• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMAGUEmateřské školy
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Dotační program zvýší kapacitu mateřských a základních škol | Vláda ČR
    http://www.vlada.cz/...ek-a-spousti-program-pro-zvyseni-kapacit-materskych-a-zakladnich-skol-120434/
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Jak jsem tady psala o dopisech učitelům TALENKA: , tak kouzlo nyxu funguje a vrátilo se mi to v podobě, kterou bych fakt nečekala. Vypouštěla jsem letos deváťáky do světa a krom mnoha dalších krásných darů jsem dostala od každého z nich osobní, velmi milý dopis. Obrečela jsem to :)

PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    víc mě ted nenapadá
    Startuje fond na stavbu školek a škol, obce zatím dostanou sto milionů - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/fondy-pro-skoly-a-skolky-085-/domaci.aspx?c=A140630_173854_domaci_jj
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mi dneska přišlo rozhodnutí o nepřijetí a protože jsem si spočítala, že se současným převisem mi dítě 100% nevezmou ani příští rok a velmi reálně hrozí, že bude problém ho umístit i za dva roky (tedy jako předškoláka!), budu to muset začít řešit nějak komplexněji a angažovaněji.

Máte někdo nastudovanou příslušnou legislativu? Je nějaká hezká souborná webovka, kde bych mohla začít? Jde mi o to, jak dostat do obce peníze, to za prvé, a za druhé, jak případně donutit obec část peněz distribuovat rodičům nepřijatých dětí.
    Domluvím si schůzku se starostkou, ale chtěla bych tam jít nějak rámcově připravená.

Nechci jít nějak do konfliktu ani naběhnout na obecní úřad s tím, že "vy musíte", vím, že naše starostka i obecní rada fakt dělají, co můžou, ale jsme prostě malá obec s malým rozpočtem. A třeba je něco, co za současných okolností pro řešení situace můžu udělat i já, ať už jde třeba o pomoc s grantovými řízeními nebo petice nebo cokoli...
    LENNI
    LENNI --- ---
    PEPSSI: tak ono je to dost individualni, u nas dobira striktne podle poradi, takze odvolani je pro ni spis administrativni opruz...
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    a nevysvětlujte mi to, já vím jak to má fungovat a taky vím, jak to v mnoha případech funguje, já jsem to nevymyslela
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    protože jsem nejednou slyšela od ostatních matek a osobně od ředitelky školky kam jsem přihlašovala svoje, že pokud se uvolní místo, zřetel se bere na odvolání, nikoliv pořadník
    nicméně není to tak dlouho co se to tu řešilo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PEPSSI: pokud má školka nějaká přijímací kritéria (což mají snad všechny), tak odvolání má sloužit pouze k napadnutí způsobu, jakým byla ta kritéria vyhodnocená (případně k napadnutí kritérií jako takových). Takže kupříkladu pokud dítě má v rozhodnutí uvedený špatný věk, nebo třeba pokud školka dává plusové body za pracující matku, matka doložila zaměstnání a body nedostala - v takových případech je odvolání na místě.

Ale nějak nevím, proti čemu bych se měla odvolávat, pokud školka brala jako jediné kritérium věk, přijímalo se 25 dětí a moje bylo v pořadí věku padesáté šesté...
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: A nejsi z trojky? Mám nějak zafixováno, že ano. A teď se tam po termínech zápisů ještě dost přidávala místa ve školkách.

Psalas, źe nevidíš důvod, proč by měli veškolce měsíc čekat, než to postoupěj Magistrátu. To nevidí nikdo, můžou to udělat daleko dřív. Ale nemusej, když nebudou chtít.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    PEPSSI: Asi jak kde. U nas fakt striktne dodrzuji pravidlo veku - berou od nejstarsich. Jinak by reditelku rodice sezrali, i takhle samozrejme je spousta znevyhodnenych deti, ktere jsou mladsi, rodice musi do prace, atd... Ale je-li skolka primarne pro deti (a ne hlidani, aby rodice mohli do prace), je vek asi jedine spravedlive kriterium. To totiz nikdo 'neocura'.

PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    EDERA: jsou to zákonem dané maximální lhůty, což samozřejmě nevylučuje, že to nemůžou udělat dřív. Jinak jsem asi nepochopila tvůj dotaz.
    A jsem z Prahy

LENNI: no odvolání právě je k něčemu. Ředitelka si netahá kartičky, koho vezme. V drtivé většině případů o dodatečném přijetí rozhoduje PRÁVĚ odvolání
    LENNI
    LENNI --- ---
    PEPSSI: hlavne to odvolani asi moc k nicemu neni, kdyz to stejne rozhoduje pak reditelka :( ale kamaradka se ted stehuje a sla to minuly tyden resit na skolsky odbor na P8 a pani ji tam nasla dodatecne 2 skolky s 2 volnyma mistama pro obe deti v okoli budouciho bysliste... takze mozna spis resit takhle... ale je to dost individualni, asi dle mestskych casti
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: To jsou maximální lhůty, ne pravidlo, že to nemohou udělat dřív.
    Odkud jsi?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    no ted jsem volala na městskou část a musí se ti vyjádřit do 30ti dnů

což je logický, protože nevím proč by měli měsíc čekat než to postoupí Magistrátu a pak další měsíc čekat než se vyjádří magistrát, to je nesmysl
    hlavně už z mého okolí nevím nikoho, komu by to vyjádření nepřišlo. I "teta" ve školce se divila, že to nevím, protože všechny ostatní matky už to vědí. Tak doufám, že je to dobrý znamení :)))
    EDERA
    EDERA --- ---
    PEPSSI: No, to ne - 12.5. jsi to podala, MŠ to 11.6. postoupila na KÚ (nebo Magistrát, nevím, odkud jsi), a tam mají čas na vyjádření do 11.7., jestli dobře počítám. Resp. možná ještě o něco posunuto, pokud jsi to ve školce nepředala osobně, ale poslala to poštou.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    EDERA: jinými slovy už jsem ho tu měla dávno mít
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    EDERA: Eh, ja tam fakt cetla ODKLAD!!! :-D
    EDERA
    EDERA --- ---
    TUTIK: Obávám se, že jak jsi zakletá do svého řešení odkladu, tak odpovídáš trochu na něco jiného, než na co dotaz směřoval.:-)

PEPSSI: Pokud já vím, tak odvolání se podává ke krajskému úřadu prostřednictvím MŠ. MŠ má 30 dní na posouzení odvolání. Pokud může ředitel MŠ vyhovět odvolání v plném rozsahu (např. se mu uvolnilo místo), tak může v téhle lhůtě i sám rozhodnout. Když ne, tak ve lhůtě 30 dní postoupí spis na KÚ, který pak má zase 30 dní na rozhodnutí.
    TUTIK
    TUTIK --- ---
    PEPSSI: MAm to ted vsechno nactene. :) Nasla jsem, ze do zacatku skolniho roku:

O odkladu povinné školní docházky musí být v souladu s § 37 odst. 3 školského zákona rozhodnuto před začátkem příslušného školního roku.

Odklady povinné školní docházky
    http://clanky.rvp.cz/clanek/c/P/9883/odklady-povinne-skolni-dochazky.html/

Ale zakonna lhuta na podani odkladu je 31.5., vetsinou ten mesic trva (treba u prijimaciho rizeni do MS), nez odpovi, ted je akorat posledniho cervna - jeste bych pockala tak tyden a pak tam zavolala. Nebo napsala email rovnou, nakonec ted, jak jsou prazdniny, stejne se bude nekdo hure shanet, tak jestli chces mit jistotu, zkus nekoho sehnat.

Obecne tedy neni duvod nevyhovet, ma-li reditel ZS kladne doporuceni PPP a lekare.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chtěla jsem se zeptat, jak dlouho je lhůta na vyjádření na odvolání? Odovlání jsem posílala 12.5. a do ted ticho po pěšině, takže mi to už přijde trošku dlouho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam