• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    ADD
    ADD --- ---
    Když už jste u toho, dává se ve školce něco na konci školního roku jako ve škole? Moc si to s našima klukama neumím představit, že bych jim vysvětlila, že mají paní učitelce něco dát. nebo to dávají rodiče? A co?
    (Předpokládám, že "na rozloučenou" je, když dítě školku opouští a přechází do školy.)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    QUAACA: vylozene veci na nervy, ale alkohol uz mi prisel moc ;-)
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    RACHEL: to je fakt, takhle to zkombinovat, to by šlo. dík za tip :)
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    QUAACA: ja koupila cokoladu a relaxacni sul do koupele.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    vím, že se to tu řešilo už loni.. co budete dávat učitelkám jako dárek na rozloučenou?
    rozhodně jim něco dát chci, jsou supr, nemám jim co vytknout.
    květina/chlast/bonbony mi přijdou ohrané, ale v nejhorším to tak dopadne.
    co nějaká kosmetika?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    naše exškolka dělá "školku v přířodě", kdyby někdo během prázdnin potřeboval..

3.200,-Kč/1 týden školky v přírodě (včetně dopravy)

školka v přírodě - dovolujeme si Vám předestřít možné výlety pro Vaše děti, které s nimi budeme pořádat v průběhu prázdninových pobytů na farmě Stochov. Výlety budou realizovány v závislosti na věku účastníků jednotlivých běhů. V případě dostatečného počtu budou děti děleny na mladší a starší oddíl.Vzhledem k tomu, že se běhů budou účastnit zejména městské děti, klademe důraz na poznávání přírody a chceme ukázat také chov domácích zvířat. Chceme proto navštívit Agrodružstvo Kačice a prohlédnout si chovy hospodářských zvířat a zejména starším dětem ukázat stroje používané jak při chovu zvířat, tak stroje potřebné pro obdělávání půdy a pro sklizeň plodin. Tuto exkursy chceme uskutečnit nejméně na dvou bězích. Dále chceme pozvat ochranáře z nedaleké záchranné stanice a požádat ochranáře, aby dětem předvedli ptačí dravce, nebo tuto stanici navštívíme (možná obojí) - v minulosti jsme se podíleli na záchraně zraněné sovy, kterou jsme nalezli v polích zraněnou o el. dráty vysokého napětí. Zejména pro nejmenší chystáme návštěvu "žabího rybníčku", kde budeme pozorovat nejen žáby, ale i jiné vodní živočichy. Pro větší děti, ale nejen pro ně, hodláme letos opět dojednat návštěvu bunkru ve Smečně se zajímavým výkladem o opevnění první republiky a tehdejší výzbroji a výstroji. Součástí bude také návštěva zámeckého parku a městečka. Uvažujeme o výletu vláčkem do Nového Strašecí - loni patřil výlet k nejoblíbenějším i mezi menšími dětmi. Rozhodně musíme navštívit Tuchlovice, kde se vyrábí jedna z nejlepších zmrzlin v republice (možná na celém světě) a tu si nemůžeme nechat ujít! Prohlídky Stochova a návštěvy místních zařízení pro děti jsou samozřejmé. Rádi bychom navštívili les a rybník v Konopasu. Možná se podíváme do Lán do zámecké zahrady, nebo do obory.Další výlety budeme organizovat v závislosti na počasí a zdatnosti účastníků jednotlivých běhů. Jde nám o to, aby se výlety dětem líbily, ne si odškrtávat kde všude jsme byli. Těšíme se na účast Vašich dětí a jejich spokojenost. Jejich zářící oči jsou pro nás velkou odměnou a také závazkem!
    Termíny:
    7.7.-11.7.2014
    21.7.-25.7.2014
    4.8.-8.8.2014
    18.8.-22.8.2014
    Prázdniny ve školce
    Ani v Praze nebudeme zahálet a čekají nás zajímavé akce a výlety. Jeden týden se podíváme na staré tramvaje, čeká nás výlet vláčkem a na vláčky (to děti velmi milují), k umístění školky nelze vynechat podívaná na letadla a pouštění letadýlek, jako v loňském roce opět pojedeme parníkem a poslední týden nás čeká příprava na nový školní rok, tak si trochu pohrajeme na školu.
    Věříme, že se o prádzninách budeme potkávat, za naši školku slibujeme mnoho zajímavé práce i akcí, které budou děti bavit.
    Přejeme klidné léto, pohodu a hodně slunečných dní.
    Vaše školka EMPATICA a vaše tety
    MARUU
    MARUU --- ---
    Ahoj, možná to sem uplně tak nepatří, ale dnes jsem dceru zapsala do soukromé školky a ráda bych jim udělala reklamu. Takže, jestli potřebujete dítě umístit třeba jen na léto do školky, tak vřele doporučuju školku Minimíša v Hybernské na Praze 1. http://www.minimisa.cz/
    Je to tam moc pěkné, úplně nové, čisto, paní učitelka je moc příjemná paní se zkušenostma a hlavně mají skvělé ceny oproti konkurenci. Na stránkách nemají kompletní ceník, ale můžu vám poslat do pošty, jestli budete mít někdo zájem. Nabízejí různé varianty od půldenního hlídání po celodenní (10h). Děti berou i mladší dvou let.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: tak to se opravdu netýká našeho centrálního lázeňského parku, i když nějaké prohřešky by se taky našly. u nás je to pěkně udržované "muzeum" :-))

fakt teda je pakárna, kam jít s děckem a se psem zaráz... protože pochopitelně v reakci na "toto", jsou dětská hřiště pro psy uzavřená.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: lucky první školka fungovala v modu absolutního nadšení pro výtvarné aktivity, takže ven se nějak nestíhalo chodit....čili když šly děti ven 2x za týden, tak to bylo moc....buď něco tvořily nebo bylo hnusně (rozuměj pod mrakem) nebo byl smog (asi lokální bo u nás o dva kilometry dál nebyl)....byla jsem docela vytočená, protože mám pocit (možná nesmyslný, ale můj :-), že dítě má být každý den v podstatě bez ohledu na počasí venku a tudíž jsem musela s dětma chodit odpoledne sama, což byla pěkná pakárna zvlášť na podzim a v zimě, kdy mi mladší spala skoro do čtyř a my pak chodili jak idioti ven s baterkou....
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    EDERA:
    VALENTINA: u nás chodí děti jenom na zahradu a jsem přesvědčená, že je to dobrá školka. ;-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ILLUZE: tak u nás to ale není otázka starších učitelek, ale tak nějak celkově školky. A když je ošklivo-rozuměj nemusí ani pršet, ale prostě se jim nechce, tak zůstávají ve školce. Točí mě to, ale jelikož už tam končíme, tak se nebudu už rozčilovat.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    VALENTINA: tohle řešíme i my - třídu E. vedou starší paní učitelky - ostatní třídy lítají po procházkách, nám děti na podzim chodily domů totálně zprasené od stavebního materiálu, protože se tu tenkrát dělalo parkoviště...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a mě se doneslo, že min. dvěma matkám v mém okolí na P10 (konkrétně školka Štěchovická) vzali děti (jednomu budou tři v listopadu a druhýmu budou v únoru) jenom proto, že se ředitelce nechtělo řešit odvolání. Jsem myslela, že vyskočím z kůže. Na tu školku je docela přetlak, v okolí mají problém dostat se i čtyřletáci a jim ředitelka volá, že přišlo odvolání a nechce se jí s tím na magistrát, tak že jim teda děti bere (doslova takto to řekla). Tady vidíte jak ten úžasnej systém funguje :))
    my se nedostali, podali odvolání, otravuju mailem a zatím jsem v modu "čekejte, jste vedena jako náhradník", tak kde je spravedlnost! :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VALENTINA: zuza teda ve školce chodí na zahradu a mimo zahradu střídavě....v zásadě pokud je hezky a sucho, tak jsou na zahradě, když je mokro nebo deštivo, tak jdou na vycházku nebo na hřiště, kde je vhodnější povrch než tráva....
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: sdílím tvůj názor, naštěstí už za měsíc mi to bude fuk:)
    jinak bohužel v dnešní době jsem ráda, že nás vůbec někam vzali...a pokud si nestěžují děti, jsem ochotna to překousnout. Jen prostě vím, že to může vypadat i jinak.
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: Už dlouho mi to přijde, že ta vaše školka bude patřit k tomu horšímu, co se nabízí a tohle je jen další střípek, který to potvrzuje. Ve školce, kam chodily moje děti, se zcela běžně na procházku mimo školku chodí. V podstatě vždycky dopoledne jdou na procházku a na zahradu až odpoledne. A taky jsem tam teda nikdy neviděla učitelku, která by se opalovala, seděla na lavičce zabalená v dece, popíjela kafíčko etc.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Já si třeba pamatuju, že moje máma coby učitelka ve škoce s dětma chodila na vycházky mimo školku často, takže se děti podívaly i jinam, než na zahradu, naučili se chodit po ulici atd. Nevím o tom, že by děti z naší školky chodily jinam, než na zahradu, mají sice pěknou, ale občas by to mohli změnit. Pro učitelky je to samozřejmě snadnější, jelikož se opalují na lavičkách, v zimě sedí zabalené v dekách a nehnou se.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    BEBERA: to není jen problém Liberce, to je všude :)
    v Praze se to netýká bohužel jen travnatých ploch, ale i chodníků. Takže mě nedokázalo nic víc nasrat než hovno rozjetý kolem od kočárku, obzvláště když na něj přijdeš až když ten kočár nakládáš do auta :))
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    KATIA: V Lbc děti si školkové dětí chodívají hrát na veřejná hřiště. Parky jsou tu bohužel posrané od psů, vždycky trnu, když synové běží po trávě. Jsem na to extrémně vysazená od doby, kdy se starší syn učil chodit, ťapal po cestičce za mnou a skončil celý obalený páchnoucím exkrementem... Skoro mi přijde, že v parku po trávě se prohání výhradně psi, na lavičkách sedí hulící omladina nebo bezdomovci a děti jsou zavřené na ohrazených hřištích...
    LENNI
    LENNI --- ---
    Tak mi dneska volala ředitelka ze školky, že mi dceru dodatečně přijmou! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam