavená na normu - a ono "Běta má mámu, proč nezůstaneš taky" by dobře nedělalo, že.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANTAL: naše mladá dokázal řvát celé dopoledne nonstop....takže bacha na to, jsou i takoví experti....ale to byla dvouletá...taky jsem to brzy utla, prostě to nešlo

ale jinak souhlasím, taky mi přijde zvykání jako divná věc.....jak má dítě pochopit, že ve školce jsou děti bez maminek, když tam máma chodí ? podle mě to akorát motá hlavu
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    FIDORKA: Rovnou do školky. Obě děti bez problémů. Já je zvykala tak, že jsem je brala do herních koutků, kde zůstali "s tetama" a tak.

záleží samozřejmě na dítěti, ale pro hodně je lepší jít do toho naplno - rychle zvyknout, než "a proč teď nemůžeš zůstat taky"? Jiné prostředí, jiná pravidla, stejně jako u babičky... Přehnaná péče jim naopak podtrhne nohy (a dýl a víc pláčou, pokud je máma na doslech - u nich, než samy). Proto taky učitelky nelžou, když říkají, že je dítko v pohodě a hraje si - a máma vidí řev při příchodu i odchodu...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MEDVED007: jo, já to řešila s učitelkama a taky mi říkaly, že pokud povolím teď, tak až fakt budu potřebovat, tak bude problém daleko větší. Teď to vypadá, ťuk ťuk ťuk, že nejhorší už je za náma, že se to pomalu lepší.

ILLUZE: to mě napadlo jako první, ale nic. A v počtu 8 dětí a 2 učitelky by se tam šikana nebo něco podobného neutajilo.

FIDORKA: haha, zeptat se... jeden z důvodů, proč mám dítě v soukromé školce, je silně opožděný nástup řeči a neuroložka doporučila stimulaci kolektivem.

jinak ono to jde, jak jsem psala, podle učitelek se do pár minut uklidní, navíc tím, že to doteď dával v pohodě, vím, že je to jen fáze a ne neschopnost být bez mámy, ovšem očividně opravdu nejsem sama, kdo zažil tuhle pozdní krizi, takže fakt neplatí, že jakmile si dítě zvykne, tak je všechno peachy rosy napořád.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam